Na današnji dan (7. januar …)

Na današnji dan (7. januar …)
Foto: Reuters
… leta 2013 je Lionel Messi še četrtič zapored osvojil prestižno nogometno nagrado – zlato žogo, nagrado za najboljšega nogometaša na svetu. Argentinski nogometni virtuoz je takrat premočno zmagal, potem ko je dobil 41,6 odstotka glasov. Drugo mesto je zasedel Cristiano Ronaldo, tretji pa je bil Andres Iniesta.
 
Messi je tako postal prvi nogometaš na svetu, ki je nagrado prejel štirikrat zapored. "Neverjetno je, da sem spet dobil  nagrado. Rad bi jo delil z vsemi soigralci iz Barcelone, še posebej z Andresom, ki je tukaj z mano," je takrat na odru povedal Messi, ki se ni pozabil zahvaliti tudi svoji družini.

Zgodilo se je še…

Leta 1990 se je rodil Gregor Schlierenzauer, eden najboljših smučarjev skakalcev. Gregor Schlierenzauer je eden izmed najmlajših zmagovalcev tekem svetovnega pokala v Lillehamerju. Zmagal je že pri 16 letih. V svoji karieri je dosegel 53 posamičnih zmag za svetovni pokal.
 
Leta 1996 je italijanski smučarski zvezdnik Alberto Tomba tretjič zaporedoma zmagal v slalomu. To mu je uspelo na tekmi v Flachauu. Takrat je tretje mesto zasedel slovenski smučar Jure Košir.
 
Leta 2000 je Tunizija v Tunisu premagala Togo s 7:0, kar je najvišja zmaga v njeni zgodovini (zmago z enakim izidom je v istem mestu ponovila še 26. marca 2005, ko je premagala Malavi).
 
Leta 2005 je slovenski deskar na snegu Dejan Košir na tekmi svetovnega pokala v paralelnem slalomu v Sankt Peterburgu osvojil 2. mesto.

Rodili so se …

1950 nekdanji angleški nogometaš Malcolm McDonald
1957 nekdanji bosanski nogometaš Faruk Hadžibegić
1966 nekdanji nemški nogometaš Markus Schupp
1970 nekdanji jugoslovanski nogometaš Miroslav Stević
1971 nekdanji madžarski nogometaš Gabor Halmai
1972 nekdanji španski nogometaš Pedro Contreras
1978 nekdanji slovenski nogometaš Marko Barun
1985 angleški voznik F1 Lewis Hamilton
1986 angleški nogometaš Grant Leadbitter
1990 avstrijski smučarski skakalec Gregor Schlierenzauer
1991 belgijski nogometaš Eden Hazard
1993 slovenski nogometaš Jan Oblak

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano