Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
18. 6. 2018,
12.04

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

9

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Drago Cotar Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 18. 6. 2018, 12.04

5 let, 10 mesecev

Preobrat v Ljudskem vrtu

Zlatko Zahović ostaja športni direktor, predsednik NK Maribor mu ni zameril prav nič

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

9

Zlatko Zahović | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Mariborski klub bo še naprej deloval v vodstveni postavi, ki je v zadnjem desetletju poskrbela za številne uspehe. Zlatko Zahović se je kljub napovedani nameri o odhodu in izrečenim kritikam na račun vodstva kluba vrnil v Ljudski vrt, tako da bo še naprej opravljal vlogo športnega direktorja NK Maribor. "Najboljše je, da delujemo kot v preteklih letih," je poudaril predsednik Drago Cotar, podobno pa razmišlja tudi direktor Bojan Ban.

Predsednik NK Maribor Drago Cotar je na ponedeljkovi novinarski konferenci povedal, da do Zlatka Zahovića ne goji nobenih zamer, o vsebini njunega pogovora pa ni hotel govoriti. "Mislim, da nas je ta zgodba izučila in da bomo nadaljevali na dobrih temeljih kluba," je še povedal dolgoletni predsednik kluba, ki se je v zadnjih dneh pogovoril z Zahovićem, s katerim sta našla skupni jezik.

Upravni odbor mu je dal potrebna poblastila, da je sklenil dogovor z Zahovićem, v vijoličastem taboru naj bi po večtedenskih kaotičnih razmerah znova prevladovala enotnost. 

Izjave športnega direktorja, ki je napovedoval odhod iz kluba in v medijih večkrat okrcal prvega moža NK Maribor, ga niso zmotile. "Nisem bil ne jezen ne razočaran," je pojasnil Cotar, vesel, da je klub zadržal snovalca kadrovske politike. "Odločila je prihodnost kluba," ni dajal vtisa, da bi ga Zahovićeve kritike, izrečene za časnik Delo, pretirano zabolele.

Zlatko Zahović, ki je še pred dvema tednoma trdil, da zapušča Maribor, se je vrnil k vijoličasti družini. | Foto: Vid Ponikvar Zlatko Zahović, ki je še pred dvema tednoma trdil, da zapušča Maribor, se je vrnil k vijoličasti družini. Foto: Vid Ponikvar Zahović: Odnosi so spet takšni, kot je treba

"Suspenz Nogometne zveze Slovenije (NZS) je za moje delo nepomemben. Pomembno je, da smo danes tukaj, ker so odnosi spet takšni, kot je treba. To je sporočilo ne samo vam, ampak tudi drugim, to so navijači," je povedal Zahović, ki je med drugim dejal, da je v klubu že marsikaj narejenega in da se bo to tudi kmalu videlo.

Z vsebino pogovorov, ki jih je opravil s predsednikom, je zelo zadovoljen, prav tako z ljudmi, ki so v klubu. "Odnosi so spet takšni, kot je treba," je alfa in omega zadnjih uspehov NK Maribor začutil energijo, ki jo je tako pogrešal pred odhodom na dopust v Azijo, ko je nameraval zapustiti direktorski položaj. Zdaj naj bi spet zavladala enotnost. Ali je res tako, bo pokazal čas.

Zahović: NK Maribor največja športna institucija

Darko Milanič bo še naprej sodeloval z Zlatkom Zahovićem. | Foto: Vid Ponikvar Darko Milanič bo še naprej sodeloval z Zlatkom Zahovićem. Foto: Vid Ponikvar Krovna zveza ga je suspendirala do 23. septembra, v tem času pa ne sme opravljati klubskih dejavnosti na tekmah pod okriljem NZS. V NK Maribor so sprva tudi sami do nadaljnjega suspendirali Zahovića, pozneje pa dejali, da mu stojijo ob strani, in suspenz odpravili. Predsednik Cotar je na vprašanje, zakaj se klub ni pritožil na suspenz, odgovoril, da vodstvo kluba tega ni storilo, ker je zamudilo rok za pritožbo.

Vseeno je športni direktor prepričan, da ga to ne bo prveč oviralo pri osnovnem delu. Med poletnim prestopnim rokom pričakuje kar nekaj dela, zlasti zato, ker so bili prestopni dohodki vedno pomemben vir zaslužka v klubski blagajni.

"Prihodi bodo odvisni zlasti od odhodov," meni trener Darko Milanič, najboljši strelec slovenske izbrane vrste vseh časov pa je dodal: "Prihodi in odhodi so bili vedno povezani s trenerjem, s tem, kako izboljšati ekipo. Biti trener NK Maribor je najtežje delo, ne samo v nogometu. Maribor je daleč največja športna institucija v Sloveniji. Je pa res, da mora NK Maribor prodajati. Ko prodaš, nastopi vakuum," se Zahović zaveda, da bo treba ob morebitnih odhodih - največje zanimanje vlada za njegovega sina Luko Zahovića, prvega strelca Prve lige Telekom Slovenije - dobro zakrpati luknje.

Zlatko Zahović in Bojan Ban sodelujeta že več kot deset let. | Foto: Vid Ponikvar Zlatko Zahović in Bojan Ban sodelujeta že več kot deset let. Foto: Vid Ponikvar

"Kolikor imamo, toliko trošimo. Moramo biti uspešni, naša želja je, da smo prvi. Imamo pa potem težave, ker moramo prodajati najboljše. S športnim direktorjem smo vedno našli pravo razmerje uspešnosti. Vsi smo tukaj zaradi igralcev, navijačev. Poskušamo jim zagotoviti najboljše pogoje," je pred začetkom nove sezone poudaril direktor Bojan Ban.

V torek bo znan evropski tekmec, v četrtek je žreb 1. SNL

Ljudski vrt bo že prihodnji mesec prizorišče kvalifikacijske tekme za ligo Europa. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Ljudski vrt bo že prihodnji mesec prizorišče kvalifikacijske tekme za ligo Europa. Foto: Morgan Kristan / Sportida Mariborski klub je sezono 2017/18 po dolgem času končal brez slovenske lovorike, a tudi napolnil klubsko blagajno z odmevnimi nastopi v ligi prvakov. Ko je Zahović namignil, da se njegov čas v Ljudskem vrtu izteka, in jo ucvrl na poletni dopust, se je na veliko napovedovalo začetek novega klubskega poglavja, v katerem naj bi glavne kadrovske poteze vlekel dolgoletni Zahovićev sodelavec Miran Pavlin. Zdaj, ko je napočil čas za preobrat in je vodstvo pozabilo na nesoglasja, se je vse zasukalo v drugo smer.

Mariborsko moštvo je na pripravah v Moravskih Toplicah, delegacija kluba pa se pripravlja na odhod na torkov žreb v Nyon, kjer bo izvedela tekmeca v kvalifikacijah za evropsko ligo. V Ljudskem vrtu je prisotna nova energija. Takoj po koncu sezone so zamenjali travnato površino, vedno bližje pa je tudi dan, ko se bo začela težko pričakovana prenova glavne, najstarejše tribune. Najverjetneje že po koncu evropske sezone.

Luka Zahović
Sportal Maribor začel z desetico, Zahović ostaja vroč
Ne spreglejte