Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 8. 2020,
9.40

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Natisni članek

Samir Handanović Sevilla inter

Sobota, 22. 8. 2020, 9.40

3 leta, 8 mesecev

Samir Handanović ni mogel skriti razočaranja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76
Samir Handanović | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Slovenski nogometni vratar Samir Handanović po porazu v finalu evropske lige proti Sevilli ni mogel skriti razočaranja. Vseeno pa nekdanji reprezentančni čuvaj mreže verjame, da je to za Inter odskočna deska za prihodnost. Medtem Sevilla s šestim naslovom v zadnjih 14 letih še naprej uživa status specialista za to evropsko tekmovanje.

Inter, Samir Handanović
Sportal Sevilla po drami do šestega naslova, Handanović ostal praznih rok

Popolnoma drugačno zgodbo ima za seboj Handanović z Interjem. Še vedno namreč z moštvom, za katero igra že osem let, čaka sploh prvo lovoriko.

"To je finale. Odloča nekaj malenkosti. Imeli smo priložnosti, a jih nismo izkoristili." | Foto: Gulliver/Getty Images "To je finale. Odloča nekaj malenkosti. Imeli smo priložnosti, a jih nismo izkoristili." Foto: Gulliver/Getty Images

Handanović: Moramo se pobrati in se vrniti še močnejši

Lepa priložnost za to je v petek zvečer splavala po vodi, ko ga je z avtogolom premagal Belgijec Romelu Lukaku, Sevilla pa je unovčila izkušnje in se še šestič prebila na prestol evropske lige, prvič po štirih letih.

"To je finale. Odloča nekaj malenkosti. Imeli smo priložnosti, a jih nismo izkoristili, oni pa so izkoristili vse svoje," je sprva za klubsko televizijo Interja dejal slovenski čuvaj mreže.

"Čeprav smo razočarani, je to za nas dobra odskočna deska za naprej. Moramo ostati pozitivni in se učiti iz takšnih porazov. V tej sezoni nam je vedno nekaj malega zmanjkalo, ne samo na tej tekmi. V naslednji se moramo vrniti močnejši. Zdaj se moramo po teh desetih dneh spočiti," je poudaril kapetan Interja Handanović, ki se ni mogel znebiti grenkega priokusa po nesrečnem porazu.

"Lahko bi igrali bolje. Škoda. Želeli smo si osvojiti lovoriko za svoje navijače, zase. Želeli smo imeti nekaj, da pokažemo po tej sezoni. Na žalost se to ni zgodilo, zato se moramo pobrati in vrniti močnejši. Kaj drugega nam ne preostane," je sklenil Handanović.

Luuk de Jong | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Luuk de Jong si želi tudi v naslednji sezoni zabijati gole

Dvakrat ga je premagal Nizozemec Luuk de Jong. Seveda je bilo razpoloženje v taboru zdaj šestkratnih prvakov evropske lige po tekmi veselo. "Neverjetno. To je bila zelo zahtevna tekma in na koncu smo jo odločili v svojo korist. Tudi v naslednji sezoni si želim zabijati gole, a po pravici povedano ni pomembno, kdo dosega zadetke. V finalu se je z dvema zadetkoma pač zgodilo meni," je za spletno stran kluba dejal junak petkovega obračuna v Kölnu.

"Za ekipo je to fantastičen uspeh. Vsi smo se izkazali, bili čvrsti in osvojili pokal. To je velik dan za vse navijače Seville. Niso nam mogli pomagati s tribun, ampak čutimo njihovo podporo. Ta pokal je zanje in tudi za nas," je še sklenil de Jong.

Postali so še večji klub Julen Lopetegui | Foto:

Trener Seville Julen Lopetegui je ob uspehu dejal, da je to v zahtevnih časih, ko ljudje trpijo, žarek upanja. "Naredili smo še en korak naprej in postali večji klub. Ponosen sem na vse igralce. Zares so izjemna skupina nogometašev, tudi tisti, ki niso igrali niti minute. Vsi so zaslužni za ta uspeh," je moštvu polaskal nekdanji selektor Španije in trener Reala iz Madrida.

"Na dresih imamo zapisano, da se nikoli ne vdamo. To je zasidrano v naših srcih. V nogometu je tako, da če daješ veliko, veliko tudi dobiš nazaj," je še dejal in zmago posvetil tudi umrlima nogometašema andaluzijskega velikana Joseju Antoniu Reyesu in Antoniu Puerti.

Ne spreglejte