Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 8. 2018,
1.05

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

4

Natisni članek

Luka Elsner Slaviša Stojanović Matjaž Kek Samir Handanović Jan Oblak Jan Oblak slovenski nogometaši na delu v tujini

Torek, 14. 8. 2018, 1.05

5 let, 8 mesecev

Slovenski nogometaši in trenerji na delu v tujini

Miha Mevlja po polomu v Evropi s soigralci v Rusiji še naprej navdušuje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

4

Jan Oblak | Jan Oblak je odpravil poškodbo leve rame, Atletico pa mu pripravlja mikavno ponudbo za podaljšanje pogodbe. | Foto Getty Images

Jan Oblak je odpravil poškodbo leve rame, Atletico pa mu pripravlja mikavno ponudbo za podaljšanje pogodbe.

Foto: Getty Images

V ponedeljek so bili od slovenskih nogometnih reprezentantov na delu v tujini v akciji trije. Miha Mevlja se je v Rusiji veselil nove zmage, Bojan Jokić je doživel prvi poraz. Rajko Rotman je v Turčiji v novo sezono vstopil s tremi točkami. Že pred tem so bili konec tedna na delu številni slovenski legionarji in tudi vsi trije trenerji.

Slovenski trenerji na delu v tujini:

Kek ni več stoodstoten

Kekovo Rijeko v četrtek čaka povratno srečanje 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti norveškemu Sarpsborgu. Prva tekma se je končala z 1:1. | Foto: Reuters Kekovo Rijeko v četrtek čaka povratno srečanje 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti norveškemu Sarpsborgu. Prva tekma se je končala z 1:1. Foto: Reuters Slovenski nogometni trener in nekdanji selektor Matjaž Kek, ki na vročem stolčku Rijeke vztraja že več kot pet let in na Hrvaškem podira rekorde, je v nedeljo v jadranskem derbiju pričakal splitski Hajduk. Čeprav je bila Rijeka veliko boljši tekmec in si priigrala številne priložnosti, se je mreža Dalmatincev zatresla le enkrat.

V 62. minuti je Rijeko popeljal v vodstvo Jakov Puljić. Navijači so že skoraj proslavljali vedno sladko zmago, s katero bi Rečani ohranili stoodstotni izkupiček, a nato prejeli zadetek. Splitčani so z bele točke, to je bila edina omembe vredna akcija v kazenskem prostoru Rijeke, izenačili na 1:1. Mijo Caktaš je v 87. minuti izenačil na 1:1, pred tem pa moral kar nekaj minut čakati na dovoljenje za izvajanje, saj so ga jezni navijači Rijeke obmetavali z najrazličnejšimi predmeti, proti njemu je poletelo tudi nekaj zlomljenih stolov.

Jubilejni 150. jadranski derbi se je razpletel brez zmagovalca (1:1), Rijeka pa ni več stoodstotna, kar zadeva število osvojenih točk. Na lestvici zaseda drugo mesto. Dve točki zaostaja za vodilnim Osijekom, ki je edini v uvodnih treh krogih osvojil vseh devet točk, zanj pa je v nedeljo prvič zaigral tudi Erik Janža. Sedem točk ima tudi zagrebški Dinamo Petra Stojanovića, Hajduk pa je z zgolj dvema na skromnem sedmem mestu.

Stojanoviću gre odlično v Bolgariji

Slaviša Stjojanović je v Bolgariji z Levskim zmagal še drugič zapored. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slaviša Stjojanović je v Bolgariji z Levskim zmagal še drugič zapored. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovensko nogometno izbrano vrsto je pred leti vodil tudi Slaviša Stojanović. Ljubljančan, ki ima bogate izkušnje z vodenjem tujih klubov, saj je pred tem deloval tudi v Srbiji, Belgiji, Latviji in na Kitajskem, je pred kratkim sklenil sodelovanje z bolgarskim velikanom Levskim iz Sofije. Z njim je debitiral z gostujočo zmago pri Botevu Vratsi (2:0), nato pa je bil uspešen tudi v drugo.

V soboto ga je vodil še drugič zapored na gostovanju. V 4. krogu bolgarskega prvenstva je na severu Bolgarije ugnal Dunav Ruse z 2:1. Levski je po štirih krogih z desetimi točkami na drugem mestu, več točk je zbral le mestni tekmec CSKA (12).

Elsner nesrečno brez točke

Luka Elsner je na domačem štadiona Uniona debitiral s porazom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Luka Elsner je na domačem štadiona Uniona debitiral s porazom. Foto: Grega Valančič/Sportida Mladi slovenski strateg Luka Elsner v tej sezoni na klopi belgijskega drugoligaša Royal Union Saint-Gilloise še ni osvojil točk(e). Najprej je izgubil pri Lommelu (0:1), v nedeljo pa dočakal še prvo tekmo na domačem stadionu in ostal praznih rok proti Oud-Heverleeju (1:2). Gostje so zmagoviti zadetek dosegli v zadnji minuti. 

Nekdanji slovenski reprezentant, ki je v 1. SNL vodil Domžale in Olimpijo, lani pa je bil trener ciprskega Pafosa, s klubom iz Bruslja zaseda zadnje mesto v drugoligaški skupini B. Union je v prejšnji sezoni v drugi belgijski ligi osvojil šesto mesto in ima bogato preteklost. Pred drugo svetovno vojno je bil kar 11-krat belgijski prvak.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Samir Handanović je v soboto v Madridu dobil veliki slovenski vratarski obračun in premagal Jana Oblaka (1:0). | Foto: Reuters Samir Handanović je v soboto v Madridu dobil veliki slovenski vratarski obračun in premagal Jana Oblaka (1:0). Foto: Reuters

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v novo sezono vstopila v nedeljo z zmago v dvoboju 3. kroga italijanskega pokala, teden dni pozneje pa se bo v uvodnem krogu serie A v Genovi pomerila s Fiorentino. V pokalu je na domačem stadionu upravičila vlogo favorita proti tretjeligašu Viterbese Castrense. Zmagala je z 1:0, Štajerec pa je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Jan Koprivec: Pafos bo začel novo sezono ciprskega prvenstva 25. avgusta, ko bo gostoval pri Aeku v Larnaki.

Matic Kotnik: Grško prvenstvo se bo predvidoma začelo konec meseca, Panionios pa bo do takrat odigral kar nekaj prijateljskih tekem.

Jan Oblak: 25-letni slovenski vratar se z Atleticom pripravlja na pestro sezono, v katero bo uradno vstopil z evropsko superpokalno tekmo, ko se bo 15. avgusta v Talinu udaril z evropskim prvakom Realom. Pet dni pozneje bo v uvodnem krogu španskega prvenstva gostoval pri Valencii. V sredo je branil prvi polčas na prijateljski tekmi v Cagliariju (1:0) in dokazal, da je poškodba leve rame že preteklost. V soboto je v zanimivi tekmi mednarodnega pokala narodov na stadionu Wanda Metropolitano pričakal milanski Inter.

Kako je Martinez atraktivno premagal Oblaka:

Pomerila sta se najboljša slovenska vratarja. Tako Jan Oblak kot Samir Handanović sta branila vso tekmo. Več razlogov za zadovoljstvo je imel Ljubljančan, ki je z Interjem zmagal z 1:0. Nekdanji vratar Domžal in Udineseja je v izdihljajih srečanja z izjemnim posredovanjem ubranil nevaren strel Vitola in poskrbel za najlepšo obrambo dvoboja. Milančani so zmagali z 1:0, naslov najboljšega v letošnjem mednarodnem pokalu prvakov pa je osvojil londonski Tottenham.

Obramba večera, ki jo je uprizoril Handanović:

Oblak se je izkazal z obrambo na začetku dvoboja, ko je ubranil strela Maura Icardija, nato pa ga je v 31. minuti atraktivno premagal Lautaro Martinez. Argentinec, ki se je Interju pridružil to poletje, je z neubranljivim volejem, po katerem je lahko Oblak le nemočno širil roke, tako poskrbel za edini gol na srečanju.

Kako je Oblak ubranil strel Icardiju: 

Najboljša slovenska vratarja bi se lahko v tej sezoni srečala tudi v ligi prvakov, saj bosta oba nastopila v elitnem tekmovanju.

Jan Oblak
Sportal Nore številke: Jan Oblak na voljo za kar 250 milijonov evrov?

Miha Mevlja je lahko zelo zadovoljen s tem, kako je v novo sezono ruske premier lige vstopil njegov klub. | Foto: Getty Images Miha Mevlja je lahko zelo zadovoljen s tem, kako je v novo sezono ruske premier lige vstopil njegov klub. Foto: Getty Images

Branilci:

Kenan Bajrić: Slovan iz Bratislave je v nedeljo v 4. krogu slovaškega prvenstva brez pomoči Ljubljančana doma remiziral z Nitro (1:1). Slovan je z desetimi točkami na prvem mestu.

Jure Balkovec: Slovenski branilec se je po finančnem propadu Barija pridružil Veroni, ki je v prejšnji sezoni izpadla iz serie A in se bo poskušala ekspresno vrniti med najboljše. Trener Verone je Fabio Grosso, ki je sodeloval z nekdanjim branilcem Domžal že pri Bariju. Verona je v nedeljo izpadla iz pokalnega tekmovanja. Na gostovanju pri tretjeligašu Catanii, za katerega je Maks Barišič odigral vso tekmo, je izgubila dvoboj 3. kroga italijanskega pokala (0:2). Balkovec je odigral vso tekmo in debitiral za klub iz mesta ljubezni.

Miha Blažič: Ferencvaroš je v soboto v 4. krogu madžarskega prvenstva v gosteh odpravil Paksi, zadržal stoodstotni točkovni izkupiček in vodilni položaj. Primorec je odigral vso tekmo.

Matija Boben: Rostov je v soboto v 3. krogu ruskega prvenstva doma ostal praznih rok proti Krilja Sovjetov (0:1). To je bil prvi poraz Rostova v tej sezoni. Slovenski branilec ni kandidiral za tekmo.

Bojan Jokić: kapetan Slovenije je v 3. krogu ruskega prvenstva v ponedeljek doživel prvi poraz. Proti Krasnodarju je na svojem štadionu klonil z 0:1. Izkušeni slovenski bočni branilec, ki je kapetan svojega ruskega delodajalca, je igral od prve do zadnje minute.

Luka Krajnc: Frosinone je v novo sezono vstopil z nepričakovanim porazom v pokalnem tekmovanju. V nedeljo je doma v 3. krogu tekmovanja izgubil proti tretjeligašu Südtirol (0:2). Štajerec je dvoboj spremljal na klopi za rezervne igralce. Frosinone bo 20. avgusta v prvem krogu serie A gostoval pri Iličićevi Atalanti.

Miha Mevlja: Zenit je  v zadnji tekmi 3. kroga ruskega prvenstva v ponedeljek gostoval pri Rubinu v Kazanu in zmagal z 1:0. Ekipa iz Sankt Peterburga, ki si je v četrtek privoščila visok poraz v Minsku v kvalifikacijah za ligo Europa (0:3), na začetku nove sezone ruske premier lige blesti. To je bila njena tretja zmaga v tretjem nastopu, zato je osamljena na vrhu lestvice. Do novih treh točk je pomagal tudi izkušeni slovenski branilec, ki je igral od prve do zadnje minute in prejel rumeni karton.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v nedeljo v 4. krogu poljskega prvenstva v gosteh premagala Zaglebie Lubin (2:0) in se na lestvici povzpela na drugo mesto. V tej sezoni je zmagala že trikrat. Ljubljančan je odigral vseh 90 minut.

Aljaž Struna: Palermo je v nedeljo v otoškem pokalnem derbiju gostoval pri Cagliarju in v 3. krogu tekmovanja izgubil z 1:2. Pirančan ni kandidiral za srečanje. Obstaja velika verjetnost, da bo do konca prestopnega roka zamenjal klub.

Zapravljena 11-metrovka Skubica (pri 0:25):

Nejc Skubic: Konyaspor je v novo sezono turškega prvenstva vstopil z domačo nedeljsko zmago nad BB Erzurumsporjem (3:2). Nekdanji branilec Domžal je odigral vso tekmo in v 18. minuti zapravil strel z bele točke.

Vezisti:

Domen Črnigoj: Lugano je v soboto v 4. krogu švicarskega prvenstva doma remiziral z Grasshopperjem iz Züricha (2:2). Primorec je odigral 72 minut.

Josip Iličić: Atalanta bo v novo sezono italijanskega prvenstva vstopila 20. avgusta, ko se bo doma pomerila z novopečenim prvoligašem Frosinonejem. V Evropi blesti tudi brez Kranjčana, ki ima težave z zdravjem in na prvi tekmi verjetno ne bo nastopil. V prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo je v Izraelu pri Hapoelu Haifi zmagala s kar 4:1, pred tem pa premagala Sarajevo z neverjetnih 8:0.

Kevin Kampl: RB Leipzig bo 19. avgusta v prvem krogu nemškega pokalnega tekmovanja gostoval pri Viktorii v Kölnu. V Evropi mu gre vse po načrtih, saj je po četrtkovi zmagi nad Craiovo (3:1) blizu preboja v play-off kvalifikacij za evropsko ligo. Kampl igra redno.

Rene Krhin: Nantes je v uvodnem krogu francoskega prvenstva v soboto doma pokleknil pred Monacom (1:3). Štajerec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Jasmin Kurtić: Spal je v novo sezono vstopil v nedeljo z zmago na pokalnem gostovanju v 3. krogu pri drugoligašu Spezii (1:0). Nekdanji zvezni igralec Gorice ni kandidiral za srečanje. Prvo tekmo v serie A bo odigral 19. avgusta na gostovanju pri Bologni.

Žan Majer: Rostov je v soboto v 3. krogu ruskega prvenstva doma ostal praznih rok proti Krilja Sovjetov (0:1). To je bil prvi poraz Rostova v tej sezoni. Slovenski zvezni igralec ni kandidiral za tekmo.

Rajko Rotman: Kayserispor je v uvodnem krogu turškega prvenstva v ponedeljek doma z 2:0 premagal Antalyaspor. Tudi s pomočjo Mariborčana, ki se je pred začetkom sezone vrnil v klub. Odigral je vso tekmo.

Leo Štulac: Parma je bila prvič v novi sezoni dejavna v nedeljo v italijanskem pokalu, ko je doma izgubila dvoboj 3. kroga proti tretjeligašu Pisi (0:1). Teden dni pozneje jo čaka dvoboj uvodnega kroga serie A proti Udineseju. Primorec je proti Pisi odigral vso tekmo.

Benjamin Verbič: Dinamo Kijev, vodilni ukrajinski prvoligaš, je konec tedna počival in se pripravljal na povratni dvoboj 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov s praško Slavio. Na prvi tekmi je remiziral z 1:1, zadetek za ukrajinskega podprvaka pa je dosegel prav Vojničan. To je bila že druga tekma zapored, na kateri se je slovenski reprezentant vpisal med strelce.

Miha Zajc: drugoligaški prvak Empoli je v nedeljo v italijanskem pokalu razočaral navijače. Gostil je drugoligaša Cittadello in visoko izgubil (0:3), s tem pa izpadel iz tekmvanja. Primorec je odigral vso tekmo. 19. avgusta se bo pred domačimi gledalci udaril za prvoligaške točke proti Cagliariju.

Tim Matavž je v novo sezono nizozemskega prvenstva vstopil z zadetkom proti klubu, do katerega goji veliko pozitivnih čustev. | Foto: Getty Images Tim Matavž je v novo sezono nizozemskega prvenstva vstopil z zadetkom proti klubu, do katerega goji veliko pozitivnih čustev. Foto: Getty Images

Napadalci:

Robert Berić: slovenski reprezentančni napadalec se ubada s poškodbo desne stegenske mišice, zaradi katere ni kandidiral za dvoboj uvodnega kroga francoskega prvenstva, v katerem je St. Etienne v soboto doma premagal Guingamp z 2:1. V zadnjih tednih se je veliko govorilo o tem, da bi lahko Krčan zamenjal klub. Med kandidati se je omenjal prav Guingamp.

Roman Bezjak: Jagiellonia Bialystok je v nedeljo v 4. krogu poljskega prvenstva v gosteh premagala Zaglebie Lubin (2:0) in se na lestvici povzpela na drugo mesto. Korošec je še drugič zapored zatresel mrežo tekmeca. V 25. minuti je zadel za 1:0, to pa je bil že njegov drugi zadetek v tej sezoni v poljskem prvenstvu. Korošec je odigral vso tekmo. Jagiellonia si bo v četrtek v gosteh skušala izboriti nastop v play-offu kvalifikacij za evropsko ligo, ko bo gostovala pri Gentu. Prvo tekmo je izgubila z 0:1.

Zadetek Romana Bezjaka pri 0:35:

Tim Matavž: Vitesse je v nedeljo v uvodnem krogu nizozemskega prvenstva doma nadigral Groningen s 5:1. Primorec je ponižal nekdanji klub, v dresu katerega je pred leti opozoril nase v domovini tulipanov. Odigral je 75 minut in dosegel zadnji zadetek za svojo ekipo.

Izjemen zadetek Matavža pri 2:12:

Andraž Šporar: Slovan iz Bratislave je v nedeljo v 4. krogu slovaškega prvenstva doma stežka osvojil točko proti Nitri (1:1). Ljubljančan, ki je v izjemni strelski formi, je znova osrečil navijače Slovana. V 88. minuti je dosegel izenačujoči gol. V tej sezoni je odigral osem tekem in se med strelce vpisal kar devetkrat. V četrtek bo skušal v "sosedskem" derbiju v kvalifikacijah za ligo Europa ubraniti prednost pri dunajskemu Rapidu (2:1) in ga izločiti.

Matjaž Kek
Sportal Bezjak junak na Poljskem, Jokiću gre odlično v Rusiji #video

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu novega selektorja Tomaža Kavčiča za prijateljski tekmi proti Avstriji v Celovcu in Belorusiji v Ljubljani marca letos, oziroma nogometaši, ki so bili na zadnjem reprezentančnem seznamu konec maja za gostovanje proti Črni gori v Podgorici.

Zadetek Zlatka Dedića (pri 0:56):

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Huddersfield Town : Chelsea 0:3

Ni igral, ostal je na klopi.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Altach : Wacker 1:2

Odigral je 90 minut in v 21. minuti dosegel zadetek za vodstvo Wackerja z 1:0. To je njegov drugi gol v tej sezoni.

Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 1. liga Altach : Wacker 1:2 V igro je vstopil v 90. minuti.
Alen Ožbolt (Hartberg) Avstrija, 1. liga Hartberg : Mattersburg 4:2 Ni kandidiral za tekmo.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga Hartberg : Mattersburg 4:2 Odigral je 90 minut in prispeval podajo za zadnji gol Hartberga.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga Wattens : Austria Celovec 1:1 Branil je vso tekmo.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga 

Oostende : Genk 0:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Željko Filipović (Dinamo Brest)

Belorusija, 1. liga

Naslednja prvenstvena tekma bo 18. avgusta.

 

Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga Sarajevo : GOŠK Gabela 1:1 V igro je vstopil v 90. minuti.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Krupa : Mladost Doboj 2:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga Sarajevo : GOŠK Gabela 1:1 Ni igral.

Andraž Struna (Anorthosis Famagusta)

Ciper, 1. liga

Sezona se bo začela 25. avgusta.

 

Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga Sezona se bo začela 25. avgusta.  
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga Sezona se bo začela 25. avgusta.  

Damjan Vuklišević (Slovan Liberec)

Češka, 1. liga

Opava : Slovan Liberec 1:1

Ni kandidiral za tekmo.

Aleš Mertelj (MFK Karvina) Češka, 1. liga Jablonec : Karvina 4:1 Odigral je vso tekmo.

Gregor Sikošek (Bröndby)

Danska, 1. liga 

Köbenhavn : Bröndby 3:1

Ni kandidiral za tekmo.

Filip Valenčič (HJK Helsinki)

Finska, 1. liga

Ta konec tedna nima tekme.

Zaradi spora s trenerjem ni v načrtih za nastope, blizu je prestopu na Norveško.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

St. Etienne : Guingamp 2:1

Ni kandidiral za tekmo.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

PSG : Caen 3:0

Ni kandidiral za tekmo.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga Sezona se bo začela konec meseca.  

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Sezona se bo začela konec meseca.

 

Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga Sezona se bo začela konec meseca.  

Erik Janža (Osijek)

Hrvaška, 1. liga

Osijek : Istra 1961 3:0

V igro je vstopil v 81. minuti.

Petar Stojanović (Dinamo Zagreb)

Hrvaška, 1. liga

Dinamo Zagreb : Slaven Belupo 2:1

Igral je od 61. minute.

Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga    
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga    
Valter Birsa (Chievo) Italijanski pokal, 3. krog Chievo : Pescara 1:0 Odigral je 68 minut.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Pescara 1:0

Ni kandidiral za tekmo. Zaradi operacije kolena bo odsoten vsaj tri tedne.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Sezona se bo začela 19. avgusta.

 

Rok Vodišek (Genoa) Italijanski pokal, 3. krog Genoa : Lecce 4:0 Ni dočakal priložnosti za debi v Genoi. Vso tekmo je presedel na klopi.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Ta konec tedna nima tekme.

 

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Ta konec tedna nima tekme.

 

Maks Barišić (Catania)

Italijanski pokal, 3. krog

Catania : Hellas Verona 2:0

Odigral je vso tekmo.

Adnan Golubović (Catanzaro) Italija, 3. liga Igral je pokalno tekmo serie C.  
Til Mavretič (Monopoli) Italija, 3. liga Ta konec tedna nima tekme  
Matevž Vidovšek (Reggina) Italija, 3. liga Igral je pokalno tekmo serie C.  
Urban Žibert (Juve Stabia) Italija, 3. liga Ta konec tedna nima tekme  

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Sagan Tosu : Urawa 1:0

Zaradi poškodbe hrbta ni kandidiral za tekmo.

Nejc Pečnik (Tochigi) Japonska, 2. liga Albirex Niigata : Tochigi 0:3 Ni kandidiral za tekmo.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Haladas : Puškaš 2:1

Odigral je 90 minut, nato zapustil igro v sodnikovem podaljšku.

Ivica Guberac (Floriana) Malta, 1. liga Sezona se bo začela 17. avgusta.  

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Ingolstadt : Greuther Fürth 1:1

Igral je v prvem polčasu.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Aalen 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Etien Velikonja (Willem II)

Nizozemska, 1. liga

Willem II : VVV Venlo 0:1

Ni kandidiral za tekmo.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Sezona se bo začela 17. avgusta.

 

Slobodan Vuk (Tromsö)

Norveška, 1. liga

Sandefjord : Tromsö 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Jagiellonia Bialystok 0:2 V igro je vstopil v 53. minuti.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga 

Arka Gdynia : Gornik Zabrze 1:1

V igro je vstopil v 65. minuti.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga 

Piast Gliwice : Legia Varšava 1:3

Ni igral, ostal je na klopi.

Dejan Lazarević (Jagiellonia Bialystok)

Poljska, 1. liga 

Zaglebie Lubin : Jagiellonia Bialystok 0:2

.Ni kandidiral za nastop.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga 

Wisla Krakov : Wisla Plock 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.

Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec) Poljska, 1. liga Lech Poznan : Zaglebie Sosnowiec 4:0 Ni kandidiral za tekmo.

Žiga Škoflek (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Bytovia Bytow : Stal Mielec 1:2

Ni kandidiral za tekmo.

Dalibor Volaš (GKS Katowice)

Poljska, 2. liga

Sandecja Nowy Sacz : GKS Katowice 1:0

Ni igral.

Gregor Balažic (Ural)

Rusija, 1. liga

Ural : Dinamo Moskva 1:1

Igral je vso tekmo,

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga Jenisej Krasnojarsk : CSKA Moskva 1:1 Igral je vso tekmo.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Orenburg : Lokomotiv Moskva 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Miral Samardžić (Anži Mahačkala) Rusija, 1. liga Spartak Moskva : Anži 1:0 Ni kandidiral za tekmo.

Matej Pučko (Oviedo)

Španija, 2. liga

Sezona se bo začela 19. avgusta.

 

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Xamax : Thun 1:5

Ni igral, ostal je na klopi.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Chiasso : Schaffhausen 2:1

Igral je vso tekmo.

Danijel Šturm (Chiasso) Švica, 2. liga Chiasso : Schaffhausen 2:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Matic Fink (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Rizespor : Kasimpasa 2:3

Ni igral, ostal je na klopi.

Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga Fenerbahče : Bursaspor 2:1 Ni kandidiral za dvoboj.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS

New England Revolution : Philadelphia Union 2:3

Igral je vso tekmo in v 75. minuti prejel rumeni karton.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte