Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
7. 11. 2014,
12.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kevin Kampl Red Bull Salzburg Dinamo Zagreb

Petek, 7. 11. 2014, 12.40

8 let

Še skromni Kampl se je čudil tako skromnemu Dinamu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentant Kevin Kampl je v Zagreb prišel, videl in zmagal. Vmes je še zatresel mrežo Dinama, se poigraval z branilci hrvaškega prvaka in se razveselil visoke zmage s 5:1.

Hrvaški prvak ne vliva več strahu avstrijskim klubom. Zdaj je obratno. Nogometaše Dinama, za katere trener Zoran Mamić trmasto trdi, da so najboljši v zadnjih desetih letih, so ponovno poteptali rdeči biki. V stampedu je sodeloval in pri tem imel pomembno vlogo Kevin Kampl, ki ga hrvaški tekmeci pred srečanjem niso zaman oklicali za najbolj pretečo nevarnost. ''Ne vem, kako bi to pojasnil, a po mojem mnenju nismo toliko boljši od Dinama kot to pravi naših devet zadetkov na dveh tekmah. Smo močnejši, a spet ne toliko. Igrali smo odlično in naleteli na dobro ekipo Dinama, ki ji ni bilo lahko igrati, saj so ji gledalci začeli žvižgati, ko je izgubljala na domačem igrišču,'' je po poročanju hrvaškega športnega dnevnika Sportske novosti dejal slovenski reprezentant.

Najbolje ocenjeni nogometaš v prejšnji sezoni avstrijskega prvenstva je bil razigran in na polovici hrvaškega prvaka sejal nevarnosti kot po tekočem traku, odlično pa sodeloval tudi z najboljšim strelcem Jonatanom Sorianom. Španec, ki se je nogometnega znanja izučil v mladinski akademiji Barcelone, je dosegel tri zadetke, med strelce pa se je po srečnem naključju znašel tudi Kampl. Najprej je njegov strel, ki se je odbil od branilca Dinama, nastreljal vratnico, nato pa se je žoga ponovno odbila do 24-letnika iz Solingena, ki je zlahka zatresel mrežo in povišal vodstvo Salzburga.

Evropska kriza Salzburga je mimo

Na koncu se je na štadionu Maksimir, ki zaradi nesoglasij med najbolj glasnimi navijači in delovanjem Zdravka Mamića, alfa in omege Dinamovega vsakdana ter brata trenerja, ki verjetno zgolj zaradi ostaja na trenerskem stolčku, Kampl veselil izjemno visoke zmage s 5:1. Dinamo ni v Evropi prezimil že 45 let. Po novem, že tretjem zaporednem porazu v evropski ligi, so možnosti ekipe, ki se rada primerja z Mariborom, le teoretične. Reši ga le še čudež, saj je Celtic z eno nogo in pol že med 32 najboljših.

''Ko zmagaš v Zagrebu s 5:1, igraš odlično, zrelo in odgovorno, je to nekaj izjemnega,'' se je velikega uspeha razveselil Salzburgov trener Adi Hütter. Evropska kriza, ki jo je sprožil izpad v kvalifikacijah za ligo prvakov proti švedskemu prvaku, je očitno že mimo. Zdaj so rdeči biki spet ujeli formo, s katero so se v začetnih tednih domačega prvenstva norčevali iz tekmecev in jih premagovali s teniškimi oziroma hokejskimi rezultati. Tako kot so nadigrali zagrebški Dinamo. V Salzburgu je bilo 4:2, v Zagrebu celo 5:1.

''Odlično smo se kosali s pritiskom in zasluženo zmagali. Izpostavil bi predvsem Soriana, njegovi trije zadetki so bili vrhunski,'' je Kampl za konec pohvalil najboljšega igralca tekme. Slovenskega reprezentanta čaka prihodnjo soboto pomembno kvalifikacijsko dejanje, gostovanje pri Angliji.

Ne spreglejte