Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2013,
16.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Roman Bezjak Miral Samardžić Tim Matavž Dare Vršič Kevin Kampl Marko Šuler

Ponedeljek, 15. 7. 2013, 16.48

8 let

Šok v Zagrebu, Arsenal osvojil Carigrad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora so na prvi tekmi četrtega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v gosteh izgubili z Viktorio Plzen z 1:3. Povratna tekma bo 28. avgusta. Na sredinih tekmah slavje gostov.

Vijolice so bile v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov blizu tega, da z odliko opravijo z gostovanjem v Plznu, a so žal prejele zadetek v izdihljajih srečanja in izgubile s 3:1. Veliki domači junak je bil rezervist Michal Ďuriš, ki je Čehom priboril mirnejše spanje pred povratnim obračunom v Ljudskem vrtu.

V četrtem krogu kvalifikacij za nogometno ligo prvakov so poleg obračuna v Plznu moštva v torek odigrala še štiri tekme. Zenit St. Peterburg je s 4:1 premagal Pacos Ferreiro, PSV-ju je slovenski reprezentant Tim Matavž priigral neodločen rezultat 1:1 proti Milanu, Real Sociedad je z 2:0 zmagal proti Lyonu, Šahtar Karaganda pa je z 2:0 presenetil Celtic. Sploh Rusi in Španci so z eno nogo in pol že v skupinskem delu lige prvakov.

V sredo je bil v središču pozornosti tudi Ludogorec Romana Bezjaka, ki se v "playoffu" za nastop v ligo prvakov meri z Baslom. Slovenski napadalec se je izkazal s podajo za zadetek, zamenjan pa je bil v 56. minuti, ko je na mestno njega na zelenico pritekel Brazilec Michel Platini. Od tedaj je Ludogorec prejel kar tri zadetke, sanj o ligi prvakov pa je takorekoč konec. Dunajska Austria je v Zagrebu z 2:0 ponižala Dinamo. Slovenec Dare Vršič, ki se je vrnil po poškodbi kolena, ni niti v kadru avstrijske ekipe. Varšavska Legia, Marko Šuler zaradi poškodbe še vedno ne kandidira za nastop, se iz Bukarešte vrača z zelo ugodnim izidom.

Nemški Schalke se je pomeril s Paokom iz Soluna, ki je po odločitvi Uefe zamenjal kaznovano ekipo Metalist Harkov. Grki so si priigrali ugoden izid, na koncu je bilo v Gelsenkirchnu 1:1, za domače je bil uspešen Jefferson Farfan, za goste pa Miroslav Stoch. V Carigradu je londonski Arsenal opravil levji delež naloge ter je z nogo in pol že v ligi prvakov. Angleži so namreč v gosteh slavili s 3:0, Kieran Gibbs, Aaron Ramsey in Olivier Giroud, slednji z bele točke, so v dobrih 25 minutah drugega polčasa poskrbeli, da bo imel Fenerbahče skoraj nemogočo nalogo čez teden dni.

Ne spreglejte