Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
13. 8. 2018,
18.40

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Atalanta Josip Iličić

Ponedeljek, 13. 8. 2018, 18.40

5 let, 8 mesecev

Nevsakdanje zdravstvene težave slovenskega zvezdnika

Nočna mora za Josipa Iličića v Italiji, se bo za glavo prijel tudi selektor?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Josip Iličić | Josip Iličić zaradi nepričakovanih zdravstvenih težav ne trenira že skoraj mesec dni. | Foto Getty Images

Josip Iličić zaradi nepričakovanih zdravstvenih težav ne trenira že skoraj mesec dni.

Foto: Getty Images

Sprva na videz majhne zdravstvene težave Josipa Iličića so se izkazale za pravo nočno moro. Slovenski zvezdnik italijanskega prvoligaša Atalante iz Bergama zaradi težav z okužbo ne trenira že tri tedne, v teh dneh pa je pristal celo v bolnišnici. Je vprašljiv celo njegov nastop na septembrskih tekmah lige narodov proti Bolgariji in Cipru?

Jan Oblak
Sportal Miha Mevlja po polomu v Evropi s soigralci v Rusiji še naprej navdušuje

Josip Iličić se je po prejšnji sezoni, ki je bila zanj zelo uspešna, s soigralci pri Atalanti začel pripravljati na novo sezono in zaigral na prvih treh prijateljskih tekmah prvoligaša iz Bergama. Nastopil je pri zmagah nad Bursasportom (4:0), švicarskim drugoligašem Chiassom (6:1) in nazadnje nemškim prvoligašem Hertho iz Berlina (3:2), do katere so nogometaši Atalante prišli 21. julija.

Potem so se začele nevsakdanje zdravstvene težave, saj je izkušenega slovenskega reprezentanta v posteljo položila okužba zobnega tkiva, ki se je pozneje preselila na bezgavke. Trenira ne že tri tedne, v soboto pa je pristal celo v bolnišnici v Bergamu, kjer naj bi ostal do jutri.

Atalanta z novo sezono italijanskega prvenstva začenja prihodnji ponedeljek, ko bo gostila Frosinone, nastop enega od glavnih zvezdnikov moštva iz Bergama pa je postavljen pod velik vprašaj. Za vseh 90 minut skorajda zagotovo ne bo pripravljen, morda pa se bo pojavil vsaj na klopi.

Četrtkovo povratno tekmo kvalifikacij za ligo Europa proti izraelskemu Hapoelu Haifi bo, tako kot vse tri dozdajšnje, ki jih je odigrala Atalanta, izpustil.

Bo čez tri tedne nared za začetek lige narodov v majici Slovenije? | Foto: Vid Ponikvar Bo čez tri tedne nared za začetek lige narodov v majici Slovenije? Foto: Vid Ponikvar

Bo do začetka lige narodov nared?

Ob tem se poraja tudi vprašanje o tem, ali bo 30-letni ofenzivni vezist, ki je bil najboljši posameznik Slovenije v zadnjem času, pripravljen za septembrski začetek lige narodov pod vodstvom novega selektorja Tomaža Kavčiča, ki ga seveda vidi kot enega nosilca nove ekipe, ki jo gradi. Slovenijo prva tekma čaka 6. septembra proti Bolgariji doma, tri dni pozneje pa bo gostovala na Cipru.

Iličić je do zdaj za Slovenijo odigral 50 tekem in zabil šest golov. Pod vodstvom novega selektorja je na prvih dveh tekmah pri porazih proti Avstriji (0:3) in Belorusiji (0:2) igral, medtem ko ga pri zmagi v Črni gori (2:0) ni bilo.

Preberite še:

Olimpija : HJK
Sportal Olimpija zelo blizu napredovanja, Maribor v težavah

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

 

Ne spreglejte