SiolNET. Sportal Nogomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Še ena huda finančna kazen za Teveza?

3

termometer

 | Foto:
Angleški premierligaš Manchester City bi lahko spet kaznoval svojega nogometaša Carlosa Teveza, ker je v ponedeljek brez dovoljenja odpotoval v Argentino in izpustil sredin trening.

Po poročanju angleških medijev Teveza sedaj skoraj gotovo čaka še druga finančna kazen. Ta naj bi bila enaka tisti, ki jo je dobil za neprimerno obnašanje na tekmi lige prvakov proti Bayern Münchnu: torej med 400.000 in 500.000 funtov. O točni številki je težko govoriti, ker Manchester City nikoli ni uradno potrdil Carlosove tedenske plače, ki naj bi se gibala med 200.000 in 250.000 funtov. Ne glede na to, znesek vsekakor ni majhen.

Manchester City je za ponedeljek sklical sestanek, na katerega so povabili Teveza. A fanta ni bilo, še več, brez dovoljenja je odpotoval v Argentino. Če se Carlos ne bo vrnil, lahko klub sproži proces, s katerim bo nogometaša odpustil, saj je prekršil pogodbo. A bo zadržal njegovo registracijo, kar pomeni, da bo vsak morebitni kupec moral zanj plačati pač tržno ceno. Ta naj bi bila 40 milijonov evrov.

Tudi predsednik sindikata nogometašev Gordon Taylor, ki je 27-letnemu nogometašu pred kratkim prepolovil finančno kazen, po zadnjem izpadu Argentinca ne bo nasprotoval novi kazni Manchester Cityja.

In kaj je na vse to odgovorila Tevezova stran? Nogometašev predstavnik je zadnji zaplet razložil takole: ''V ponedeljek je Carlos večkrat skušal priklicati Roberta Mancinija. Dejal je, da bo Mancini odločil, ali bo potoval v Argentino ali ne. Pustil mu je številna sporočila. A ni prejel odgovora. Nato je odpotoval v Argentino in spet skušal govoriti z Mancinijem, mu spet puščal sporočila. A do zdaj še ni prejel odgovora.''

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin