Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 8. 2017,
22.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

1

Natisni članek

Petar Stojanović Dinamo Zagreb Simon Rožman Stožice Marseille Liga Europa NK Domžale

Četrtek, 17. 8. 2017, 22.36

6 let, 6 mesecev

Liga Europa, kvalifikacije (play-off, prve tekme)

Domžalčani s hrabro igro na pragu velike senzacije, navijači Hajduka divjali v Liverpoolu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

1

Domžale Marseille | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenske barve v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo Europa branijo Domžale, ki so bile v Stožicah na pragu velikega presenečenja, potem ko so po odlični predstavi na koncu remizirale s favoriziranim Marseillom. Četo Simona Rožmana je v 12. minuti v vodstvo popeljal Amedej Vetrih, gostje pa so se izvlekli z izenačujočim zadetkom v 63 minuti. Navijači Hajduka so razgrajali v Liverpoolu.

Zadnji krog kvalifikacij za evropsko ligo sta v sredo odprla Utrecht in Zenit (1:0), sicer pa je bilo pestro povsod po Evropi. Spektakli niso manjkali. Za enega izmed njih so poskrbeli tudi slovenski pokalni zmagovalci. Domžale so v Ljubljani, kjer je bil rekorden obisk na domači tekmi v Evropi, saj je v predprodaji pošlo več kot deset tisoč vstopnic (preostale bodo v prodaji pred tekmo), gostile favorizriani Marseille.

Izbranci Simona Rožmana so se v dvoboj z nekdanjimi evropskimi prvaki (1993), ki so v Slovenijo pripotovali brez poškodovanega kapetana Dimitrija Payeta, podali hrabro. Nanizali so si kar nekaj priložnosti, veliko veselje pa je bilo v 12. minuti. Balkovec je priboril prosti strel na levi strani polovice Marseilla. Po podaji Ibričića je podaljšal Firer, pred vrati pa je žogo v mrežo potisnil Amedej Vetrih. A se Domžalčani pri tem niso zaustavili, saj so imeli še nekaj priložnosti, da bi spravili žogo za hrbet gostujočega vratarja.

Zato pa so gostujoči navijači le dočakali kanček zadoščenja, potem ko je v 63. minuti izenačil Sanson.

Domžalski tabor, povratna tekma bo prihodnji teden, bo po srečanju zapustil mladi reprezentant Jan Repas in se odpravil v Caen, kjer bo podpisal z istoimenskim francoskim prvoligašem.

Hrvaška predstavnika nimata razloga za veselje, Milan s pol ducatom golov

Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) je na prvi tekmi le remiziral z albanskim predstavnikom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) je na prvi tekmi le remiziral z albanskim predstavnikom. Foto: Guliverimage/Getty Images V četrtek je bil aktiven tudi občasni slovenski reprezentant Petar Stojanović (Dinamo Zagreb). Ljubljančan se je za skupinski del evropske lige pomeril z albanskim predstavnikom Skenderbeujem, a le remiziral 1:1

Evropski četrtek je prinesel obilico zanimivih spopadov. Milan je na San Siru s pol ducata golov odpravil makedonsko Shkendijo, Ajax je doma dobil zaušnico norveškega Rosenborga.

Drugi hrvaški predstavnik Hajduk je gostoval pri Evertonu Wayna Rooneyja in pričakovano izgubil. Anleži so zmagali z 2:0.

"Izkazali" pa so se Hajdukovi najvijači, ki so razgrajali na tribunah štadiona Goodison Park, se pretepali in na igrišče metali steklenice in stole. Sodnik je moral prekiniti tekmo, posedovati je morala policija, poročajo tudi o nekaj ranjenih.

Liga Europa, kvalifikacije, play-off (prve tekme)

 

 

Ne spreglejte