Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 6. 2014,
0.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Enner Valencia Karim Benzema

Četrtek, 26. 6. 2014, 0.24

8 let

Slovo borbenih in pogumnih Ekvadorcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V 3. krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina E) v Rio de Janeiru sta se Francija in Ekvador razšla brez golov - 0:0.

Francoski selektor Didier Deschamps je v primerjavi s tekmo proti Švici (5:2) močno spremenil začetno postavo. Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Lucas Digne, Morgan Schneiderlin, Paul Pogba in Antoine Griezmann so bili v začetni postavi Francije, ki je imela osmino finala praktično zagotovljeno že predčasno. Pri Ekvadorju, ki je nujno potreboval najmanj točko, glede na dejstvo, da je Švica v tekmi s Hondurasom favorit, pa bržkone tudi zmago, pa selektor Reinaldo Rueda dal kapetanu Michaelu Arroyi prednost pred Felipejem Caicedom.

V uvodu tekma ni postregla z izrazitimi priložnostmi. V francoskem dresu sta bila najnevarnejša Antoine Griezmann v 10. in Mousa Sissoko v 15. minuti, pri Ekvadorju pa hitri Enner Remberto Valencia, ki pa je bil v 20. in 22. minuti nekoliko prepočasen za resen strel na nasprotna vrata. Karim Benzema je zamudil priložnost po napaki kolumbijskega vratarja Alexandra Domingeuza v 27. minuti, ki je zgrešil pri izbijanju žoge v svojem kazenskem prostoru. Paul Pogba je bil po predložki Griezmanna z glavo nevaren v 38. minuti. Na nasprotni strani je v 41. minuti z glavo poskušal Valencia.

V začetku nadaljevanja je Dominguez ubranil strel Griezmannu šele ob pomoči vratnice. Ekvador je začel misijo nemogoče v 50. minuti, ko je bil po prekršku nad Lucasom Dignejem morda prestrogo izključen Antonio Valencia, a šele takrat se je začela nogometna poslastica. Prva priložnost se je ponudila Christianu Noboi, ki je zgrešil protinapad tri minute kasneje, s čimer je Ekvador dokazal, da še vedno lahko preseneti. Francozi so prevzeli pobudo in začeli vrstiti napade na nasprotna vrata. V 72. minuti je bil po podaji Sissokoja golu blizu Pogba, a je žoga zletela kakšen meter mimo leve ekvadorske vratnice. Benzema je slabo streljal v 78. minuti. Borbeni Ekvador je priložnosti iskal v protinapadih in v 82. minuti je bil nevaren Renato Ibarra, a se je izkazal Hugo Lloris. Enako uspešen je bil dve minuti kasneje ob nevarnem strelu Benzemaja Dominguez, ki je v 87. minut odbil tudi dvoboj z Loicom Remyjem.

Ne spreglejte