Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
5. 7. 2014,
17.37

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Neymar Thiago Silva Pele

Sobota, 5. 7. 2014, 17.37

5 let, 3 mesece

Šok, ki je strl srca tudi tekmecem in največjim športnikom na svetu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Brazilijo je le nekaj minut po sladki zmagi nad Kolumbijo pretresla šokantna novica. Neymar je zaradi zlomljenega vretenca že končal s prvenstvom. Podporo mu izraža ves svet. Tudi največji zvezdniki.

Poškodba prvega brazilskega zvezdnika se je pripetila ob nepravem trenutku. Brazilijo čaka v torek polfinalni spopad z Nemčijo, selektor Luiz Felipe Scolari pa je poleg poškodovanega Neymarja ostal še brez kaznovanega kapetana Thiaga Silve. Selecao je ostal brez dveh pomembnih adutov, brazilski navijači pa brez ljubljenca, od katerega so pričakovali, da bo imel v zaključnih bojih svetovnega prvenstva še marsikaj za povedati, predvsem pa pokazati.

Bo enako kot leta 1962, ko je prišla Brazilija na vrh brez Peleja?

Z mladim napadalcem Barcelone se je poigrala kruta usoda, tekmovanje, ki je bilo od vsega začetka navezano na njegov status brazilskega velejunaka, bo moral od sobote dalje spremljati v vlogi gledalca ter še naprej prebirati sporočila podpore, ki prihajajo od vsepovsod. Prednjačijo brazilski navijači, ki srčno upajo, da se s poškodbo Neymarja ne bodo neslavno razblinije tudi sanje o šestem svetovnem naslovu, pač pa se ponovilo leto 1962, ko so Brazilci osvojili svetovno prvenstvo v Čilu, od druge tekme naprej pa igrali brez najboljšega posameznika Peleja, ki se je poškodoval proti Češkoslovaški.

Znameniti brazilski nogometaš, verjetno najboljši igralec vseh časov, je prek socialnih omrežij izkoristil možnost ter zaželel Neymarju najkrajši možni opravek, zanimivo pa je bilo spremljati tudi odzive drugih športnih zvezdnikov. Oglasili so se celo nogometaši, ki se bodo ali pa bi se lahko v prihodnjih dneh lahko pomerili proti Braziliji. ''Nisem srečen. Neymar, hitro okrevaj,'' je srečo idolu brazilske nogometne množice zaželel Mesut Özil. Brazilci se bodo v polfinalu pomerili z elfom, poškodba Neymarja pa je v slabo voljo spravila tudi Lukasa Podolskega. ''Komaj čakam na tekmo z Brazilijo, a sem žalosten zaradi Neymarja. Upam, da boš kmalu boljše,'' je dejal nogometaš Arsenala.

Messi: Upam, da se boš kmalu vrnil

Brazilija bi se lahko v finalu srečala z zgodovinskim tekmecem Argentino, pri kateri na tem prvenstvu končno blesti Lionel Messi.''Neymar, upam, da se boš kmalu vrnil. Dobro okrevaj,'' je argentinski kapetan zaželel klubskemu soigralcu, s katerim bi se lahko pomerila v velikem finalu, a je njun dvoboj preprečila višja sila.

Izguba Neymarja je razžalostila še nekatere nogometne zvezdnike. Mario Balotelli, reden gost na socialnih omrežjih, ga je naslovil kot brata in mu sporočil, da lahko računa na njegovo podporo. ''Ostani močan,'' mu je še svetoval Italijan z ganskimi koreninami.

Plaz podpore se je seveda usul tudi s strani Neymarjevih soigralcev v državni izbrani vrsti. ''Drži se, brat. Smo s teboj in te imamo radi,'' mu je tople besede namenil Willian, napadalec Fred pa je napisal: ''Dali bomo vse od sebe, da osvojimo svetovni naslov zate.'' Kapetan Thiago Silva je šel še dlje, saj je prepričan, da bo Brazilija stopila na najvišjo stopničko. ''Obljubim, da bomo prvaki. Posvetili ti bomo naslov. Uničili so ti sanje, da bi zaigral v polfinalu in finalu svetovnega prvenstva, a se bomo borili zate. Rad te imam, brat Neymar,'' je poudaril branilec pariškega velikana.

Bolt, James in Bryant ne skrivajo žalosti

S tem pa seznam znanih športnikov, ki so mu zaželeli čim boljše okrevanje, še ni končan. Potrebno je omeniti še najhitrejšega Zemljana Usaina Bolta, znanega ljubitelja nogometa. ''Žalosten sem, ko sem slišal za tvojo novico. Čim hitreje se pozdravi,'' je dejal Jamajčan, podobno mu je zaželel tudi ameriški košarkarski as LeBron James: ''Kako sovražim, ko slišim takšno novico. Neymar, kakšen igralec. Hitro okrevaj,'' pravi eden izmed sodobnik ikon lige NBA, podobne misli mu je posvetil tudi Kobe Bryant.

Poškodba Neymarja je torej hitro obkrožila svet, ob prebiranju podpornih besedil pa lahko hitro prideš do spoznanja, kako velik udarec je s tem doživela Brazilija, pa tudi ves nogometni svet. Odšel je eden iz najboljših, eden, ki mu je bilo pripravljeno, da bi domovino pred domačim občinstvom popeljal v sedma nebesa.

Ne spreglejte