Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2013,
21.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kranj

Nedelja, 12. 5. 2013, 21.21

6 let, 7 mesecev

SiOL POKAL: v Kranju napeto in ostro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
SiOL POKAL, ki se je ta vikend v Kranju zaradi neugodnih vremenskih razmer preselil v dvorano Planina, se je zaključil z napeto in na trenutke ostro finalno tekmo med ekipama CUBA LIBRE in AJ.

Tekma se je končala z rezultatom 1 : 1, v prostih strelih pa so si zmago priborili igralci iz ekipe AJ, ki svojega veseljem ob tem niso skrivali. Tretje mesto je osvojila ekipe KOLIBRI, ki je s 3 goli prednosti premagala ekipo Šipca team (5:2). V primerjavi s prvima dvema turnirjema je v Kranju padlo malo manj golov (skupaj 147), saj je igra potekala na igrišču brez odboja. Najboljši strelec kranjskega turnirja je postal Momir Bojić iz ekipe KOLIBRI, najboljši igralec pa Dejan Grabić, kapetan ekipe AJ. Po zaključku SiOL POKAL-a se je na parketu pomeril tudi podmladek Nogometnega kluba Triglav, ki je odigral pravo Ligo mladih prvakov. Glede na kakovost igre mladih igralce, starih med 7 in 9 let, lahko dodamo, da Gorenjska premore kar nekaj nogometnih talentov.

Marinko Galič, ambasador projekta SiOL POKAL, je po ogledu današnjega finala komentiral, da se je na igrišču odigrala zelo borbena tekma na visokem nivoju. "Finalni del je bil zelo zanimiv do konca, saj so zmagovalca določili šele prosti streli. Za moj okus je bila igra mogoče malo preostra. Glede na to, da je nagradni sklad na SiOL POKAL-u bogat, je borbenost igralcev razumljiva. Verjamem, da se nam obeta zanimivo finale septembra v Ljubljani, kjer se bodo pomerile resnično najboljše malonogometne ekipe v Slovenije."

Kljub temu, da je tekmovanje tokrat potekalo v dvorani, je bilo vzdušje na parketu odlično, igralci pa z organizacijo turnirja zelo zadovoljni. "Bistvo igranja nogometa in udejstvovanja na turnirju je druženje in zabava. Vreme je bilo ta vikend nepredvidljivo in spremenljivo, zato je bila odločitev, da igramo v dvorani, pravilna," je povedal Jure Doler, igralec iz zmagovalne ekipe AJ.

Naslednji turnir SiOL POKAL-a bo potekal že prihodnji vikend, 18. in 19. maja v Velenju. Nekaj mest za prijavo ekip je še odprtih. Vse, ki si želite doživeti posebno malonogometno evforijo in se potegovati za uvrstitev na finalni turnir, vabimo, da izkoristite še zadnjo priložnost za prijavo prek spletne strani www.siolpokal.si. Zmagovalci lokalnih turnirjev se bodo septembra na finalnem turnirju potegovati za ogled UEFA Lige prvakov 2014 v Lizboni. Vsi tekmovalci s sodelovanjem na lokalnih turnirji podpirajo tudi družbeno odgovorno noto projekta, ki bo otrokom iz socialno-ogroženih družin omogočila nepozabne nogometne počitnice.

REZULTATI TEKMOVANJA

Ne spreglejte