Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 4. 2023,
22.45

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Borut Jarc Lara Prašnikar slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 11. 4. 2023, 22.45

1 leto

Prijateljska tekma v Belgiji

Še en remi za slovenske nogometašice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Lara Prašnikar | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na drugi pripravljalni tekmi za jesenski začetek lige narodov v Leuvnu z Belgijo igrala neodločeno 2:2. Izbranke selektorja Boruta Jarca so pred dnevi z Romunkami doma igrale prav tako neodločeno 1:1.

Slovenija in Belgija se doslej še nista pomerili. Bolje so začele gostje, saj je na začetku drugega polčasa zadela Kaja Korošec. Nato je za domači preobrat z dvema zadetkoma, drugega je dosegla v 83. minuti, poskrbela Tessa Wullaert. A nazadnje Belgija le ni zmagala, saj je Zara Kramžar v 89. dosegla izenačujoči zadetek za 2:2.

Slovenske nogometašice so igrala peto tekmo v letu 2023. Do tekme v Belgiji so premagale Zambijo in Uzbekistan ter igrale neodločeno z Južnoafriško republiko in Romunijo. V tem koledarskem letu je Slovenija osvojila turnir v Turčiji, na Fifini lestvici pa je uvrščena na 40. mesto, tako visoko v svoji zgodovini še ni bila.

Slovenija je odigrala 41. tekmo pod taktirko selektorja Boruta Jarca. Od marca 2018 je Slovenija z njim na klopi zabeležila 23 zmag, osem remijev in deset porazov. "Pričakovala sem svojo priložnost in jo tudi izkoristila. Zato so občutki super. Za nami je zahtevna tekma, punce so se borile celo tekmo, da sem potem prišla in zadela gol. Za kar sem jim zelo hvaležna, do konca smo trpele in uspele," je po tekmi dejala Zara Kramžar.

Slovenija je igrala v postavi Adrijana Mori, Kaja Eržen, Zara Kramžar, Lara Prašnikar, Lana Golob, Kristina Erman, Mateja Zver, Zala Meršnik, Dominika Čonč, Sara Agrež, Luana Zajmi, Mirjam Kastelec, Špela Rozmarič, Sara Makovec, Manja Rogan, Ana Milović, Zala Vindišar, Špela Kolbl, Kaja Korošec, Evelina Kos, Živa Galjot, Sara Gradišek in Nuša Vidrih.
Ne spreglejte