Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2024,
15.07

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

Natisni članek

zimski prestopni rok Al Ittihad Karim Benzema

Ponedeljek, 15. 1. 2024, 15.07

3 mesece, 1 teden

Se Karim Benzema vrača v Evropo?

Kaos in novi zapleti, Karim Benzema prečrtan pri Savdijcih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26
Karim Benzema | Karim Benzema ni zadovoljen s tem, kar je doživljal v zadnjem obdobju v Savdski Arabiji. | Foto Guliverimage

Karim Benzema ni zadovoljen s tem, kar je doživljal v zadnjem obdobju v Savdski Arabiji.

Foto: Guliverimage

Ko je Karim Benzema leta 2022 osvojil zlato žogo, je bil v življenjski formi. Nato mu je poškodba preprečila nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju, a se je vendarle odpravil v ta del sveta, saj je lani poleti zapustil madridski Real, kjer si je zgradil sloves klubske ikone, in sprejel nesramno bogato ponudbo savdijskega Al Ittihada. Pravljice pa je bilo hitro konec. S klubom ni tako uspešen, navijači so nezadovoljni, v zadnjem obdobju pa je sledilo kar nekaj zapletov, iz katerih ni težko razbrati namere, da se izkušeni napadalec želi vrniti v Evropo. In ni edini zvezdnik, ki bi rad zapustil Arabski polotok.

Navijači Al Ittihada, enega največjih savdijskih klubov, ki ga je pred dobrim desetletjem kratek čas vodil tudi slovenski selektor Matjaž Kek, ne morejo biti zadovoljni z izkupičkom. V prešnji sezoni so bili prvaki, nato pa je poleti prišlo kar nekaj odmevnih okrepitev, med katerimi je vidno izstopal Karim Benzema. Francoski napadalec, ki je pred tem pri madridskem Realu zadeval kot za stavo, v karieri pa se zapletel tudi v nekaj kontroverznih dogodkov, je bil v Savdski Arabiji pričakan kot velik junak.

Navijačem Al Ittihada se je lani predstavil z zlato žogo, ki jo je prejel leta 2022. | Foto: Guliverimage Navijačem Al Ittihada se je lani predstavil z zlato žogo, ki jo je prejel leta 2022. Foto: Guliverimage

Čeprav je na 15 nastopih dosegel devet zadetkov, pa to ekipi ni pomagalo do večjih uspehov. Rezultati Al Ittihada so trpeli, tako da so branilci naslova šele na sedmem mestu, za vodilnim Al Hilalom, pri katerem blesti vroči srbski strelec Aleksandar Mitrović (17 zadetkov), pa zaostajajo že kar 25 točk. Al Ittihad ni v dobri formi, ko je na zadnji tekmi, odigrani 26. decembra, doma izgubil proti Ronaldovemu Al Nassru (2:5), pri tem sta tako Cristiano Ronaldo kot tudi Sadio Mane za goste zadela po dvakrat, so ga domači privrženci izžvižgali.

Ostal na rajskem otoku, ni edini nezadovoljnež

Benzema, ki je pred dobrim letom prejel največje priznanje v nogometnem svetu in postal dobitnik zlate žoge, je tako kmalu po 36. rojstnem dnevu spoznal drugo plat nogometa. Čeprav spada med najbolje plačane športnike na svetu, saj njegov letni zaslužek presega sto milijonov evrov, ne uživa na delu pri Al Ittihadu. Kritike so ga prizadele, s svetovnega spleta je umaknil svoj profil na Instagramu, nato pa se ni pojavil na zadnjih treh treningih v letu 2023 in brez dovoljenja kluba zapustil Savdsko Arabijo.

Na svetovnem klubskem prvenstvu se je vpisal med strelce, a v četrtfinalu izpadel proti Al Ahlyju. | Foto: Guliverimage Na svetovnem klubskem prvenstvu se je vpisal med strelce, a v četrtfinalu izpadel proti Al Ahlyju. Foto: Guliverimage

V zadnjih tednih spremljamo sago. Francoz se ni pojavil na začetku priprav kluba. Trener Marcelo Gallardo ni imel razumevanja za takšno potezo. Francoza je prečrtal na seznamu za prihajajočo pripravljalno turnejo, Benzema, ki si je vmes privoščil oddih na rajskem otoku Mavricij, pa niti ni mogel pripotovati v Savdsko Arabijo.

Tropski ciklon Belal je namreč divjal po otoku, tako da so bili odpovedani vsi leti. Z bogatim klubom ga veže pogodba do konca januarja 2026, a bi lahko, če se bo saga nadaljevala in bo še naprej v nemilost trenerja Gallarda, prišlo do sprememb. Omenja se nekaj možnosti, tudi vrnitev v Evropo, kjer bi lahko kot posojen nogometaš zaigral za PSG oziroma Chelsea.

Nekdanji kapetan Liverpoola Jordan Henderson bi se rad vrnil v Evropo. | Foto: Reuters Nekdanji kapetan Liverpoola Jordan Henderson bi se rad vrnil v Evropo. Foto: Reuters

Benzema ni edini nezadovoljni zvezdnik v Savdski Arabiji. Na Arabskem polotoku ni najbolj srečen tudi Jordan Henderson. Nekdanji kapetan Liverpoola se je konec julija pridružil Al-Ettifaqu, kjer ga vodi rojak Steven Gerrard, a bi se rad vrnil v Evropo. Zanj sta pokazala zanimanje Ajax in Juventus, zimski prestopni rok pa bo pokazal, ali bosta uspela najti skupni jezik s savdijskim klubom. Podobno kot bo treba še počakati na trenutek, ko bi lahko Al Ittihad prižgal zeleno luč za odhod muhastemu Benzemaju.

Luka Menalo
Sportal Celjanom nova moč iz Dinama
Rade Dragusin
Sportal Držal je besedo in zavrnil Bayern. Agent kar ni mogel verjeti.
Jadon Sancho
Sportal Sancho se vrača v Dortmund, legendarni Italijan pri Fenerbahčeju
AC Milan
Sportal Velikan se je ogrel za slovenskega dragulja, omenja se 50 milijonov
Ne spreglejte