Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 6. 2015,
13.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rusija svetovno prvenstvo Michel Platini

Sreda, 3. 6. 2015, 13.45

7 let, 12 mesecev

Rusija nadaljuje priprave na svetovno prvenstvo, Platini odpovedal sestanek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Uradni Kremelj je z velikim presenečenjem sprejel odločitev prvega moža Mednarodne nogometne zveze Seppa Blatterja, da nepreklicno odstopi po sedemnajstih letih na čelu svetovne organizacije.

Kljub Blatterjevemu odstopu ruske oblasti nemoteno nadaljujejo priprave na svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo v tej državi leta 2018.

"Priprave in dela potekajo v skladu z načrti," je sporočil tiskovni predsednik ruskega predsednika Vladimirja Putina Dmitrij Peskov.

Blatterjevo odločitev so v Moskvi sprejeli z osuplostjo. "Nimamo nobenih podatkov o razlogih za odstop. Upoštevali bomo dejstvo, da bo gospod Blatter svoje dolžnosti opravljal do novega volilnega kongresa Fife, delo poteka, sodelovanje s Fifo se nadaljuje," so se še odzvali v predsednikovem uradu.

Zlasti v evropski in ameriški nogometni javnosti se pojavljajo pozivi k bojkotu nogometnega prvenstva v Rusiji zaradi očitkov o domnevnem kupovanju prvenstva. Po njihovem mnenju bi iskanje primernega kandidata morali ponoviti, Rusiji pa odvzeti prvenstvo.

Predsednik Evropske nogometne zveze Uefa Michel Platini, ki se v medijih pojavlja kot najresnejši kandidat za Blatterjevega naslednika na čelu svetovne nogometne hiše, je odpovedal načrtovani berlinski sestanek, na katerem bi se predstavniki evropskih zvez pogovorili o strategiji evropskega nogometa v luči krize v svetovni organizaciji.

"Na podlagi včerajšnje odločitve o odstopu in nepredvidljivem razpletu kriminalističnih preiskav sem se odločil za odpoved sestanka Uefe," je sporočil Platini. Člani evropske nogometne družine so načrtovali berlinski sestanek pred finalnim obračunom v nogometni ligi prvakov med Barcelono in Juventusom, na njem pa naj bi skušali dognati strategijo po Blatterjevi vnovični izvolitvi glede morebitnega bojkota evropskih predstavnikov v svetovni organizaciji.

Uefa je bila med glavnimi Blatterjevimi kritiki, s Švicarjevim odstopom pa so se okoliščine spremenile, zato je treba počakati na razplet dogodkov ter razplet izrednega volilnega kongresa Fife, na katerem bi lahko bil Platini eden izmed najresnejših kandidatov. Seveda če bi se odločil za takšno potezo. Platini se javno še ni izrekel o morebitni kandidaturi za predsednika Fife na načrtovanem izrednem volilnem kongresu.

Ne spreglejte