Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
13. 5. 2019,
23.35

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,33

1

Natisni članek

Vid Belec Benjamin Verbič Miha Zajc Nejc Skubic Petar Stojanović Luka Elsner Andraž Šporar Robert Berić Jasmin Kurtić Miha Mevlja Bojan Jokić Josip Iličić Jan Oblak Jan Oblak slovenski nogometaši na delu v tujini

Ponedeljek, 13. 5. 2019, 23.35

4 leta, 11 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Tako prijetne kot tudi neprijetne novice za Keka #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,33

1

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek pozorno spremlja nastope legionarjev. Andraž Šporar je dočakal prvi hat-trick, odkar blesti in osvaja lovorike na Slovaškem, Jan Oblak je na zadnji domači tekmi Atletica navdušil navijače, Josip Iličić, za katerega se zanima tudi Napoli, je korak bližje ligi prvakov. Zdravstvene težave nagajajo Benjaminu Verbiču, Mihi Mevlji, Reneju Krhinu, Jasminu Kurtiću, Aljažu Struni, Mihi Blažiču, Maticu Kotniku ... 

Slovenski trener na delu v tujini:

Elsnerja delilo osem minut od nove zmage

Luka Elsner je doma proti Mouscronu vodil že z 2:0, deset minut pred koncem pa s 3:2, a to ni zadoščalo za zmago. | Foto: Getty Images Luka Elsner je doma proti Mouscronu vodil že z 2:0, deset minut pred koncem pa s 3:2, a to ni zadoščalo za zmago. Foto: Getty Images Mladi slovenski trener Luka Elsner je v tej sezoni z belgijskim drugoligašem Unionom Saint-Gilloisejem nase opozoril v pokalu, kjer je izpadel šele v polfinalu (izločil ga je prav tako drugoligaš Mechelen, ki je pozneje postal tudi zmagovalec), v skupinskem delu druge lige pa je osvojil tretje mesto. Pri vrhu je tudi v kvalifikacijah za nastop v ligi Europa, kjer je na odličnem drugem mestu.

V soboto je v osmem krogu posebne kvalifikacijske skupine za ligo Europa na domačem stadionu pričakal zadnjeuvrščeni Royal Excel Mouscron in ostal brez zmage. Elsnerjeva četa je hitro povedla z 2:0, nato so gostje prišli do izenačenja, deset minut pred koncem pa je Union spet povedel, a je Mouscron v 82. minuti znova prekrižal načrte gostiteljem in postavil končni rezultat (3:3). Union za vodilnim Kortrijkom dva kroga pred koncem tekmovanja zaostaja štiri točke.

Prvo mesto skupine B prinaša nadaljevanje boja za Evropo, vstop v polfinale play-offa, zato bi bil podvig drugoligaša iz Bruslja deležen še toliko večje pozornosti in veljave. Vseeno pa z morebitnim prebojem Uniona v Evropo ne bo nič, saj klub zaradi dotrajanega stadiona ni zaprosil za evropsko licenco. Tako Elsnerjev Union, če bi osvojil prvo tekmo v svoji skupini, sploh ne bi odigral odločilnega dvoboja za zagotovitev evropske vozovnice.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v 36. krogu prve italijanske lige v nedeljo presenetljivo izgubila doma proti Empoliju (1:2), ki se krčevito bori za obstanek. Slovenski vratar, ki v tej sezoni še ni branil za moštvo iz Genove, je tudi tokrat obsedel na klopi za rezervne igralce. Prednost je pričakovano dobil prvi klubski vratar Emil Audero.

Matic Kotnik: Panionios je redni del grškega prvenstva končal na šestem mestu, nekdanji vratar Celja pa ima še vedno težave s poškodbo roke, zaradi katere ni branil že dva meseca. Zaradi zdravstvenih težav je moral odpovedati tudi marčevsko reprezentančno akcijo.

Jan Oblak po prihodu na stadion Wanda Metropolitano. | Foto: Atletico Madrid Jan Oblak po prihodu na stadion Wanda Metropolitano. Foto: Atletico Madrid

Jan Oblak: Atletico Madrid se je v nedeljo še zadnjič v tej sezoni predstavil na domačih tleh. Na Wandi Metropolitanu, kjer je bilo zelo čustveno, saj je navijačem pomahal v slovo dolgoletni obrambni steber Diego Godin, so rdeče-beli v eni izmed najbolj zanimivih tekem kroga remizirali s Sevillo (1:1) in si tudi uradno zagotovili naslov španskega podprvaka. Sezono, v kateri zaostajajo le za prvakom Barcelono, bodo sklenili na drugem mestu. Prihodnji konec tedna bodo v zadnjem krogu gostovali pri Levanteju.

Škofjeločan, ki je pred kratkim podaljšal zvestobo rdeče-belim in poskrbel za dvig prejemkov, na Otoku pa ga omenjajo kot prvi izbor Manchester Uniteda, če bi poleti Old Trafford zapustil Španec David de Gea, se je proti Sevilli izkazal. Andaluzijci so v okvir njegovih vrat sprožili pet strelov. Prvi vratar slovenske reprezentance je ukrotil štiri, najbolj je navdušil z obrambo v 5. minuti, premagal pa ga je le Pablo Sarabia, ki je v 70. minuti izenačil na 1:1, žoga pa se je po njegovem strelu tako nesrečno odbila od Francisca Montera, da je bil Oblak nemočen.

Zadnji nastop Diega Godina pred domačim občinstvom Atletica: 

Nekdanji vratar Olimpije in Benfice je v tej sezoni prejel le 27 zadetkov, s tem pa ohranil krepko prednost v točkovanju za prejemnika nagrade zamora. Če v zadnjem krogu proti Levanteju ne bo premagan vsaj šestkrat, se bo priznanje zamora znašlo v njegovih rokah že četrtič zapored. S tem bi se na rekordnem seznamu izenačil z nekdanjim čuvajem mreže Barcelone Victorjem Valdesom. Katalonec je zamoro prejel štirikrat zapored med letoma 2009 in 2012, skupno pa priznanje, ki ga podeljuje španski športni dnevnik Marca, prejel kar petkrat! Oblak, ki je star 26 let in je pred njim še ogromno dokazovanj v vrhunskem nogometu, bi lahko v prihodnosti napadel tudi ta rekord.

Branilci:

Jure Balkovec: Hellas Verona je prekinila krizno obdobje. Slasti zmage ni dočakala kar osem tekem, vse od osmega marca, nato pa v soboto v zadnjem (36.) krogu druge italijanske lige doma premagala Foggio (2:1) in se na lestvici povzpela na šesto mesto. To je osrečilo navijače, saj se je tako klub uvrstil v dodatne kvalifikacije za serie A. Belokranjec je ostal na klopi za rezervne igralce.

Miha Blažič: Ferencvaroš je postal madžarski prvak že tri kroge pred koncem prvenstva. Osvojil je jubilejni 30. naslov madžarskega prvaka in je prvič najboljši po letu 2016. Pred najbližjim zasledovalcem Vidijem kar 13 točk prednosti. V predzadnjem krogu je v soboto gostil tretjeuvrščeni Debrecen in zmagal z 2:1. Primorec zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za dvoboj. To je bila zadnja domača tekma v sezoni, ki je navijačem velikana iz Budimpešte ponudila veliko lepega.

Bojan Jokić je z Ufo vse bližje dodatnim kvalifikacijam za popolnitev ruske prve lige. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Bojan Jokić je z Ufo vse bližje dodatnim kvalifikacijam za popolnitev ruske prve lige. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Bojan Jokić: Ufa je v 28. krogu ruskega prvenstva v nedeljo izgubila na gostovanju pri moskovskemu Spartaku (0:1), ki se poteguje za Evropo. Kapetan slovenske nogometne reprezentance je odigral 85 minut, nato pa ga je na igrišču zamenjal rojak Lovro Bizjak. Ufa še naprej zaseda 14. mesto, ki pelje v dodatne kvalifikacije za obstanek v ruski prvi ligi. Do konca rednega dela sezone bosta odigrana le še dva kroga.

Miha Mevlja: Rostov je v petek v 28. krogu ruskega prvenstva gostoval pri moskovskem Dinamu, gledalci pa niso videli zadetkov. Primorec je odigral 71 minut, nato pa moral zaradi zdravstvenih težav zapustiti igro, Rostov pa je na lestvici z novo točko ohranil sedmo mesto.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v nedeljo v skupini za prvaka v poljskem prvenstvu izgubila na gostovanju pri Piastu iz Gliwic (1:2). Nekdanji kapetan Olimpije, ki po "spornem" sedenju na klopi v finalu poljskega pokala še ni zaigral za rumeno-rdeče, je ostal prikovan na klopi za rezervne igralce.

Nejc Skubic: desni bočni branilec, ki je marca zaradi osebnih razlogov odpovedal sodelovanje v reprezentanci na začetku kvalifikacijskega ciklusa za EP 2020, je v nedeljo s Konyasporjem doma remiziral s četrtouvrščenim Trabzonsporjem (2:2). Nekdanji kapetan Domžal je odigral vso tekmo, v prvem polčasu navdušil z izjemnim strelom z razdalje, s katerim je namučil vratarja gostov, v 45. minuti pa nesebično prispeval podajo za zadetek gostiteljev za vodstvo z 2:1.

Spektakularen strel Skubica pri 0:39, podaja za gol pri 1:08:

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb je novi (stari) hrvaški prvak, saj ima pred Rijeko tri kroge pred koncem prvenstva neulovljivih 20 točk prednosti. Modri iz hrvaške prestolnice so se uvrstili tudi v finale hrvaškega pokala, kjer se bodo pomerili z Rijeko. Z izbranci nekdanjega trenerja Olimpije Igorja Bišćana so imeli opravka tudi v soboto, ko so gostovali na Rujevici. Veliki derbi 33. kroga hrvaškega prvenstva se je končal brez zadetkov (0:0), Ljubljančan, ki se po koncu sezone najverjetneje poslavlja od modrega dresa, pa je odigral vso tekmo.

Aljaž Struna: Houston Dynamo je v severnoameriški profesionalni ligi MLS v nedeljo gostoval pri Seattle Sounders in ostal brez točk (0:1). Pirančan, ki je v zadnjih osmih dneh odigral kar tri tekme, zaradi lažje poškodbe kolena ni kandidiral za dvoboj, Houston pa je na lestvici zahodne konference zdrsnil na četrto mesto.

Andraž Struna: Anorthosis Famagusta je v ciprskem prvenstvu v skupini za obstanek v nedeljo izgubil na gostovanju pri moštvu Alki Oroklinis (0:1), Primorec pa ni kandidiral za srečanje.

Vezisti:

Jaka Bijol: CSKA Moskva je v nedeljo v velikem derbiju 28. kroga ruskega prvenstva izgubil na gostovanju pri prvaku Zenitu v St. Peterburgu (1:3) in na lestvici padel na peto mesto. Mladi Korošec je podobno kot v prejšnjem krogu, ko se je vpisal med strelce, zaigral v napadu od prve minute. Že v drugi minuti si je prislužil rumeni karton, ko je storil prekršek nad vratarjem Zenita, nato pa ga je trener zamenjal že po 43 minutah, ko je namesto njega zaigral Abel Hernandez. Takrat je bil rezultat še 1:1. Bijol je v krstni sezoni v Rusiji prispeval tri zadetke, zaradi kazni rumenih kartonov pa ne bo mogel pomagati svojemu klubu prihodnjo soboto proti Akhmatu.

Damjan Bohar: šestouvrščeni Zaglebie Lubin je v petem krogu poljske lige za prvaka, kjer nastopa osem najboljših klubov po rednem delu poljskega prvenstva, v nedeljo gostoval v Gdansku pri Lechii in osvojil točko (1:1). Sedemindvajsetletni Prekmurec, ki je v tej sezoni dosegel že devet zadetkov, je odigral 75 minut. Igrišče je zapustil še pri vodstvu svoje ekipe z 1:0, nato pa so gostitelji le dve minuti postavili končni rezultat.

Domen Črnigoj: Lugano je v prvi švicarski ligi v 33. krogu v soboto izgubil na gostovanju pri Thunu (0:1). To je bil neposredni obračun za tretje mesto. Primorec je odigral 72 minut, v 67. minuti pa mu je sodnik pokazal rumeni karton.

Jon Gorenc Stanković je odigral zadnjo tekmo za Huddersfield v najvišjem klubskem razredu v Sngliji. V tej sezoni je dosegel en zadetek, prav proti aktualnim prvakom iz Manchestra. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jon Gorenc Stanković je odigral zadnjo tekmo za Huddersfield v najvišjem klubskem razredu v Sngliji. V tej sezoni je dosegel en zadetek, prav proti aktualnim prvakom iz Manchestra. Foto: Guliverimage/Getty Images

Jon Gorenc Stanković: Huddersfield Town se je od angleške elite poslovil z remijem v zadnjem krogu premier league na gostovanju v Southamptonu (1:1). Slovenski zvezni igralec je odigral vso tekmo, sezono pa končal z 11 nastopi in enim zadetkom. Zanimivo je, da je lani zatresel mrežo prav aktualnemu prvaku Manchester Cityju.

Josip Iličić: Atalanta je na pragu ogromne senzacije. Dva kroga pred koncem italijanskega prvenstva je na četrtem mestu, ki ob koncu sezone zagotavlja druženje z elito v ligi prvakov. Pred Milanom in Romo ima tri točke prednosti. V soboto je v uvodni tekmi 36. kroga italijanskega prvenstva doma premagala Genoo z 2:1, Kranjčan pa je odigral 89 minut.

V Bergamu nastaja prava umetnina, na kateri bo v ospredju tudi podoba Iličića. Posvečena je vstopu Atalante v finale italijanskega pokala.

Za Iličića, ki igra v življenjski formi, vlada ogromno zanimanje. Že pozimi ga je želela v svoje vrste pripeljati Roma, a je raje ostal zvest Atalanti. Pred kratkim se je omenjalo veliko zanimanje Interja, da bi ga pripeljal na San Siro kot svojevrstno zamenjavo za Ivana Perišića, zanj pa se zanima tudi Napoli, ki ga vodi Carlo Ancelotti. Vodstvo Atalante se zaveda, da bo težko zadržalo razigranega Slovenca, ki ima sklenjeno pogodbo s klubom do poletja 2020, zato je zanj odredilo zelo visoko odškodnino.

Če bo kdo hotel kupiti vročega Slovenca, bo moral ponuditi kar 50 milijonov evrov. Pri Romi se obeta veliko sprememb, saj ne bo odšel le trener, ampak tudi športni direktor. Eden izmed kandidatov za novega stratega sinov volkulj je tudi Gian Piero Gasperini, ki z Atalanto skrbi za veliko senzacijo in zelo všečno igro. Če bi se preselil v Rim, bi zagotovo poskušal s seboj pripeljati tudi Iličića.

Rene Krhin: Nantes je v 36. krogu francoskega prvenstva, kjer si je že zagotovil obstanek, v soboto remiziral v Nici (1:1). Štajerec zaradi težav z gležnjem ponovno ni kandidiral za nastop.

Jasmin Kurtić: SPAL iz Ferrare si je v italijanskem prvenstvu že zagotovil obstanek. V 36. krogu serie A je v nedeljo doma namučil Napoli, ki bo sezono v Italiji končal na visokem drugem mestu. Izgubil je z 1:2, Belokranjec, ki je v tej sezoni dosegel šest zadetkov, pa zaradi poškodbe noge ni kandidiral za srečanje.

Benjamin Verbič: Dinamo Kijev je v soboto gostil Zorjo iz Luganska, vodil do zadnje minute, nato pa remiziral z 1:1. Za vodilnim Šahtarjem, ki brani naslov in je v tej sezoni izločil Kijevčane v pokalu, štiri kroge pred koncem zaostaja 11 točk, tako da je boj za naslov bolj ali manj že izgubljen. Vojničan ni kandidiral za dvoboj, saj je zaradi nedavne operacije gležnja, opravil jo je prejšnji teden na Bavarskem, že končal sezono. Na igrišča bi se lahko po zadnjih zagotovilih vrnil čez slab mesec dni, tako da bo razplet njegovega zdravstvenega stanja pozorno spremljal tudi selektor Matjaž Kek, saj čakata prihodnji mesec slovensko reprezentanco zahtevni kvalifikacijski tekmi za EP 2020 v Avstriji in Latviji. Verbič je v tej sezoni v dresu Dinama prispeval 12 zadetkov in štiri asistence.

Miha Zajc: Fenerbahče je po skromnih rezultatih v tej sezoni, v kateri je pogosto jezil navijače z neuspehi, v soboto doma premagal Akhisar Belediyespor (2:1), za katerega je vso tekmo odigral Rajko Rotman. Primorec je dvoboj ponovno spremljal na klopi za rezervne igralce, Fenerbahče pa se je na lestvici povzpel na deseto mesto.

Napadalca:

Robert Berić: Saint Etienne je bil v francoskem prvenstvu vse do petka v odlični formi. Na zadnjih sedmih prvenstvenih tekmah je osvojil kar 19 točk in se tretjemu mestu (Lyon), ki zagotavlja kvalifikacije za ligo prvakov, približal le na točko! Zelenim se je v petek ponujala velika priložnost, da (s tekmo več) prehitijo slovite leve iz Lyona, a so ostali praznih rok. V uvodni tekmi 36. kroga so izgubili proti Montpellierju, ki se prav tako poteguje za Evropo, zaseda peto mesto, a ima štiri točke manj od St. Etienna. Krčan, ki je v tej sezoni v francoskem prvenstvu dosegel sedem zadetkov, je zapravil kar nekaj zrelih priložnosti. Najlepša se mu je ponudila v 85. minuti, ko se je znašel povsem sam pred vratarjem gostov, a je mreža Montpellierja ostala nedotaknjena. Lyon je St. Etiennu pobegnil na štiri točke prednosti.

Andraž Šporar: Slovan iz Bratislave, ki si je deveti naslov prvaka v obdobju državne samostojnosti in prvega po letu 2014 zagotovil že pred tedni, je v soboto v 30. prvenstveni tekmi v tej sezoni ponižal Žilino. Zmagal je s teniškim rezultatom 6:2 in si veličastno čestital za 100. rojstni dan kluba. Junak tekme je bil kdo drug kot razigrani Ljubljančan, ki je prispeval kar tri zadetke. Dočakal je prvi hat-trick, odkar nastopa na Slovaškem. Na tekmo, na kateri se je vsaj trikrat vpisal med strelce, je čakal kar tri leta in pol. Nazadnje jo je pred izjemno sobotno predstavo v Bratislavi dočakal 31. oktobra 2015, ko je na gostovanju Olimpije v Celju zatresel mrežo grofov kar štirikrat.

Prekrasen tretji zadetek Šporarja proti Žilini:

Šporar je zadel v polno v 3., 58. in 80. minuti. V prvenstvu je v tej sezoni dosegel že 26 zadetkov, tako da lahko ogrozi celo absolutni strelski rekord v zgodovini slovaškega prvenstva, ki ga je v sezoni 1995/96 postavil napadalec Košic Robert Semenik. Dosegel je kar 29 zadetkov. Šporar bo do konca sezone odigral še dve tekmi.

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na prvem seznamu novega selektorja slovenske reprezentance v letu 2019 Matjaža Keka za prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Izraelu (1:1) in Severni Makedoniji (1:1).

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Roman Bezjak
Sportal Koroški fenomen v Evropi: Če želiš postati prvak, pripelji Romana Bezjaka
Timi Max Elšnik (Northampton Town) Anglija, 4. liga

Konec sezone.

 

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga, liga za obstanek

Rapid Dunaj : Wacker Innsbruck 1:0

Odigral je vso tekmo.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga, liga za obstanek

Hartberg : Magttersburg 2:1

Ni kandidiral za tekmo.
Patrik Eler (Ried) Avstrija, 2. liga Ried : Lafnitz 2:0 Odigral je 68 minut in v 55. minuti prispeval zadetek za prvi gol Rieda.
Alem Pašić (Vorwärts Steyr) Avstrija, 2. liga Vorwärts Steyr : Floridsdorfer AC 3:2 V igro je vstopil v 80. minuti.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Amstetten : Austria Celovec 3:1

Ni igral, ostal je na klopi.
Erik Gliha (St. Truiden) Belgija, skupina za ligo Europa St. Truiden : Eupen 2:2 Ni kandidiral za tekmo.

Nicolas Rajsel (Roeselare)

Belgija, 2. liga, skupina za obstanek

Konec sezone.

Roeselare si je zagotovil obstanek v drugi ligi.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Tuzla City : Sarajevo 1:0

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Mladost Doboj Kakanj : Široki Brijeg 1:0 Branil je vso tekmo in pomagal Mladosti, da si je zagotovila obstanek v prvi ligi BiH.
Dino Martinović (Etar) Bolgarija, 1. liga, skupina za obstanek Etar : Lokomotiv Plovdiv 1:0 Ni kandidiral za tekmo.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga, skupina za obstanek Etar : Lokomotiv Plovdiv 1:0 Odigral je 69 minut.
Roman Bezjak (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga, skupina za prvaka Omonia Nikozija : Apoel Nikozija 1:2 Odigral je 77 minut in v 72. minuti prejel rumeni karton. Apoel si je že zagotovil naslov ciprskega prvaka.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga, skupina za prvaka

Omonia Nikozija : Apoel Nikozija 1:2

Ni kandidiral za tekmo.
Jan Koprivec (Pafos) Ciper, 1. liga, skupina za obstanek Pafos : Enosis Paralimni 0:2 Ni kandidiral za tekmo. Vrača se po poškodbi stopala.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga, skupina za obstanek

Pafos : Enosis Paralimni 0:2

Odigral je 35 minut.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga, skupina za prvaka

Sparta Praga : Slovan Liberec 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.
Branko Ilić (Vejle BK) Danska, 1. liga, play-off za obstanek Hobro : Velje 0:1 Ni kandidiral za tekmo.
Filip Valenčič (Inter Turku) Finska, 1. liga IFK Mariehamn : Inter Turku 1:2

Odigral je 90 minut. V 45. minuti je dosegel zadetek za vodstvo Interja z 2:0. To je bil že njegov šesti zadetek v tej sezoni, s čimer je prevzel vodstvo na lestvici najboljših strelcev finskega prvenstva v tej sezoni.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Rennes : Guingamp 1:1

Ni kandidiral za tekmo. Guingamp se seli v drugo ligo.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Caen : Reims 3:2

Ni kandidiral za tekmo.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Konec sezone.

 
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Konec sezone.

 
Erik Janža (Osijek) Hrvaška, 1. liga Lokomotiva Zagreb : Osijek 0:4 Ni igral, ostal je na klopi.
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Konec sezone.

 
Rene Mihelič (Persib Bandung) Indonezija, 1. liga Konec tedna nima tekme.  
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Cagliari : Lazio 1:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Žan Celar (Roma) Italija, 1. liga

Roma : Juventus 2:0

Ni kandidiral za tekmo.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Inter : Chievo 2:0

Odigral je vso tekmo.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Inter : Chievo 2:0 Branil je vso tekmo.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 1. liga Frosinone : Udinese 1:3 Ni igral, ostal je na klopi. Frosinone je že izpadel.
Leo Štulac (Parma) Italija, 1. liga Bologna : Parma 4:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Atalanta : Genoa 2:1 Ni kandidiral za tekmo.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 2. liga

Padova : Livorno 1:1

Odigral je vso tekmo. Padova je izpadla v tretjo ligo.

Maks Barišič (Padova) Italija, 2. liga Padova : Livorno 1:1 Ni kandidiral za tekmo. Padova je izpadla v tretjo ligo.
Matija Boben (Livorno) Italija, 2. liga Padova : Livorno 1:1 Odigral je vso tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Carpi : Venezia 2:3

Ni kandidiral za tekmo. Zaradi poškodbe kolena je že končal sezono. Carpi je izpadel v tretjo ligo.

Žan Majer (Lecce) Italija, 2. liga Lecce : Spezia 2:1 Odigral je 80 minut in v 27. minuti prispeval podajo za drugi gol Lecceja, ki je končal sezono na drugem mestu in napredoval v serie A.
Dejan Vokić (Benevento) Italija, 2. liga Brescia : Benevento 2:3 Odigral je 80 minut in v 9. minuti prispeval podajo za prvi gol Beneventa, ki se je uvrstil v dodatne kvalifikacije za serie A.
Željko Filipović (Atyrau) Kazahstan, 1. liga

Atyrau : Kairat Almaty 2:1

Ni kandidiral za tekmo.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Ujpest : Akademija Puškaš 0:1

Ni kandidiral za tekmo.

Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga RB Leipzig : Bayern München 0:0 Zaradi kazni rumenih kartonov ni kandidirati za tekmo. To je bila zadnja domača tekma RB Leipzig v tej sezoni, ki si je zagotovil tretje mesto in igranje v ligi prvakov.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Erzgebirge Aue : Greuther Fürth 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Hansa Rostock : Uerdingen 1:1

Odigral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Carl Zeiss Jena 0:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard) Nizozemska, 1. liga Groningen : Fortuna Sittard 3:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga Vitesse : De Graafschap 6:1

Odigral je 76 minut. Ko je zapustil igrišče, je bil rezultat 4:0. Prvič po hudi poškodbi (september 2018) je začel dvoboj v prvi enajsterici.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Konec sezone.

Twente se kot drugoligaški prvak vrača v prvo ligo.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga, skupina za obstanek

Arka Gdynia : Zaglebie Sosnowiec 2:0

V igro je vstopil v 81. minuti, ko je bil rezultat še 0:0.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga, skupina za prvaka Piast Gliwice : Jagiellonia Bialystok 2:1 Ni igral, ostal je na klopi.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga, skupina za obstanek

Wisla Krakov : Korona Kielce 1:0

Zaradi zdravstvenih razlogov ni kandidiral za tekmo.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga, skupina za obstanek

Wisla Krakov : Korona Kielce 1:0

Zaradi kartonov ni kandidiral za tekmo.
David Zec (Benfica B) Portugalska, 2. liga Benfica B : Vitoria de Guimaraes B 2:2 Ni igral, ostal je na klopi.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Orenburg : Ural 2:2

Ni kandidiral za tekmo,

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Spartak Moskva : Ufa 1:0

V igro je vstopil v 85. minuti.
Andres Vombergar (Ufa) Rusija, 1. liga Spartak Moskva : Ufa 1:0 V igro je vstopil v 62. minuti.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Orenburg : Ural 2:2

Odigral je vso tekmo in v 90. minuti prejel rumeni karton.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Akhmat Grozni : Krila Sovjetov 2:1

Ni kandidiral za tekmo.
Kenan Bajrić (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga, skupina za prvaka Slovan Bratislava : Žilina 6:2 Odigral je vso tekmo.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Thun : Lugano 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Aarau 1:2 Odigral je vso tekmo.
Aris Zarifović (Samut Prakan City) Tajska, 1. liga Muang Thong United : Samut Prakan City 0:3  
Rajko Rotman (Akhisarspor) Turčija, 1. liga Fenerbahče : Akhisarspor 2:1 Odigral je vso tekmo, Akhisarspor se poslavlja v drugo ligo. Vseeno si lahko zagotovi Evropo, saj bo igral finale pokala.
Matic Fink (Boluspor) Turčija, 2. liga Altinordu : Boluspor 3:0 Ni kandidiral za tekmo.
Aljaž Ivačič (Portland Timbers) Liga MLS Vancouver Whitecaps : Portland 1:0

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Antonio Mlinar Delamea (New England Revolution) Liga MLS New England Revolution : San Jose Earthquakes 3:1 Ni igral, ostal je na klopi.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte