Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
16. 12. 2014,
17.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alen Ščulac nogomet

Torek, 16. 12. 2014, 17.34

7 let, 12 mesecev

Slovenski podprvak bo Božička prosil za širino, izkušnje in vratarja

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če so v pretekli sezoni nogometaše Luka Kopra do jesenskega prvaka ločili le centimetri in so bili veliko presenečenje, lahko v tej govorimo o obratnem pojavu.

Koprčani imajo gardo mladih, domačih igralcev, ki napredujejo iz tekme v tekmo, zato so vsi v tej sezoni pričakovali še korak naprej, a ta se zaradi vseh težav, s katerimi se je spopadal Koper, ni zgodil. Kanarčki se v pretekli sezoni niso bojevali le za naslov jesenskega prvaka, tudi ob koncu lanskega prvenstva so za Mariborom zasedli končno drugo mesto, v tej pa jim ne gre in ne gre. Prvi del sezone so končali na skromnem sedem mestu, kar je bistveno manj, kot so pričakovali. V hrbet jim trenutno gledajo le Gorica, Krka in Radomlje.

"Z jesenskim delom nikakor ne moremo biti zadovoljni, vemo, kakšni so bili cilji kluba pred začetkom sezone, nato pa so se zgodile stvari, ki so pripomogle k upadu forme. Najprej je klub zamenjal trenerja in ko sem sam prevzel ekipo, smo se na začetku dobro odzvali, prišli do nekaj pozitivnih rezultatov, vendar so potem sledili še odhodi skoraj vseh pridobitev pred to sezono in ostali smo z zelo majhnim kadrom. Manevrskega prostora ni bilo," je težave Kopra v jesenskem delu opisal prvi trener Kopra Alen Ščulac, ki je ekipo prevzel v začetku septembra, ko se je koprski ponos razšel z Italijanom Radolfom Valonijem.

Priložnost dobili igralci, ki jo drugače ne bi

Po njegovem mnenju pa odhodi številnih igralcev, predvsem tujcev, niso imeli samo negativnih posledic. Igralci, ki so igrali manj, so dobili priložnost, da se dokažejo. Govorimo o fantih letnikov 1993, 1994 in 1995, nekateri so svoje priložnosti tudi izkoristili. "Fantje so res dokazali, da so kakovostni. Z nekaterimi prihodi novih igralcev, mislim tudi na igralce, ki so bili na posoji v naši B-ekipi v Dekanih, sem prepričan, da smo sposobni in zmoremo veliko več. To bomo dokazali tudi na igrišču."

O imenih noče govoriti

O morebitnih imenih, novih okrepitvah trener Kopra noče govoriti, a ve se, kje so šibki, svoje vrste bodo morali okrepiti. "Največja težava je številčnost. Zadnjih nekaj tekem smo odigrali smo s 13 igralci in enim vratarjem, kar je za igranje prve lige premalo. Z vodstvom kluba smo sklepčni, zato bodo nekateri igralci zagotovo prišli. Upam, da bom v nadaljevanju lahko računal na vsaj 20, še bolje pa bilo 23 nogometašev."

Nujno pripeljati vratarja, če ne kar dva

Koper je po razdoru pogodbe z vratarjem Božidarjem Radoševićem ostal le z enim vratarjem, izkušenim Erminom Hasićem, vlogo rezervnega pa je prevzel mladinski vratar. "Zagotovo bo treba pripeljati novo ime, če ne kar dveh. V primeru poškodbe bi bili spet na istem. Zadnjih nekaj tekem je vlogo drugega vratarja imel vratar mladincev, zato so spremembe nujne. Tudi v preostalih treh linijah bi nam prav prišel po en izkušen igralec, ki bi pomagal mladi gardi. Mladeniči skupaj res igrajo že dve sezoni, a vseeno gre za tako mlade igralce, ki za zdaj še niso zmožni nositi vsega bremena. Izkušnje so neprecenljive. Te bomo iskali pozimi, upam, da nam uspe najti čim boljše rešitve. Ni pa nujno, da bo šlo za tujce, saj smo videli, da niso jamstvo za uspeh. Sam sem bolj privrženec domačih igralcev, iz našega okolja, veliko dam na pripadnost klubu. Menim, da lahko kakšen domačin da klubu veliko več kot pa kakšen tujec, ki ga zanima samo zaslužek."

V pokalu po lovoriko in Evropo

Vse pa ni le slabo. Koprčanom se je po pravi srhljivki in epskem preobratu uspelo uvrstiti v polfinale slovenskega pokala. Po prvi tekmi so zaostajali z 1:3, na Bonifiki pa so kanarčki po podaljšku z zmago s 4:1 preobrnili rezultat in izločili Gorico, aktualnega pokalnega prvaka. "Cilj, ki smo si ga zadali pred sezono, smo dosegli le v pokalu, kjer imamo še vedno velike načrte in merimo na lovoriko in Evropo. Tudi v prvenstvu nismo še rekli zadnje, tekem je še veliko. V primeru, da padeš v zmagovalno serijo, se hitro povzpneš po lestvici. Ekipa je tega vsekakor sposobna," je še dodal Ščulac.

Prihajata Hajduk in Rijeka Matjaža Keka

Koprčani se bodo po premoru znova zbrali 9. januarja, kjer prvi korpski trener upa, da bo imel na voljo že formirano ekipo, s katero bo tudi začel spomladanski del. Torej z vsemi okrepitvami. Priprave bodo v celoti opravili doma, saj imajo izredno dobre pogoje. "Imamo fenomenalne pogoje za delo, zato ne vidim razloga, da bi se kam odpravili. Imamo vse, kar potrebujemo, dogovorili pa smo se že za prijateljski tekmi s splitskim Hajdukom in Rijeko, sam bi si želel poleg teh dveh še šest močnih prijateljskih tekem. V primeru, da močni nasprotniki ne bodo hoteli priti k nam na Obalo, bomo mi odšli k njim. Vse z namenom, da spomladanski del prvenstva pričakamo vrhunsko pripravljeni," je za konec dolgega pogovora še dejal Ščulac.

Koprčani bodo spomladanski del, ki se začne 21. februarja, odprli s primorskim derbijem, ko bodo gostovali pri Gorici.

Ne spreglejte