Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
15. 12. 2015,
21.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Siniša Anđelković Srečko Katanec

Torek, 15. 12. 2015, 21.48

6 let, 7 mesecev

Siniša Anđelković: Sijajna prva klubska polovica leta

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tudi letos je, čeprav je v prvi polovici v klubu igral redno in dobro, dobil bolj malo priložnosti za igro v reprezentanci.

Igra tretjo sezono zapored pri italijanskem prvoligašu Palermu, vmes je bil nekajkrat posojen drugam. V tej sezoni ne more biti najbolj zadovoljen s priložnostmi, ki jih dobiva. Do konca koledarskega leta bodo Sicilijanci odigrali le še eno tekmo, sam pa je nastopil na sedmih prvenstvenih obračunih. Od tega le enkrat ni bil v prvi postavi. Palermo je na zanj solidnem 14. mestu. Od pokala se je poslovil v četrtem krogu, Kranjčan je igral na eni od dveh pokalnih tekmah.

Veliko boljša je bila njegova statistika v prvi polovici leta 2015. V drugi polovici sezone 2014/15 je bil standarden član začetne enajsterice Palerma, ki je končal na 11. mestu prvenstvene razpredelnice. Igral je na 16 tekmah, le enkrat ga ni bilo v prvi postavi. Dvakrat je bil tudi kapetan ekipe, kar je za tujca velika čast.

Pri 29 letih je pred nogometašem, ki je bil pred leti tik pred tem, da opusti idejo o profesionalizmu, a je izkoristil priložnosti pri Mariboru, še nekaj let igranja na najvišji ravni. Zadovoljno lahko ugotovi, da je zbral že zavidljivo število nastopov v italijanskem prvenstvu, v prvi ligi se bliža številki 50. Na Apeninskem polotoku je pet let, v tem času se je dodobra uveljavil. Pogodbo s Palermom ima še za leto in pol.

Tudi tokrat v reprezentanci le ena tekma

Čeprav se je v močnem italijanskem nogometu dokazal, v reprezentanci nikoli ne dobi prave priložnosti. Tako je tudi, odkar je selektor Slovenije Srečko Katanec. Letos je nastopil le enkrat. Na prijateljski tekmi proti Katarju v Dohi je bil na igrišču od prve do zadnje minute. Pri statusu, ki ga uživa na Apeninskem polotoku, bi si verjetno zaslužil več kot le pet nastopov, kolikor jih je do zdaj zbral v izbrani vrsti.

Ne spreglejte