Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 6. 2023,
20.00

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

Natisni članek

Luka Modrić La Liga špansko prvenstvo Florentino Perez Carlo Ancelotti Real Madrid Al Ittihad Savdska Arabija Karim Benzema

Torek, 6. 6. 2023, 20.00

10 mesecev, 3 tedne

Karim Benzema podpisal z Al Ittihadom iz Džede

Dopoldne Benzema žalosten, popoldne že v rumeno-črnem dresu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

Karim Benzema bo kariero nadaljeval v Savdski Arabiji. 35-letni napadalec je podpisal dvoletno pogodbo s klubom Al Ittihad iz Džede. Na sezono bo zaslužil 200 milijonov. Real Madrid mu je v torek pripravil poslovilno slovesnost, na kateri je dejal, da je to zanj nekoliko žalosten dan. "Od malega sem sanjal, da bom igral za Real."

Karim Benzema Real Madrid
Sportal Benzema presenetil Ancelottija, podpisal bo za savdski klub

"Pozdravljeni. Danes je malo žalosten dan, saj bom zapustil ta klub. Težko mi je. Kot sem že večkrat povedal, sem od malega sanjal, da bom podpisal z Realom in končal kariero v Madridu. A življenje ti včasih ponudi drugačno priložnost in zanjo sem se odločil skupaj s svojo družino," je na slovesnosti ob odhodu iz Real Madrida povedal Karim Benzema. Zbrani so bili tako njegovi soigralci kot trener Carlo Ancelotti ter seveda predsednik kluba Florentino Perez, ki je dejal, da spoštujejo njegovo odločitev, da odide leto pred iztekom pogodbe. "To je za nas žalosten dan, saj smo dolga leta uživali v njegovih čarovnijah. Karim, si eden naših najboljših igralcev vseh časov."

V zadnjih dneh se je v španskem tisku omenjalo, da Benzemaja v Savdski Arabiji čaka zelo dobičkonosna pogodba. Ta naj bi mu za dve sezoni prinesla 200 milijonov evrov. Francoski napadalec, ki je lani osvojil prestižno zlato žogo za najboljšega nogometaša na svetu, je po odhodu iz madridskega Reala s savdskim klubom podpisal triletno pogodbo, ki ga bo z njim vezala do leta 2026, je poročal AFP. V torek zvečer je nato prišla še uradna potrditev iz Savdske Arabije. "Benzema je tu. Rjovel bo nov lev. Dobrodošel v Ittihad," je klub zapisal na družabnih omrežjih in že objavil prve posnetke Benzemaja v novem dresu.

Francoz je v nedeljo odigral zadnjo tekmo v dresu Reala po 14 sezonah pri madridskem klubu. V Savdski Arabiji za klub Al Nassr že igra nekdanji Benzemajev klubski kolega Cristiano Ronaldo, v medijih pa so že večkrat pisali o domnevno izjemni ponudbi konkurenčnega kluba Al Hilal, ki je ocenjena na 400 milijonov evrov na leto. S tem naj bi poskušali Savdijci privabiti slovitega Argentinca Lionela Messija ter poustvariti rivalstvo med Messijem in Ronaldom, ko sta nogometaša igrala v španski ligi.

"Al Ittihad je zame nov izziv. Liga je dobra, veliko je dobrih nogometašev. Cristiano je že tukaj. Je moj prijatelj, ki mi je pokazal, da se Savdska Arabija prebija naprej. Tukaj sem, da bi zmagoval tako kot v Evropi," je odločitev za Al Ittihad pojasnil Benzema. Najverjetneje pa ima honorar tudi kaj pri tem.

Z Realom v 14 letih do 25 lovorik

Francoz je z Realom osvojil kar 24 trofej. Petkrat ligo prvakov, štirikrat špansko prvenstvo in tri kraljeve pokale. | Foto: AP / Guliverimage Francoz je z Realom osvojil kar 24 trofej. Petkrat ligo prvakov, štirikrat špansko prvenstvo in tri kraljeve pokale. Foto: AP / Guliverimage

Benzema je pred desetletjem in pol navduševal v dresu Lyona, od koder se je preselil v Real Madrid, kjer je blestel v kombinaciji s Cristianom Ronaldom in Garethom Balom. Po odhodu Portugalca je prevzel tudi kapetanski trak. Francoz je z Realom osvojil kar 25 trofej. Petkrat ligo prvakov, štirikrat špansko prvenstvo in tri kraljeve pokale. S 353 goli je tudi drugi najboljši strelec Reala vseh časov. Real Madrid bodo poleti zapustili tudi Eden Hazard, Marco Asensio in Mariano Diaz.

Nepozabni Benzemajevi trenutki v dresu Real Madrida:

Modrić podaljšal
Kapetan hrvaške nogometne reprezentance 37-letni Luka Modrić pa bo tudi v prihodnji sezoni igral za Real. Podpisal je do 30. junija 2024. V Madridu bo trener Carlo Ancelotti ekipo spet zbral čez dober mesec dni, 10. julija. Modrić pri Realu igra vse od let 2012, s klubom pa je osvojil 23 lovorik. Morda mu številko prihodnje leto uspe dvigniti na 25, s čimer bi se izenačil z rekorderjema v 121 letni zgodovini kluba Francozom Karimom Benzemajem in Brazilcem Marcelom.
Benzema Real Madrid
Sportal Benzema se je poslovil z zadetkom, klub v večinski lasti Ronalda zapušča elito
Lionel Messi
Sportal Sestanek v Barceloni: Messi se želi vrniti "domov"
Ne spreglejte