Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 3. 2011,
17.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Slovenija Ferski otoki

Torek, 22. 3. 2011, 17.13

6 let, 6 mesecev

Slovenci z zmago na dopust, Črna gora ostaja neporažena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenija je v kvalifikacijah za EP 2012 prišla do zmage na Ferskih otokih. Zmagala je z 2:0. Švicarji so na Wembleyju remizirali, česar pa ni izkoristila Črna gora, ki bi z zmago prehitela Anglijo.

Slovenci so zadeli dvakrat. Prvič v 29. minuti, ko so že imeli igralca manj, saj je bil pet minut pred tem izključen Marko Šuler. Med strelce se je vpisal Tim Matavž, ki je zabil že četrti gol v teh kvalifikacijah. Vse štiri je pospravil v mrežo Ferskih otokov. V drugem delu igre so si domači nogometaši gol zabili kar sami, ko je po podaji Valterja Birse iz kota nespretno reagiral Rogvi Baldvinsson. Slovenija je osvojila enajsto točko v teh kvalifikacijah in na poletne počitnice odhaja na drugem mestu v skupini C. V tej skupini sta v Modeni igrali še Italija in Estonija, s 3:0 pa so zmagali nogometaši z Apeninskega polotoka in se še dodatno utrdili na vrhu lestvice. Reprezentanci Srbije in Severne Irske sta počivali, saj sta v junijskem terminu prosti.

V preostalih skupinah je bilo na sporedu še nekaj zanimivih tekem. Skupina A je ponudila obračun med Avstrijo in Nemčijo na Dunaju, kjer so že pred tekmo razgrajali navijači, razburljivo pa je bilo tudi na tekmi. Nemci so prišli do zmage šele v 90. minuti, ko je drugi gol na tekmi zabil Mario Gomez. V skupini D je Belorusija odščipnila točki Franciji in remizirala pred domačimi navijači z 1:1. V skupini F je bila Gruzija na pragu presenečenja v Splitu in proti Hrvaški vodila z 1:0, a so nato Hrvati v dveh minutah zabili dva gola in prišli do pomembne zmage z 2:1 ter se prebili na čelo skupine. V skupini I je Liechtenstein presenetil Litvo in zmagal z 2:0.

V skupini G je bilo pestro na obračunu med Anglijo in Švico. Na Wembleyju so po Švicarji zadetkih Tranquilla Barnette vodili že z 2:0, a je Frank Lampard po dosojeni enajstmetrovki Damirja Skomine znižal izid, Ashley Young pa je izenačil v 51. minuti. Črna gora je remizirala z Bolgarijo in na ta način si ni priigrala prednost pred Anglijo.

Ne spreglejte