Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
18. 9. 2015,
12.15

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Berić Christophe Galtier Rapid Dunaj NK Maribor NK Maribor

Petek, 18. 9. 2015, 12.15

1 leto, 11 mesecev

Slovenec že navdušil trenerja St. Etienna

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski napadalec Robert Berić je za prvi zadetek v zelenemu dresu St. Etienna na evropski tekmi z Rosenborgom potreboval le štiri minute. Trener Christophe Galtier mu je namenil pohvalne besede.

Rapid ali St. Etienne? Vseeno … Za Roberta Berića, ki je v življenjski strelski formi, je res vseeno. Zadetke dosega kot po tekočem traku. Za prvega v dresu desetkratnega francoskega prvaka je potreboval le 13 minut. Prejšnji konec tedna je na gostovanju pri Montpellierju dočakal krst v francoskem prvenstvu in odigral devet minut, v četrtek, ko se je na tekmi skupinskega dela evropske lige prvič predstavil navijačem St. Etienna na bučnem domačem štadionu Geoffroy-Guichard, pa je zadel v polno že po štirih minutah.

Izkoristil je odlično podajo Nolana Rouxa in spretno potisnil mrežo v nebranjeni del mreže Rosenborga. Poskrbel je za hitro vodstvo in dokazal, da bo francoskemu prvoligašu, ki na mednarodnih lestvicah kotira višje kot dunajski Rapid, predstavljal dodano vrednost.

Trener Galtier zadovoljen s predstavo Slovenca

Krčan je odigral vso tekmo. Ko so gostje iz Norveške preobrnili rezultat in povedli z 2:1, je slovenski reprezentant ponovno vzel stvari v svoje roke. Sodnik je po prekršku nad njim v kazenskem prostoru gostov pokazal na belo točko, Roux pa je v izdihljajih srečanja poskrbel za končnih 2:2.

''Zelo sem zadovoljen z igro mojih dveh napadalcev. Berić je dosegel prvenec, obenem pa nam omogočil še kazenski strel. Roux se odlikuje s podajami. Zdaj ima v ekipi povsem drugačno vlogo kot prej,'' je trener Christophe Galtier pohvalil napadalca St. Etienna.

V Sturmu je na prvega čakal 36 minut, v Maribor pa štiri tekme

Berić si bo september 2015 zapomnil za vse večne čase. Kot reprezentant je na prvi zadetek čakal šest nastopov, nato pa na zelo pomembnem kvalifikacijskem srečanju z Estonijo dosegel zmagoviti zadetek za Slovenijo in se prvič v državnem članskem dresu vpisal med strelce, le poldrugi teden pozneje pa se je veselil še strelskega prvenca za St. Etienne.

To je bil njegov najhitrejši zadetek po prestopih v drugi klub. Ko se je iz Interblocka podal na Štajersko k vijolicam, je prvič v polno zadel v četrtem nastopu. Takrat se je med strelce vpisal na tekmi s Celjem, za drugi zadetek pa je poskrbel Josip Iličić, ki se je pred petimi leti odločil za podoben korak ter selitev iz Ljubljane v Maribor.

Po večletnem dokazovanju v mariborskem klubu se je odločil za selitev v Avstrijo. Okrepil je vrste Sturma, med strelce pa se je vpisal že na prvi tekmi. Črno-beli iz Gradca so se v pokalni tekmi pod vodstvom Darka Milaniča znesli nad nižjeligaškim klubom Team Wiener Linien (0:5), Berić pa je dosegel dva zadetka. Prvič je zadel v polno v 36. minuti, drugič pa v 69. Tako je za prvi strelski dosežek potreboval 36 minut, kar pa je vseeno skoraj trikrat več od izkušnje v St. Etiennu.

V nedeljo ima priložnost za prvega še v francoskem prvenstvu

Ko se je iz Gradca preselil na Dunaj, so navijači Rapida njegov prvi zadetek dočakali v petem nastopu. Takrat je v avstrijski prestolnici gostoval ravno Sturm (1:1), Berić pa je izstopal tako z zadetkom kot tudi prejetim rdečim kartonom.

Zdaj po odmevnem poletnem prestopu nosi barve St. Etienna, ki se lahko v svojih vitrinah pohvali z največjim število osvojenih državnih naslovov, kar je v domovini galskih petelinov vse prej kot enostaven podvig. Resda so njegova zlata leta osvajanj lovorik že krepko minila, a se želi vrniti med francosko elito.

V tej sezoni mu kaže dobro, saj je po petih krogih na visokem četrtem mestu. V nedeljo se bo St. Etienne doma pomeril z Nantesom, Berić pa bo imel priložnost, da prebije strelski led še v francoskem prvenstvu. V dresu St. Etienna je prvi zadetek dosegel po vsega 13 minutah, kar je z naskokom najboljši dosežek po menjavi kluba.

Ne spreglejte