Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
1. 11. 2013,
15.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Elvedin Džinić Matjaž Kek Darko Milanič

Petek, 1. 11. 2013, 15.49

8 let

Slovo ni bilo lepo, a povratka v Maribor bi bil vesel

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pot Elvedina Džinića, nekoč enega izmed tistih nogometašev, ki so sodili med najbolj obetavne v slovenskem nogometnem prostoru, ni šla po začrtani smeri. Zdaj je v Bolgariji, kjer pa ne igra veliko.

Bil je eden tistih, ki so, vsaj na igrišču, gradili Maribor, kot ga poznamo zdaj. Klub, ki je stalnica v evropskih pokalih bi bo še tretjo sezono zapored odigral dvanajst evropskih tekem ali več. Pred štirimi leti je bil eden izmed najboljših v zasedbi Darka Milaniča, s strani navijačev je bil izbran za najboljšega posameznika sezone, z reprezentanco je odpotoval na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki.

Zdelo se je, da je pred njim bogata kariera, a potem se je zalomilo. Po prihodu iz Afrike je – po nekaterih informacijah zato, ker se je pozneje priključil ekipi, kar sta s pridom izkoristila Aleksander Rajčević in Siniša Anđelković - , izgubil mesto v začetni enajsterici. Potem je sledil zaplet s podaljšanjem pogodbe, na katerega ni privolil, zato je pristal na tribunah. Januarja 2011 je za nekaj deset tisoč evrov, kar je drobiž v primerjavi s tem, kar so si v Ljudskem vrtu od njega obetali, odšel v Belgijo in podpisal za tamkajšnji Charleroi. Klub, ki ga je medtem zapustil. Poleti je namreč odšel v Bolgarijo, kjer zdaj igra za tamkajšnjega prvoligaša Botev Plovdiv.

''Bilo je še nekaj drugih ponudb, a eden izmed agentov mi je predstavil tudi to opcijo in po tehtnem premisleku sem se odločil. O Botevu sem slišal same dobre besede, zato sem rekel, da bom poizkusil. Raje bi sicer ostal v Belgiji, a so se v klubu odločili, da bodo zmanjšali stroške, kar je pomenilo, da so se za sodelovanje zahvalili številnim soigralcem, tudi meni. Škoda, a tako pač je,'' je dogajanje v poletnem prestopnem roku opisal Elvedin Džinić.

Zadovoljen je, a bi rad več igral

V novem klubu ne igra toliko, kot bi si želel. V prvih petnajstih prvenstvenih krogih je igral šestkrat, zgolj štirikrat od prve minute. V Evropi – Botev Plovdiv je igral v kvalifikacijah za ligo Europa - , ni zaigral na niti eni izmed šestih tekem. ''Sicer sem z življenjem v Plovdivu zadovoljen, a igram bolj malo. Urejenost kluba je na visokem nivoju, nad tem se ne morem pritoževati, žal mi je le, ker ne igram toliko, kot bi si želel. Najprej sem potreboval nekaj časa, da sem se prilagodil na nove razmere, potem pa se je trener odločil za določeno ekipo in ni dosti menjal. Je tak tip trenerja, ki – če ni potrebno - , nerad menja ekipo, ki je uigrana. Verjamem pa, da ga bom kmalu prisilil v to, da mi da priložnost. Zadovoljen sem s tem, kako treniram in čakam na priložnost. Ko jo bom dobil, jo bom zagotovo izkoristil,'' je povedal 28-letni branilec, ki je ravno v sredo, ko je Botev remiziral v gosteh pri PFC Pirinu, igral od prve do zadnje minute.

Kdo ve, morda je z nastopom prepričal trenerja in bo odslej dobival več priložnosti. Ekipa se sicer bori za najvišje cilje. Trenutno je na petem mestu prvenstvene razpredelnice, a želje so večje. ''Imamo dobro, izkušeno ekipo. Cilj kluba je razvrstitev na enega izmed prvih treh mest in preboj v Evropo. Klub je sicer odlično organiziran, pred kratkim so zgradili nov trening center, v katerem je vse, kar potrebujemo. Tudi nov štadion bodo zgradili. V letu, dveh se bo Botev Plovdiv boril za naslov prvaka v bolgarskem prvenstvu,'' je prepričan izkušeni branilec.

Povratka ne izključuje

Za konec smo nekaj besed namenili še Mariboru in času, ki ga je preživel v Ljudskem vrtu. Predvsem zaključku zgodbe, ki ni bil najboljši. ''Tako pač je, a to je zdaj že pozabljeno. Tudi to je del nogometa. Take stvari se dogajajo,'' se odhoda iz Maribora, v katerem je naredil prve nogometne korake in se prebil do statusa nosilca članske ekipe, spominja nekdanji reprezentant, ki kljub temu, da slovo ni bilo najlepše, ne zavrača možnosti, da bi se nekoč spet vrnil v svoj klub. ''Seveda ne. Nikoli ne reci nikoli. Če bo kdaj možnost, da se vrnem, bi se z veseljem. Kljub vsemu sem z vsemi, ki so v klubu, ostal v dobrih odnosih. Kar se tiče mene, ni nobenega problema,'' je za konec povedal nogometaš, ki je v vijoličastem dresu zbral kar 161 nastopov, in priznal, da, odkar je odšel, pogovorov o morebitnem povratku v Ljudski vrt ni bilo.

Ne spreglejte