Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
18. 8. 2017,
1.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Marseille Rudi Garcia Simon Rožman NK Domžale

Petek, 18. 8. 2017, 1.34

6 let, 6 mesecev

Simon Rožman blizu velikega skalpa francoskih milijonarjev

Skoraj čarobna noč, ki jo opevajo tudi Francozi #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Simon Rožman | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Iskrene čestitke fantom," je bil po remiju (1:1) proti nekdanjemu evropskemu prvaku Marseillu, na verjetno najbolj odmevni tekmi v zgodovini kluba, zadovoljen trener nogometašev Domžal. Simon Rožman je, čeprav ostaja grenak priokus zaradi zapravljenega vodstva, ponosen. Besede hvale, ki so na račun igre njegovega moštva prišle tudi iz ust Francozov, pravijo, da upravičeno.

"Napovedoval sem čaroben večer, ki se v popolnosti ni zgodil, a smo bili blizu tega," je po podvigu na prvi tekmi play-offa za ligo prvakov povedal Simon Rožman. Trener Domžal, ki je na poti do zmage ustavil Marseille.

Trener Domžal o remiju z Marseillom:

Po mnenju mnogih še vedno največji francoski klub. Devetkratnega državnega prvaka, edini francoski klub z naslovom evropskega prvaka (1993), ki ga ameriški milijarder Frank McCourt na pota stare slave postavlja od lani naprej, ko je zanj odštel 40 milijonov evrov. Še nekaj več kot toliko pa letos poleti odštel samo za okrepitve.

L'Equipe pohvalil Domžale

Zvezdnik Marseilla Adil Rami in njegovi prepoznavni brki. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Zvezdnik Marseilla Adil Rami in njegovi prepoznavni brki. Foto: Morgan Kristan / Sportida "Minimum za Marseille" je naslov, ki je na naslovnici L'Equipa. Kultnega francoskega športnega dnevnika, ki je pohvalil igro Domžal in dodal, da se Marseille na povratni tekmi na domačem Velodromu ne bo smel igrati z ognjem.

Na svoj in podvig svojih varovancev je komaj 34-letni Rožman, dve leti je mlajši od kapetana Marseilla, ponosen, je priznal po tekmi.

"Ponosen sem predvsem zaradi tega, ker so moji fantje začutili, da lahko igrajo na višji ravni. Nismo se ustrašili nasprotnika in smo se borili do konca," je na novinarski konferenci takoj po tekmi nadaljeval zelo nadarjeni trener, ki je bil kljub odmevnemu rezultatu tudi malo razočaran.

Žal, da niso zadeli za 2:0

"Žal mi je predvsem, da pri vodstvu z 1:0 nismo zadeli za 2:0. Če bi se to zgodilo, bi se tekma prevesila povsem na našo stran. Tak razplet bi bil za nas idealen. Toda na koncu je treba biti realen in priznati, da smo bili tudi zaradi kakovosti nasprotnika prisiljeni igrati nekoliko bolj obrambno. Stisnili so nas v obroč. Rekel bi, da je bilo 20 minut naših, 20 njihovih, v preostalem delu tekme pa smo bili izenačeni," je dogajanje na zelenici največjega slovenskega štadiona, na katerem se je zbralo rekordnih 10.243 gledalcev, analiziral trener Domžal.

Navijači Domžal so nogometaše po zadnjem sodnikovem žvižgu nagradili z aplavzom. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Navijači Domžal so nogometaše po zadnjem sodnikovem žvižgu nagradili z aplavzom. Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Vesel sem tudi zaradi rekordnega obiska, ki nam pomeni veliko. Hvala vsakemu, ki je prišel, iz srca. Takšne stvari so za nas, ki smo palčki, velike. Borimo se z vsem srcem, zato smo ob takšnih trenutkih zelo zadovoljni. Vesel sem, da smo se pred tolikim številom navijačev predstavili v dobri luči. Dali smo res vse od sebe, a na koncu nam je malo zmanjkalo. Toda stvari so še odprte. Vrata do naših sanj se niso zaprla," se mladi trener že spogleduje s tekmo, ki bo čez teden dni na mogočnem Velodromu v Marseillu.

Želi si, da bi uživali pred 50 tisoč gledalci in skušali presenetiti

Tam naj bi se po nekaterih napovedih zbralo kar 50 tisoč ljudi. Bo to za številne mlade domžalske nogometaše preveliko breme?

"Želel bi si, da bi bilo toliko navijačev. Vesel bi bil, če bi fantje izkusili igranje na tako fantastičnem štadionu pred toliko navijači. Verjamem, da lahko ob tem le uživajo in tudi v Marseillu pokažejo toliko, kot so danes. Vemo, da je Marseille absolutni favorit. Vemo, kam gremo, a upam, da bomo v tem uživali in morda presenetili," je za konec še povedal Rožman, ki bo z Domžalami do povratne tekme z Marseillom na delu še v nedeljo, ko bo v prvenstvu gostil Aluminij.

Trenerja Marseilla Domžale niso presenetile

Rudi Garcia spoštuje Domžale. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Rudi Garcia spoštuje Domžale. Foto: Morgan Kristan / Sportida Trener gostov, ki imajo v tej sezoni visoke cilje v francoskem prvenstvu in so po dveh krogih z maksimalnim izkupičkom pri vrhu lestvice, Domžal ni podcenjeval.

Razen poškodovanega Dimitrija Payeta, ki je ostal v Marseillu, so v Ljubljani zaigrali praktično vsi nogometaši. Kar nekaj takšnih z zvenečimi imeni, ki so v evropskem nogometu pustili svoj pečat (kapetan Patrica Evra, Luiz Gustavo, Steve Mandanda, Adil Rami ...)

Da so Domžale v njegovih očeh spoštovanja vreden nasprotnik, je povedal tudi po koncu tekme. "Nisem presenečen nad tem, kar so pokazale Domžale. Fante sem pred tekmo opozoril o njihovi kakovosti. Danes smo videli, da Domžale igrajo zelo dober nogomet. Z rezultatom sem zadovoljen. Na povratni tekmi bomo morali igrati na zmago, čeprav je res, da bi bil tudi rezultat 0:0 dovolj," je dejal trener Marseilla Rudi Garcia, ki je v klub prišel pred letom dni po treh letih, ki jih je prebil na klopi Rome.

Ne spreglejte