Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 7. 2023,
21.00

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

AC Milan Christian Pulisic Rasmus Hojlund Al Ettifaq Steven Gerrard Liverpool Jordan Henderson Inter Milano Manchester United Chelsea Andre Onana Lens Lois Openda RB Leipzig nogometna tržnica

Četrtek, 13. 7. 2023, 21.00

9 mesecev, 3 tedne

Nogometna tržnica, 13. julij

Šeško dobiva konkurenco, Pulisic prevzel Zlatanovo številko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Chelsea Christian Pulisic | Američan Christian Pulisic je dres Chelseaja zamenjal za dres AC Milana. | Foto Reuters

Američan Christian Pulisic je dres Chelseaja zamenjal za dres AC Milana.

Foto: Reuters

Zbrali smo nekaj najbolj vročih novic in govoric tega četrtka na evropski nogometni tržnici, v katero pa so se v zadnjem letu vmešali tudi bogati Arabci.

Vitor Roque
Sportal PSG pripeljal opevanega najstnika, ki je s Slovencem postal evropski prvak

Ameriški reprezentant hrvaških korenin Christian Pulisic bo kariero nadaljeval v serie A. Podpisal je štiriletno pogodbo z AC Milanom. Italijanski mediji poročajo, da je odškodnina zanj znašala 20 milijonov evrov. V štirih sezonah v londonskem Chelseaju, s katerim je leta 2021 osvojil tudi ligo prvakov, je zbral 145 nastopov in zabil 26 golov. 

Pulisic je tako naslednji v vrsti nogometašev, ki je po sezoni razočaranja odšel s Stamford Bridgea. Premier ligo so končali na 12. mestu. "Zadnji dve sezoni v Chelseaju sta bili zelo težki," je dejal na predstavitvi v Milanu. "Nisem dobil priložnosti za igro, ki sem si jo želel. Zdaj pa imam priložnost, da dosežem najvišjo raven svoje igre, ki jo lahko." Oblekel bo dres s številko 11, ki ga je nosil Zlatan Ibrahimović. "Nočem zapolniti njegovih čevljev. On je legenda. Želim si le novega začetka, ta številka pa mi je všeč." Pred njim je iz Chelseaja v AC Milan prišel že Ruben Loftus-Cheek.

Gerrard v Savdsko Arabijo vabi Hendersona

Jordan Henderson | Foto: Reuters Jordan Henderson Foto: Reuters Na nogometni tržnici je v teh dneh aktiven legendarni angleški nogometaš Steven Gerrard, zdaj trener savdskega Al Ettifaqa. Z njim je v sredo gostoval na prijateljski tekmi v Kidričevem. Obenem je novačil svojega rojaka Jordana Hendersona, da bi se pridružil Al Ettifaqu, in triintridesetletni nogometaš Liverpoola je sprejel ponudbo savdskega kluba. Priljubljeni Hendo naj bi se najprej pogovoril še s trenerjem Jürgenom Kloppom, Liverpool in Al Etiffaq pa morata najti tudi skupni jezik glede odškodnine. Angleški klub naj bi si želel vsaj deset milijonov evrov.

Nov klub si je medtem že našel še en angleški veteran Ashley Young, ki je pred leti najlepša leta odigral pri Aston Villi in Manchester Unitedu. Pri 38 je postal član Evertona. 

Steven Gerrard
Sportal Legendarni Anglež z bogatimi Arabci debitiral v Kidričevem

Openda naj bi zaostril konkurenco v napadu Leipziga

Lois Openda | Foto: Reuters Lois Openda Foto: Reuters Velika prenova ekipe pa se dogaja v nemškem RB Leipzigu. Obrambo naj bi okrepil mladi Francoz iz PSG El Chadaille Bitshiabu, glavna zgodba pa je napadalec Lois Openda. Od podpisa petletne pogodbe ga loči samo še uspešno opravljen zdravniški pregled. Leipzig se je z Lensom za 23-letnika dogovoril za odškodnino 38 milijonov evrov, kar pomeni, da bo postal najdražji nakup tega nemškega kluba.

Opendo je v pretekli sezoni francoske ligue 1 dosegel 21 golov na 38 tekmah in klubu pomagal do drugega mesta. Če res pride v Leipzig, bo samo še zaostril konkurenco v napadu, saj na tem položaju igrajo še Timo Werner, Andre Silva, Yussuf PoulsenAlexander Sorloth in seveda Benjamin Šeško. Dvajsetletni Slovenec bo imel tako težko delo, da si zagotovi stalno mesto v prvi postavi.

Če Openda res pride v Leipzig, kaj to pomeni za Šeška? | Foto: Guliverimage Če Openda res pride v Leipzig, kaj to pomeni za Šeška? Foto: Guliverimage

Pogajanja za Lukakuja

Londonski Chelsea in Inter Milan se še naprej pogajata za belgijskega veterana Romela Lukakuja, ki je že v pretekli sezoni igral v Milanu kot posojeni nogometaš. Zanj so pripravljeni plačati 30 milijonov evrov, a zanj se zanimata še vsaj dva druga kluba.

Lazio Immobileja ne da Savdijcem

Ciro Immobile | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ciro Immobile Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V italijanskih medijih se veliko piše o tem, da Savdijci snubijo tudi italijanskega reprezentanta Cira Immobileja. A je predsednik rimskega kluba Claudio Lotito zdaj dejal, da njihov 33-letni napadalec ni na prodaj. "Zanj nisem dobil nobene uradne ponudbe. Je kot moj sin in ni na prodaj. Mogoče bi me premamila samo ponudba za 50 milijonov. Pa še za to nisem prepričan, da bi bilo dovolj." Je pa iz italijanske serie A v Savdsko Arabijo prestopil Sergej Milinković: iz Lazia za 40 milijonov evrov v Al Hilal, kjer bo igral z Rubenom Nevesom in Kalidoujem Koulibalyjem.

Iz Stožic v Manchester?

Rasmus Hojlund | Foto: Reuters Rasmus Hojlund Foto: Reuters Vroča roba na nogometni tržnici je tudi 20-letni danski napadalec Rasmus Hojlund, ki je na pretekli reprezentančni akciji gostoval in zabil v Stožicah. Član Atalante si želi v Manchester United. Pogovori so se že začeli, a United uradne ponudbe zanj še ni poslal. Zanj se zanima tudi PSG. Manchester si želi najprej rešiti vprašanje prvega vratarja. Z Interjem še naprej potekajo pogovori za prestop Andreja Onane.

Samir Handanović
Sportal Interjevo čustveno slovo od slovenskega velikana: Hvala ti, Samir!
Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldov klub dobil prepoved registracije novih nogometašev
Miami Lionel Messi
Sportal Messi na velikem muralu, pa tudi osebno v Miamiju
Ne spreglejte