Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
9. 10. 2016,
11.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

2

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Slovaška Stožice Kevin Kampl Boštjan Cesar Valter Birsa slovenska nogometna reprezentanca

Nedelja, 9. 10. 2016, 11.30

6 let, 6 mesecev

Ne posamezniki, ampak ekipa

Slovenski kapetan po aferi Kampl: Vsak je nadomestljiv

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

2

Slovenija Slovaška | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

''Ni bilo prijetno,'' je po veliki kvalifikacijski zmagi nad Slovaško (1:0) potožil slovenski reprezentant Valter Birsa in dodal, da je zaradi afere Kampl v reprezentančnem taboru pogrešal sproščenost vsaj do petka. Da ni bilo lahko, je poudaril tudi kapetan Boštjan Cesar, zadovoljen, ker je izbrana vrsta z borbeno predstavo dokazala, da njene igre ne nosijo posamezniki, ampak celotna ekipa.

Kvalifikacije za SP 2018:
Slovenija : Slovaška 1:0

 

Danes praznuje 26. rojstni dan Kevin Kampl. Zvezni igralec Bayerja, v prejšnji sezoni izbral v idealno postavo nemškega prvenstva, se je pred dnevi zahvalil selektorju Srečku Katancu za vpoklic in poskrbel za afero, zaradi katere so trpeli tudi njegovi nesojeni soigralci.

Birsa: Glave so bile do petka še kje drugje

Valter Birsa si služi kruh pri Chievu iz Verone. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Valter Birsa si služi kruh pri Chievu iz Verone. Foto: Žiga Zupan/Sportida Kampl se je reprezentančni akciji odpovedal zaradi utrujenosti, reprezentanti pa so ocenili, da jih je pred zahtevnima izpitoma pustil na cedilu. Katančeva četa se je spopadala s pritiskom, saj je morala pojasnjevati še svojo plat zgodbe.

Ozračje ni bilo sproščeno še dan pred tekmo, nato pa se je le umirilo in pomagalo do kakovostne predstave proti Slovaški. Tri točke so doživeli kot najboljše mogoče zdravilo proti glavobolu, ki jim ga je prizadejala afera s 26-letnim zvezdnikom iz Solingena.

''Ni bilo prijetno, ker smo se morali obremenjevati s stvarmi, ki niso bile pomembne za to tekmo. Glave so bile do petka zaradi takih stvari še kje drugje,'' je priznal Valter Birsa, eden izmed nosilcev slovenske igre, ki je sodeloval pri pomembni zmagi nad Slovaško, s katero je Katančeva četa na lestvici kvalifikacijske skupine G skočila na tretje mesto.

''Mogoče pa se nam je to, kar se je dogajalo, vrnilo nekje drugje. Ta tekma je bila pokazatelj, da smo si zaslužili zmago,'' Primorec ni izključil možnosti, da jih je afera z odsotnostjo Kampla, pomembnega člena zvezne vrste, po svoje naredila še močnejše.

Cesar: Slovenijo nosi celotna ekipa, ne pa posamezniki

Kapetan Boštjan Cesar je imel odgovorno vlogo, saj je bil v času afere, ko so se izjave iz taborov slovenske reprezentance in Kampla, ki je ostal v Leverkusnu, izmenjavale v slogu namiznega tenisa, pod posebnim drobnogledom javnosti.

Kapetan Boštjan Cesar se je zelo razveselil treh točk, ki jih je Katančeva četa osvojila proti Slovaški, udeleženki letošnjega EP 2016. | Foto: Vid Ponikvar Kapetan Boštjan Cesar se je zelo razveselil treh točk, ki jih je Katančeva četa osvojila proti Slovaški, udeleženki letošnjega EP 2016. Foto: Vid Ponikvar

''Ni se bilo lahko ves teden ubadati z nekaterimi stvarmi in biti osredotočen na Slovaško. Reprezentanti smo dali skupno izjavo zaradi tega, da se o tem ne bi preveč govorilo. Bila so določena nesoglasja, a smo pokazali, da Slovenijo nosi celotna ekipa, ne pa posamezniki. Ekipa naredi posameznika. Vsak je nadomestljiv. Dokazali smo, da lahko tudi tako igramo na najvišji ravni,'' je po eni najlepših reprezentančnih zmag v zadnjem obdobju pojasnjeval izkušen branilec Chieva.

Do torka in spektakla proti Angliji pričakuje, da se ne bo več razpredalo o Kamplu, ampak le slovenski izbrani vrsti.

Ne spreglejte