Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 12. 2013,
8.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Napoli Marseille Borussia Dortmund Arsenal Rafael Benitez Gonzalo Higuain Jürgen Klopp

Četrtek, 12. 12. 2013, 8.24

7 let, 12 mesecev

Smola na kvadrat: takšnega osmoljenca pa še ne

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Napoli je prvi klub, ki je izpadel, čeprav je v skupinskem delu lige prvakov osvojil kar 12 točk. Da bi bila nesreča še večja, mu je napredovanje preprečil pozni zadetek Borussie na jugu Francije.

Neverjeten razplet. Borussia Dortmund, Arsenal in Napoli so skupinski del končali z 12 točkami, Marseille ni osvojil niti ene. Na koncu je italijanskega predstavnika za napredovanje prikrajšal le en gol. Tisti, ki ga niso dosegli izbranci Rafaela Beniteza za tako želeno zmago s 3:0, oziroma tisti, ki ga je v Marseillu ob koncu srečanja dosegel Kevin Grosskreutz in osrečil rumeno-črni tabor.

Higuain: To je absurdno

Neapeljčani so se tako v zgodovino lige prvakov zapisali tako, da so izpadli, čeprav so osvojili več točk kot drugouvrščeni klubi iz vseh skupin razen Manchester Cityja. Ducat točk sta denimo osvojila dva zmagovalca skupin, Napoli pa bo na podlagi omenjenega števila osvojenih točk nadaljeval evropsko pot le v ligi Europa. Tam se bo dokazoval tudi njegov znanec Juventus, le da je bila stara dama tretja v skupini B, kjer je vsega skupaj osvojila le šest točk. Dvakrat manj kot Napoli. "Moramo biti ponosni na to, kar smo dosegli. Smo ekipa v vzponu," se je tolažil Benitez.

Štiri zmage in le dva poraza Neapeljčanov nisi zadoščali za napredovanje, usodna je bila slabša razlika v zadetkih v trikotniku z Borussio in Arsenalom. Prekratki so ostali za zadetek, v sedmih nebesih so se znašli Dortmundčani, saj so se nepričakovano povzpeli na prvo mesto. "To je absurdno. Nismo napredovali niti s štirimi zmagami, nekateri pa so le z eno (Zenit v skupini G, op. p.). Sem pa vesel, ker smo premagali vodilno angleško ekipo," je za Sky Sports dejal Gonzalo Higuain, ki je bil z Realom navajen napredovati v osmino finala, z Napolijem pa se je zataknilo, tako da bo spomladi igral v evropski ligi. Tekmovanju, ki ga Benitez obožuje, saj ga je s Chelseajem osvojil.

Klopp je presrečne izbrance peljal na pivo

Borussia Dortmund je bila še tri minute pred koncem rednega dela v izgubljenem položaju, nato pa ji je zadetek Kevina Grosskreutza zagotovil zmago in skok na prvo mesto skupine F. Nemška pregovorna vztrajnost je obrodila sadove. "Neverjeten občutek! Priigrali smo si veliko priložnosti, a jih nismo izkoristili, nato pa je dvoboj odločil nenavaden strel Grosskreutza. To me je spomnilo na tekmo z Malago," ni skrival navdušenja 46-letni Jürgen Klopp.

Trener Borussie Dortmund se še dobro spominja, kako je v prejšnji sezoni na povratni četrtfinalni tekmi lige prvakov v sodnikovem podaljšku strl odpor Malage in si "pet sekund pred dvanajsto" zagotovil napredovanje. V Marseillu je bilo podobno, znova so se rumeno-črni poigravali z živci čustvenih privržencev. Klopp je po tekmi v hotelu za nagrado igralce peljal na pivo; Borussia, aktualni evropski podprvak, ostaja v igri za naslov.

Ne spreglejte