Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 4. 2021,
9.13

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

3

Natisni članek

COVID-19 Levski Sofija Slaviša Stojanović

Nedelja, 4. 4. 2021, 9.13

3 leta

Potreboval naj bi dodatni kisik

Slaviša Stojanović ostaja v bolnišnici vsaj še en teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

3

Slaviša Stojanović | Slaviša Stojanović ostaja v bolnišnici. | Foto Vid Ponikvar

Slaviša Stojanović ostaja v bolnišnici.

Foto: Vid Ponikvar

Več srbskih medijev se je v soboto zvečer razpisalo o tem, da naj bi se zdravstveno stanje slovenskega nogometnega trenerja Slaviše Stojanovića, ki so ga pred dnevi zaradi okužbe z novim koronavirusom sprejeli v bolnišnico v Sofiji, poslabšalo. Po nekaterih zapisih naj bi potreboval dodatni kisik. Pri Stojanovićevemu klubu Levskemu so zanikali nekatere srbske zapise, ki so namigovali, da se 51-letnik bori za življenje, in dodali, da bo vsaj še en teden preživel v bolnišnici.
 

Slovenski nogometni trener Slaviša Stojanović, ki si služi kruh v Bolgariji, kjer vodi Levski iz Sofije, je bil v torek pozitiven na testiranju na novi koronavirus. Zdravniki mu niso predpisali le karantene, ampak ga premestili v bolnišnico. Bolgarski mediji so takrat poročali, da je njegovo stanje stabilno, a da zdravniki ne želijo ničesar prepustiti naključju, zato naj bi v bolnišnici na opazovanju ostal vsaj še od tri do štiri dni. Če bi bilo nato vse v najlepšem redu, bi se vrnil domov in nadaljeval karanteno, a se to ni zgodilo.

V soboto zvečer so se srbski mediji - Stojanović je v Srbiji močan pečat pustil kot trener Crvene zvezde - razpisali o tem, da se njegovo stanje naj ne bi izboljšalo, pač pa domnevno celo poslabšalo. Več medijev, ki so jih povzeli tudi v Bolgariji, poroča, da naj bi 51-letnik zaradi zapletov s koronavirusno boleznijo potreboval dodatni kisik, nekateri pišejo, da je celo priklopljen na respirator in da se bori za življenje.

Vsaj še en teden bo ostal v bolnišnici

Najbolj črnoglede informacije Srbov so pri Levskem zanikali. V uradnem sporočilu na njihovi spletni strani so zapisali, da špekulacije ne držijo in da je stanje Ljubljančana še naprej stabilno.

"Stojanović nadaljuje zdravljenje v bolnišnici, tam bo ostal še najmanj en teden. Novice, da je v življenjski nevarnosti pa ne držijo. Upamo, da se bo čim prej pozdravil in se vrnil med nas," so zapisali na spletni strani kluba, ki se je tudi zahvalil zdravniškemu osebju za nego in skrb.

Stojanoviću želimo uspešno okrevanje.

Slaviša Stojanović
Sportal Okuženega Stojanovića v Sofiji premestili v bolnišnico
Ne spreglejte