Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 9. 2017,
13.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

14

Natisni članek

Srečko Katanec kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca Kevin Kampl Tim Matavž Nogometna zveza Slovenija Wembley

Sreda, 27. 9. 2017, 13.16

6 let, 7 mesecev

Seznam slovenske reprezentance za tekmi z Anglijo in Škotsko

Katanec prečrtal Kampla in potožil: Tega ne privoščim nobenemu selektorju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

14

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec na zadnjih dveh tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Angliji v Londonu in Škotski v Ljubljani ne bo računal na Kevina Kampla. Zvezdnika RB Leipziga, ki je včeraj igral v ligi prvakov, ni na seznamu, ki ga je selektor razkril danes.

Seznam Srečka Katanca za tekmi z Anglijo in Škotsko:

Vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid, Španija), Vid Belec (Benevento, Italija), Jan Koprivec (Pafos, Ciper)

Branilci: Boštjan Cesar (Chievo Verona, Italija), Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution, ZDA), Bojan Jokić (Ufa, Rusija), Aljaž Struna (Palermo, Italija), Miha Mevlja (Zenit St. Peterburg, Rusija), Mitja Viler (Maribor), Nejc Skubic (Konyaspor, Turčija), Matija Širok (Domžale), Miral Samardžić (Anži, Rusija)

Vezisti: Damjan Bohar (Maribor), Rene Krhin (Nantes, Francija), Jasmin Kurtić (Atalanta, Italija), Amedej Vetrih (Domžale), Jan Repas (Caen, Francija), Benjamin Verbič (Köbenhavn, Danska), Valter Birsa (Chievo Verona, Italija), Rajko Rotman (Götzepe, Turčija)

Napadalci: Tim Matavž (Vitesse Arnhem, Nizozemska), Josip Iličić (Atalanta, Italija), Andraž Šporar (Arminia Bielefeld, Nemčija), Roman Bezjak (Darmstadt, Nemčija)

Selektor je spet obračunaval z novinarji. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Selektor je spet obračunaval z novinarji. Foto: Morgan Kristan / Sportida Slovenijo, ki je s 14 točkami na tretjem mestu svoje kvalifikacijske skupine za svetovno prvenstvo 2018 skupaj s Škotsko in za točko zaostaja za drugouvrščeno Slovaško (Anglija ima na vrhu 20 točk), prihodnji četrtek čaka tekma z Anglijo na Wembleyju, potem se bo v nedeljo v Stožicah udarila še s Škotsko.

Po porazu na Slovaškem v začetku meseca je jasno, da bo morala v Londonu najverjetneje osvojiti vsaj točko, če ne celo treh, če želi prehiteti Slovaško. To najprej čaka gostovanje na Škotskem in potem še domača tekma z avtsajderjem Malto.

Po uspeh v London bo šel slovenski selektor brez Kevina Kampla, ki ga je, potem ko ga zaradi urejanja klubskega statusa ni bilo na zadnji akciji, očitno dokončno prečrtal. To najverjetneje pomeni, da z njim ne bo več sodeloval, saj je bolj ali manj jasno, da bo selektor po koncu tega ciklusa končal svoj drugi mandat na Nogometni zvezi Slovenije.

"Ne želim komentirati," je o tej temi povedal Srečko Katanec na današnji tiskovni konferenci v središču Ljubljane, ki je bila zelo burna. Na njej so ga namreč dočakala tudi vprašanja o Benjaminu Verbiču in njegovem spornem zapisu na Twitterju. Zvezdnik Köbenhavna se je na zapis nekdanjega reprezentančnega vratarja Mladena Dabanovića, ki se je poigral z mislijo, da bi nogometno reprezentanco prevzel selektor zlatih slovenskih košarkarjev Igor Kokoškov, odzval s tremi od smeha objokanimi čustvenimi simboli in s tem po mnenju nekaterih izkazal nezaupanje selektorju.

Tvit Mladena Dabanovića (Benjamin Verbič je svojega pozneje izbrisal):

Fantov ne more vzgajati

"Super. Kaj je zapisal, ne vem. Jaz kličem najboljše in delam pošteno. Če pa je tako, potem to ni moj problem. To je problem vzgoje in marsičesa drugega. Jaz nimam časa in ne želje, da bi vzgajal fante. Treba jim je pokazati, kaj je pripadnost. Vprašajte se, kaj takšne zadeve pomenijo za njih," je povedal selektor o Verbiču, ki se je sicer znašel na seznamu.

Benjamin Verbič z zapisom na Twitterju ni naredil usluge selektorju. | Foto: Vid Ponikvar Benjamin Verbič z zapisom na Twitterju ni naredil usluge selektorju. Foto: Vid Ponikvar

"Verbič lahko objavlja, kar hoče. Moja težava pa je, da se moram jaz s temi fanti boriti. Naj tvitne, da je selektor budala. Zgodi pa se potem, da fantje na mokrem igrišču obujejo napačne nogometne čevlje, in potem se zgodi, kar se je. Vemo, zakaj smo izgubili. Fantje to vedo. Fantje, ki so pravi, me spoštujejo. Drugi, ki me ne, so v svojem svetu. Določeni igralci so v prvem letu mojega mandata igrali, kjerkoli sem želel. Potem so zaigrali v ligi prvakov in kar naenkrat se je vse spremenilo," je še povedal o Verbiču in namignil tudi na Kampla.

Desetkrat kapo dol Igorju Kokoškovu, toda ...

Selektor je pohvalil Igorja Kokoškova. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Selektor je pohvalil Igorja Kokoškova. Foto: Žiga Zupan/Sportida V nadaljevanju se je dotaknil tudi selektorja košarkarjev Kokoškova. "Čestitke njemu in fantom. Desetkrat kapo dol pred njimi, a delati primerjavo med košarko in nogometom je, kot da bi primerjali Luno in Zemljo. Oni so imeli dva meseca časa, da ustvarijo nekaj. Da se pripravijo fizično in tudi drugače. Mi se zberemo v ponedeljek, v torek imamo trening in v četrtek tekmo. Vprašajte se, ali je to isto. V reprezentanci imamo odlično vzdušje. Eden ali dva nogometaša tega ne bosta pokvarila," je povedal selektor, ki je v nadaljevanju spet obračunaval z novinarji.

"Poglejte, kaj počnete. Povem lahko le to, da si ne bi želel, da bi imel katerikoli selektor takšne pogoje, kot jih imam jaz v zadnjih dveh letih. Vem, kaj je zadaj. Vem, kdo to dela. Smilite se mi, ker morate pisati po nareku. V mojem prvem mandatu smo izgubili z 0:3 proti Grčiji in z 0:4 proti Norveški, imeli smo enako točk, kot jih imamo zdaj, pa mi niti približno niste počeli tega, kar velika večina vas počne zdaj," je novinarjem sporočil Katanec.

Ne more lagati, da bodo zagotovo zmagali

Potem se je novinarska konferenca na željo tiskovnega predstavnika Matjaža Krajnika preusmerila na tekmi, ki sta pred Slovenijo. Kaj nas torej čaka v Londonu?

Selektor pravi, da zmage v Angliji ne more obljubiti, a upa na uspeh. | Foto: Reuters Selektor pravi, da zmage v Angliji ne more obljubiti, a upa na uspeh. Foto: Reuters

"Strnjeno branjenje. Vsi bodo morali biti na 120 odstotkih in kompaktni. Čvrsti na 30, 35 metrov. Preživeti bomo morali določene trenutke, imeti srečo in dobrega vratarja. To je resnica. Anglija je boljša. Če pogledamo samo včerajšnje tekme lige prvakov, vidimo, da je njihov napadalec Harry Kane za Tottenham spet zabil tri gole. To me skrbi. Ne bom zavajal javnosti in govoril o tem, da smo boljši in da bomo zagotovo zmagali. Nimamo tako dobre reprezentante. Treba bo veliko teči in dobro brati situacije. Brez tega proti vrhunskim ekipam ne gre. Imamo pa voljo, da bi presenetili," se je razgovoril Katanec pred prihajajočimi izpiti.

Lestvica:
1. Anglija 8 tekem - 20 točk
2. Slovaška 8 - 15
3. Slovenija 8 - 14
4. Škotska 8 - 14
5. Litva 8 - 5
6. Malta 8 - 0

Matavž najbolj vroč napadalec, a ...

Tim Matavž se je na Nizozemskem vrnil v strelsko formo, ki ga je krasila pred leti. | Foto: Twitter - Voranc Tim Matavž se je na Nizozemskem vrnil v strelsko formo, ki ga je krasila pred leti. Foto: Twitter - Voranc Selektor Katanec v zadnjih letih nerad eksperimentira pred odločilnimi tekmami. Zadnjega seznama, ki je bil zaradi dogodkov na poletni nogometni borzi in neigranja nekaterih izkušenejših reprezentantov v klubih nekoliko prevetren, ni preveč menjal.

V napadu se je med kandidate vrnil Bezjak, Robert Berić (Anderlecht), ki je izgubil tekmovalno formo in v novem klubu ne igra, pa je ostal prečrtan.

Nekoliko bolje gre v klubu Andražu Šporarju (Arminia), ki je zbral šest nastopov, a skupaj na igrišču prebil le 120 minut, saj je v igro vedno vstopil s klopi. Najbolj vroč slovenski napadalec je Tim Matavž. Za Vitesse, ki blesti v nizozemskem prvenstvu, je zadel v polno na petih tekmah zapored, na zadnji, ko je v derbiju sredi Amsterdama padel Ajax, pa je prispeval podajo.

Primorec je v odlični formi, a mu bodo morali, če bo izbran za nastop proti Angliji, na pomoč priskočiti tudi soigralci v zvezni vrsti. Na gostovanju na Slovaškem (0:1) je bil nemočen, podobno bi se lahko zgodilo tudi na Wembleyju.

Na seznam kandidatov se je vrnil branilec Miral Samardžić (Anži), poleg Kampla pa sta tokrat brez vpoklica ostala tudi Nik Omladič in Matija Boben.

Ne spreglejte