Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 7. 2022,
18.27

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

AC Milan Zlatan Ibrahimović NK Koper Ivan Novosele Franjo Prce Maya Yoshida NK Radomlje Luka Baš Wout Weghorst Jure Balkovec nogometna tržnica

Sreda, 6. 7. 2022, 18.27

1 leto, 9 mesecev

Nogometna tržnica, 6. julij

Legendarni Ibra ostaja v Milanu, Oblak ima novega soigralca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Axel Witsel Belgija | Axel Witsel bo odslej novi soigralec Jana Oblaka.  | Foto Reuters

Axel Witsel bo odslej novi soigralec Jana Oblaka.

Foto: Reuters

Tudi danes spremljamo dogajanje na nogometni tržnici. Slovenski reprezentant Jure Balkovec je v Turčiji zamenjal klub. Zlatan Ibrahimović bo z italijanskimi prvaki ostal še eno sezono. Slovenski nogometni reprezentant Jan Oblak pa je pri španskem prvoligašu Atleticu iz Madrida dobil novega soigralca. Kot so potrdili v klubu, je to postal izkušeni belgijski vezist Axel Witsel.

Švedski nogometaš balkanskih korenin, ki bo oktobra dopolnil 41 let, profesionalnemu nogometu še ne misli pomahati v slovo. Zlatan Ibrahimović je danes z AC Milanom še za leto dni podaljšal pogodbo in bo tako v klubu ostal vsaj še do konca junija 2023. 41-letnik je sicer pred časom staknil poškodbo kolena, ki ga bo z igrišč zadržala še za dobrih šest mesecev, v tem času bo prejemal nižjo plačo. 

 Witsel odslej z Oblakom 

Triintridesetletnik, ki ima za sabo več kot 600 tekem, 124 tudi v belgijski reprezentanci, je v Španijo prišel kot prost igralec iz dortmundske Borussie.

V osrednji zvezni vrsti Atletica se bo Witsel, ki je v karieri igral še za Standard Liege, Benfico, Zenit Saint Peterburg in Tianjin Quanjian, po odhodu Hectorja Herrere pridružil Geoffreyju Kondogbiaju, Rodrigu de Paulu, Saulu Niguezu in Kokeju.

Haller namesto Hallanda 

Haller se je iz Ajaxa preselil v Dortmund.  | Foto: Reuters Haller se je iz Ajaxa preselil v Dortmund. Foto: Reuters Nemški nogometni prvoligaš Borussia Dortmund je uradno dokončal prestop napadalca iz Slonokoščene obale Sebastiena Hallerja, so potrdili rumeno-črni na svoji spletni strani.

Osemindvajsetletnik, ki bo skušal zapolniti vrzel po odhodu Erlinga Haalanda k Manchester Cityju, je nazadnje igral za Ajax, kjer je bil z 21 zadetki najboljši strelec nizozemske lige (kar enajst jih je dodal tudi v ligi prvakov, kjer je bil tretji strelec), z novimi delodajalci pa je podpisal pogodbo do 30. junija 2026.

Haller, ki je Borussio stal 31 milijonov evrov, letno pa bo prejemal po osem milijonov, je v Nemčiji že igral, med letoma 2017 in 2019 je za Eintracht Frankfurt na 60 tekmah dosegel 24 golov.

"Celoten paket obljublja veliko. Sebastien je fizično močan, s svojimi izkušnjami pa lahko nudi podporo našim mladim napadalcem. V pogovorih je bil jasen - z nami ima velike ambicije," je o novi številki devet v klubu dejal športni direktor Sebastian Kehl.

Dortmund je pred tem za 30 milijonov evrov iz Salzburga pripeljal še enega napadalca Krima Adeyemija, za 20 milijonov srednjega branilca iz Freiburga Nica Schlotterbecka, za pet milijonov vezista Kölna Saliha Özcana, kot prost igralec pa je iz Bayerna prišel še en branilec Niklas Süle.

Prce se je pridružil Koprčanom, Novoselec sklenil pogodbo

Koprska obramba je dobila novo moč, so zapisali pri slovenskem nogometnem prvoligašu. V novi sezoni bo dres koprskega prvoligaša nosil Hrvat Franjo Prce, ki je nazadnje igral v Indiji. Polnopravni član Kopra pa je postal Ivan Novoselec, ki je podpisal dveletno pogodbo.

Šestindvajsetletni Prce, ki se najboljše znajde na položaju osrednjega branilca, je nazadnje nastopal za indijski prvoligaški klub East Bengal.
Nogometni klub Koper je po izteku posode odkupil Novoselca, ki je pred prihodom k rumeno-modrim igral za Varaždin.

 

Betis podaljšal z neuničljivim Joaquinom

 Španski nogometni prvoligaš Betis iz Seville je podaljšal pogodbo z legendarnim krilnim igralcem Joaquinom do poletja 2023, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Joaquin, ki bo čez 15 dni dopolnil že 41 let, bo v 2022/23 igral že svoji 23. poklicno sezono in 14. pri Betisu, s katerim je v zadnjih letih osvojil pokalno lovoriko. 

S 600 nastopi ima nekdanji španski reprezentant v lasti rekord po številu odigranih tekem v španski prvi ligi med igralci v polju. Skupni rekorder je sicer nekdanji vratar Andoni Zubizarreta s 622 tekmami.

V prihodnji sezoni bo imel Joaquin priložnost postati tudi najstarejši strelec v zgodovini elitne španske lige.

Balkovec v Turčiji zamenjal klub

Sedemindvajsetletnik je dve sezoni igral za Karagümrüku, zdaj pa je z Alanyasporom podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za leto dni, so zapisali pri turškem klubu. Pri Alanyasporu, ki je preteklo sezono končal na petem mestu prvenstvene razpredelnice, bo imel Jure Balkovec družbo reprezentančnega kolega Mihe Mevlje.

"Mislim, da sem naredil korak naprej, da sem na višji ravni, pred mano je novo obdobje. Potrudil se bom za to ekipo," je ob podpisu za klubsko spletno stran dejal slovenski reprezentant, ki bo na hrbtu nosil številko 29.

Luka Baš novi vratar Radomelj

Nogometni klub Radomlje je dobil novo okrepitev med vratnicama. V prihodnje bo poleg Emila Velića vratarsko vlogo pri članski ekipi opravljal tudi Luka Baš, so zapisali pri Radomljah.

 

Dvajsetletni Trboveljčan je lansko sezono branil za ljubljansko Ilirijo. V drugi slovenski ligi je za najstarejši slovenski klub zbral 16 nastopov in mrežo šestkrat ohranil nedotaknjeno. Baš je sicer kariero začel pri Rudarju iz Trbovelj, nato pa je kot starejši deček prestopil v Domžale, kjer je branil tudi še kot kadet. V sezoni 2018/19 je zamenjal klubske barve in prestopil k Iliriji.

Baš je branil tudi za mlado reprezentanco Slovenije v kategorijah do 15, 16 in 17 let.

Mrkonjić Radomlje zamenjal za Nizozemsko

Hrvaški nogometaš Tomislav Mrkonjić se iz nogometnega kluba Radomlje seli na Nizozemsko k Zwolleju, je klub sporočil na družbenih omrežjih. Osemindvajsetletni napadalec je k Radomljam prišel v zimskem prestopnem roku iz vrst Croatia Zmijavci, v spomladanskem delu pa je bil eden boljših posameznikov kluba, ki je preteklo sezono končal na šestem mestu. 

"Prestop je več kot zadovoljil vse vpletene strani. Klubu je na ta način uspelo prodati igralca, ki je tu preživel le šest mesecev. To je še en dokaz, da so Radomlje odlična sredina za razvoj potencialno vrhunskih igralcev," so zapisali pri Radomljah v izjavi.

Mrkonjić, ki se znajde tudi na položaju napadalno usmerjenega vezista, je za Radomlje na 16 tekmah zadel osemkrat in prispeval še eno podajo. Kariero je začel pri Croatia Zmijavci, kasneje pa je med drugimi igral tudi za Split, Imotski, drugo ekipo Hajduka ter Rudeš.

Zdaj bo kariero nadaljeval v drugi nizozemski ligi, potem ko je preteklo sezono Zwolle končal na zadnjem mestu v državnem prvenstvu.

Sever po novem v Radomljah

Slovenski nogometni prvoligaš Kalcer iz Radomelj je potrdil prihod nove okrepitve. To je napadalno usmerjeni vezist Leon Sever, ki je prišel kot prost igralec.

Štiriindvajsetletnik iz Izole je v prejšnji sezoni igral za ljubljanski Bravo, pred tem pa je bil kratek čas član turške Manise, v katero je prestopil iz sežanskega Tabora.

Sever je v prvi slovenski ligi skupno zbral 84 nastopov in temu dodal še osem zadetkov.

Weghorst za eno sezono v Bešiktaš

Nizozemski reprezentant Wout Weghorst bo v sezoni 2022/23 kot posojen igralec angleškega Burnleyja, ki je po koncu sezone 2021/22 izpadel iz premier league, nastopal za turški Bešiktaš iz Istanbula, je zapisala francoska tiskovna agencija AFP.

Devetindvajsetletni Nizozemec je v Burnley prišel januarja iz nemškega Wolfsburga, na 20 tekmah pa je dosegel dva gola. Weghorst je doslej za Nizozemsko odigral 20 tekem, igral je tudi na lanskem evropskem prvenstvu. Bešiktaš je v pretekli sezoni zasedel šesto mesto v turškem prvenstvu, sezono pred tem je osvojil obe domači lovoriki – državno prvenstvo in pokal.

Camoranesi našel službo pri Marseillu

Camoranesi bo odslej pomočnik trenerja v Marseillu.  | Foto: Vid Ponikvar Camoranesi bo odslej pomočnik trenerja v Marseillu. Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Mauro Camoranesi, ki je v letih 2020 in 2021 kot trener deloval v slovenski ligi pri sežanskem Taboru in Mariboru, je novo zaposlitev dobil v Marseillu, kjer bo pomočnik pred kratkim imenovanemu novemu strategu Igorju Tudorju, so potrdili v francoskem prvoligašu.

Adams prestopil k Leedsu

V Argentini rojeni Camoranesi, svetovni prvak z Italijo leta 2006, je pred Taborom in Mariborom kot glavni trener vodil še Coras de Tepic, Tigre in Tapachulo. 

Dosedanji soigralec nekdanjega slovenskega nogometnega reprezentanta Kevina Kampla pri Leipzigu, Američan Tyler Adams, je novi član angleškega prvoligaša Leedsa. Kot so potrdili v angleškem klubu, je obrambno naravnani 23-letni vezist podpisal petletno pogodbo.

Adams, ki je Angleže stal 17 milijonov evrov, je peta poletna okrepitev Leedsa po Brendenu Aaronsonu, Darku Gyabiju, Rasmusu Kristensenu in Marcu Roci.

Yoshida zamenjal Sampdorio za Schalke

Kapetan japonske nogometne reprezentance Maya Yoshida je prestopil iz italijanskega prvoligaša Sampdorie k nemškemu Schalkeju. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je 33-letni Yoshida z ekipo, ki se bo z novo sezono vrnila v elitno bundesligo, podpisal pogodbo do 30. junija 2023 z možnostjo podaljšanja še za leto dni.

Yoshida je zadnji dve sezoni in pol odigral za Samdorio in kot obrambni igralec na 74 tekmah dosegel tri gole. Za japonsko reprezentanco je Yoshida zbral 119 nastopov in dosegel 12 golov. V Gelsenkirchen je prišel kot prost igralec.

Preberite še:

Jaka Bijol
Sportal Rdeči vragi pripeljali prvo okrepitev, v Italijo po biseru Celja tudi Bijol?
Cristiano Ronaldo
Sportal Noro! Bomo odslej Ronalda res gledali v katalonskem dresu?
liga prvakov Maribor Soligorsk
Sportal Maribor se lahko drži za glavo, Šimundža opravil boljši posel
Ne spreglejte