Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
14. 3. 2012,
7.33

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Real Madrid CSKA Moskva

Sreda, 14. 3. 2012, 7.33

8 let, 2 meseca

Ruska ovira na poti do deset let pogrešane lovorike

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Real bo skušal nadaljevati serijo dobrih rezultatov v vseh tekmovanjih in se v dvoboju z moskovskim CSKA prebiti v četrtfinale lige prvakov. Prva tekma v Rusiji se je končala z 1:1.

Real v tej sezoni še naprej blesti. Špansko prvenstvo si je praktično že zagotovil, a da bo sezona popolna, bodo skušali Madridčani osvojiti še v ligo prvakov, v kateri so z devetimi lovorikami najbolj trofejni klub, a na jubilejno deseto lovoriko čakajo že okroglih deset let. Z neverjetnim evrogolom jim jo je v Glasgowu leta 2002 zagotovil zdajšnji strokovni svetovalec madridske ekipe, legendarni Zinedine Zidane. Prva resnejša prepreka na poti do finala v Münchnu so nogometaši moskovskega CSKA. Na prvi tekmi v Moskvi so Madridčani vse do konca tekme po golu Cristiana Ronalda vodili z 1:0, a so nato domačini v praktično zadnjem napadu izenačili izid ter si pred potjo v špansko prestolnico povečali možnosti za napredovanje. Čeprav je še vedno jasno, da bi bilo napredovanje Rusov veliko presenečenje. A ta se v nogometu dogajajo vsak dan, zato so v Madridu še kako pazljivi. ''Zelo se bomo morali potruditi, če se želimo prebiti v nadaljnje tekmovanje. V ligi prvakov ni nič podarjenega. Ruske ekipe so vedno trd oreh, saj imajo dobre in fizično močne nogometaše. CSKA še zdaleč ne bo lahek zalogaj. Kdo bo zadel, niti ni pomembno. Važno je, da napredujemo,'' pred tekmo sporoča Portugalec Ronaldo, ki je v tej sezoni v vseh tekmovanjih zabil že 40 golov, štiri tudi v ligi prvakov. ''Nogomet je zelo nepredvidljiv, zato se vsi malce bojimo, da tekma ne bi šla v smer, ki si je ne bi želeli. Rezultat s prve tekme kaže, da ni še nič odločenega. Čudežev pa v nogometu ni. So le presenečenja. Če bo napredoval CSKA, bo to zaradi tega, ker bo odigral dobro tekmo ali pa bomo mi nastopili slabo,'' pa pred tekmo sporoča trener kraljevega kluba Jose Mourinho in dodaja: ''Vsak nogometaš bo moral od sebe dati vse in se podrediti ekipi. Vsak, ki igra za Real, ima svojo nalogo. Smo pa vsi skupaj samozavestni, to je jasno. Nikogar se ne bojimo.'' V domači enajsterici bo verjetno spet Karim Benzema, ki se je poškodoval na začetku tekme v Moskvi in zato v zadnjem času ni igral. A na prvenstveni tekmi proti Betisu minuli konec tedna je vstopil, zato je nared za igro. Zagotovo pa v domači ekipi ne bo poškodovanih Fabia Conentraa in Angela Di Marie. Pri gostujoči ekipi, ki jo vodi Leonid Slutski in je medtem že začela z drugim delom ruskega prvenstva (remizirala je z Zenitom in moskovskim Dinamom), se v ekipo vrača eden glavnih zvezdnikov, Japonec Keisuke Honda. Zato pa gostujoči trener zagotovo ne bo mogel računati na kaznovana Pavla Mamaeva in Kirila Nababkina ter poškodovana Igorja Akinfeeva in Marka Gonzaleza, ki sta poškodovana že dlje časa.

Še nekaj zanimivosti. Real je v zadnjih 34 tekmah, ki jih je odigral, z igrišča kot zmagovalec odšel kar v 30 tekmah in na prav vsaki zabil vsaj en gol. Doslej so Madridčani z ruskimi ekipami v evropskih pokalih odigrali devet tekem in izgubili le enkrat. Z 1:3 proti moskovskemu Spartaku leta 1991. Moskovčani so v vseh tekmovanjih izmed zadnjih devetih gostujočih tekem, ki so jih odigrali, izgubili le eno. Prav tako Rusi optimizem črpajo iz podatka, da so se doslej s španskimi ekipami merili šestkrat, a še niti enkrat niso izgubili. Trikrat so zmagali in trikrat remizirali. Če bo CSKA drevi v Madridu zmagal, bo zabeležil jubilejno 50. evropsko zmago.

Ne spreglejte