Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
9. 8. 2018,
10.05

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,22

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Samir Handanović Cagliari poletni prestopni rok

Četrtek, 9. 8. 2018, 10.05

5 let, 8 mesecev

Atletico pripravil mikavno ponudbo

Nore številke: Jan Oblak na voljo za kar 250 milijonov evrov?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,22
Jan Oblak | Jan Oblak je izjemno priljubljen med navijači Atletica. | Foto Reuters

Jan Oblak je izjemno priljubljen med navijači Atletica.

Foto: Reuters

Slovenski nogometni vratar Jan Oblak je odpravil težave z levo ramo in se v sredo vrnil na gol. Na dvoboju s Cagliarijem branil prvi polčas, nato pa je trener Diego Simeone zamenjal celotno obrambno vrsto. Atletico je zmagal z 1:0, Škofjeločan, nedavna poletna želja Chelseaja, je ponovno ohranil mrežo nedotaknjeno, Atletico pa mu pripravlja mikavno ponudbo, po kateri bi postal drugi najbolje plačani nogometaš kluba.

Atletico želi na vsak način zadržati 25-letnega Slovenca, ki se v zadnjih mesecih pojavlja na seznamu želja številnih evropskih velikanov. Španski radio La Ser Deportivos poroča, da bi lahko Jan Oblak v kratkem podaljšal sodelovanje z Atleticom do leta 2023. Zdajšnja pogodba mu poteče leta 2021. Atletico mu ponuja dvakrat višjo plačo. Če bi nekdanji vratar Olimpije in Benfice sprejel ponudbo, bi postal drugi najbolje plačani posameznik kluba. Večje prejemke bi imel le francoski as Antoine Griezmann.

Kepa Arrizabalaga
Sportal Oblak zavrnil Angleže, Chelsea izbral drugega, padel bo svetovni rekord

Kar pa je najbolj pomembno za navijače Atletica, je podatek, da bi nova odkupna klavzula v Oblakovi pogodbi namesto zdajšnjih 100 znašala kar 250 milijonov evrov, s tem pa bi se rdeče-beli bolj ali manj zavarovali pred morebitnimi snubci, ki so že ali pa še bodo vrgli oko na vročega Slovenca, kralja nedotaknjenih mrež v la ligi. O tem poroča tudi španski športni dnevnik AS.

Oblak ga vedno znova preseneča

Saul Niguez bi težko prebolel odhod Jana Oblaka. | Foto: Reuters Saul Niguez bi težko prebolel odhod Jana Oblaka. Foto: Reuters ''Če bi izgubili Oblaka, bi bilo to nekaj najslabšega, kar bi se nam lahko zgodilo. Imamo najboljšega vratarja na svetu. Nagrado zamora je osvojil trikrat zapored, stalno napreduje, tako da je vsak dan boljši. Vedno znova me preseneča. Je mlad, pred njim je še ogromno let dokazovanja, a stalno napreduje,'' je nad slovenskim soigralcem navdušen španski reprezentant Saul Niguez. Podobno razmišljajo tudi vodstvo in navijači kluba, zato je ena izmed poglavitnih nalog in želja španskega podprvaka, da v prestolnici Španije zadržijo Slovenca.

Aktualni svetovni rekord v rubriki prestopov vratarjev je sicer pred kratkim postavil Bask Kepa Arrizabalaga. Chelsea je zanj odštel Athleticu iz Bilbaa 80 milijonov evrov. Modri so se zanimali tudi za Oblaka, za katerega so nameravali seči še globlje v denarnico in plačati okroglih 100 milijonov evrov, a jih je po poročanju baskovskega časnika El Correo slovenski vratar zavrnil. Je takrat že vedel, da ga v Madridu čaka mikavna ponudba s precej izboljšanimi finančnimi pogoji?

Kepa Arrizabalaga
Sportal Arrizabalaga bo najdražji vratar na svetu

Škofjeločan se je vrnil na vrata Atletica

Navijači Atletica so v sredo dočakali še eno veselo novico, povezano z Oblakom. Slovenski čuvaj mreže, ki se je v zadnjih dneh omenjal kot velika poletna želja Chelseaja, je zaradi bolečin v levi rami izpustil dve pripravljalni tekmi Atletica. Manjkal je tako proti PSG (2:3) kot tudi Stuttgartu (1:1), v sredo pa se je z ekipo odpravil na Sardinijo in se proti Cagliarju znašel v začetni enajsterici. Na stadionu Sardegna Arena je pomagal rdeče-belim k zmagi nad povratnikom v serie A z 1:0 in ponovno ostal nepremagan.

Vrhunci srečanja v Cagliarju:

Na srečanju je nogometno kariero končal 38-letni Andrea Cossu. Simbolično je odigral sedem minut, saj je na hrbtu vselej nosil omenjeno številko.

Rdeče-modri so najbolj namučili Oblaka v 25. minuti, ko se je Škofjeločan izkazal in žogo izbil v kot, nato pa je Atletico kmalu poskrbel za zmagoviti gol. Portugalski novinec Gelson Martins je namučil vratarja Alessia Cragna, ki je odbil žogo, nato pa jo je mladi Borja Garces brez težav potisnil v njegovo mrežo.

Real Madrid, Roma
Sportal Real Madrid v New Jerseyju boljši od Rome

V drugem polčasu, ko je namesto Oblaka branil 31-letni Antonio Adan, donedavni vratar seviljskega Betisa, je bil Cagliari blizu izenačenja. Stresel je tudi okvir vrat, a je na koncu le ostalo pri zmagi Atletica (1:0).

Manjkali številni asi, debitiral je Kolumbijec

Diego Simeone bi lahko prvi nastop Antoina Griezmanna v tem poletju dočakal v soboto proti milanskemu Interju. | Foto: Reuters Diego Simeone bi lahko prvi nastop Antoina Griezmanna v tem poletju dočakal v soboto proti milanskemu Interju. Foto: Reuters Atletico je zaigral v najmočnejši postavi v tem pripravljalnem obdobju. Resda je manjkalo še nekaj asov, tudi francoska svetovna prvaka Antoine Griezmann in Lucas Hernandez, Argentinec Luciano Vietto in Brazilec s španskim potnim listom Diego Costa, so pa prvič v tem poletju nastopili obrambni stebri Diego Godin, Jose Maria Gimenez, Stefan Savić in Filipe Luis. Manjkal je tudi francoski napadalec Kevin Gameiro, ki je vse bližje prestopu k Valencii, še vedno pa je odprta možnost, da se v Madrid preseli Nikola Kalinić, napadalec Milana, ki je na svetovnem prvenstvu v Rusiji po sporu s selektorjem Zlatkom Dalićem zapustil hrvaški tabor že po uvodni tekmi.

Dragi francoski poletni novinec Thomas Lamar je zaigral in sodeloval v akciji za edini gol na tekmi, v drugem polčasu pa je debitiral Kolumbijec Santiago Arias, desni bočni branilec, ki bo poskušal pri madridskem velikanu zapolniti vrzel po odhodu Hrvata Šimeta Vrsaljka. Prišel je iz PSV Eindhovna.

Sportal Angleži so prepričani: Jan Oblak je brez dvoma najboljši na svetu

Pri Cagliarju sta manjkala nekdanji kapetan hrvaške reprezentance Darijo Srna in kapetan Kekove Rijeke Filip Bradarić, ki je letos pomagal Hrvaški do drugega mesta na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

Slovenski spektakel v Madridu: Oblak proti Handanoviću!

Atletico bo naslednjo prijateljsko tekmo, generalko pred evropskim superpokalom (15. avgusta v Talinu proti madridskemu Realu), odigral 11. avgusta na domačem stadionu Wanda Metropolitano proti milanskemu Interju. To bo srečanje, ki ga bo zaznamoval tudi dvoboj nekdanjih reprezentančnih soigralcev, Oblaka in Samirja Handanovića.

Nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović bo v soboto z Interjem gostoval v Madridu. Morda se z Atleticom sreča tudi v tej evropski sezoni, saj bodo črno-modri prvič, odkar pri njih brani Ljubljančan, nastopili v ligi prvakov. | Foto: Reuters Nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović bo v soboto z Interjem gostoval v Madridu. Morda se z Atleticom sreča tudi v tej evropski sezoni, saj bodo črno-modri prvič, odkar pri njih brani Ljubljančan, nastopili v ligi prvakov. Foto: Reuters

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte