Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
29. 9. 2016,
16.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

UEFA nogomet liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Miha Mevlja PSV Eindhoven Rostov

Četrtek, 29. 9. 2016, 16.41

6 let, 6 mesecev

Uefa preiskuje Rostov Mihe Mevlje

Rusi trepetajo zaradi bananinega olupka

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Ruski Rostov, katerega barve brani tudi slovenski reprezentant Miha Mevlja, se je znašel pod drobnogledom krovne evropske nogometne organizacije (UEFA) zaradi bananinega olupka, ki je priletel na zelenico na sredini tekmi 2. kroga lige prvakov proti PSV Eindhovnu (2:2).

Navijači Rostova so poskrbeli za incident, ki utegne Ruse drago stati. | Foto: Reuters Navijači Rostova so poskrbeli za incident, ki utegne Ruse drago stati. Foto: Reuters Mreža Fare, ki za Uefo bdi nad rasističnimi incidenti v evropskem nogometu, je v četrtek sporočila, da je na sredini tekmi lige prvakov v Rostovu, kjer sta se domači klub, zanj je vseh 90 minut odigral tudi Miha Mevlja, in PSV Eindhoven razšla z remijem 2:2, po osmih minutah igre na igrišče priletel bananin olupek. Organizatorji so ga odstranili šele 15 minut pozneje.

Na sredini tekmi so za PSV sicer zaigrali štirje temnopolti nogometaši. To so bili branilca Nicolas Isimat-Mirin in Jetro Willems ter napadalca Steven Bergwijn in Luciano Narsingh.

"Dobili smo dokaze o bananinem olupku, ki je na igrišče priletel v trenutku, ko je Rostov dosegel prvi gol. Poročilo o dogodku bomo poslali na Uefo," je povedal direktor Fare Piara Power.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Incident, ki jih utegne drago stati

"Ta incident nas utegne drago stati. Takšnih dogodkov ne bomo tolerirali nikoli, sploh pa ne zdaj, ko je pred nami svetovno prvenstvo na naših tleh," se je oglasil tudi Vjačeslav Kološkov, častni predsednik ruske nogometne zveze, ki je izrazil zaskrbljenost zaradi tega, ker je Rostov eden izmed gostiteljev tekem svetovnega prvenstva, ki bo leta 2018 v Rusiji.

Rasizem je v ruskem nogometu stalnica. Zadnje preiskave so pokazale, da je bilo v sezoni 2014/15 v ruskem nogometu kar 92 incidentov, povezanih z rasizmom. Med drugim je bil že večkrat kaznovan ruski prvak moskovski CSKA, leta 2014 pa je kazen doletela tudi takratnega trenerja Rostova Igorja Gamula, ki je bil suspendiran zaradi žaljivk, ki jih je izrekel na račun svojih nogometašev in je zaradi tega tudi izgubil službo glavnega trenerja Rostova.


Morda vas iz preostalih rubrik na Siol.net zanima:


Neverjetna neučinkovitost PSV z enajstih metrov

Eno enajstmetrovko je PSV pred dvema tednoma ubranil tudi Jan Oblak. | Foto: Reuters Eno enajstmetrovko je PSV pred dvema tednoma ubranil tudi Jan Oblak. Foto: Reuters PSV je na tekmi v Rostovu dvakrat zaostajal, a je imel pri rezultatu 2:2 priložnost za zmago. V 57. minuti je imel na voljo enajstmetrovko, ki pa jo je zapravil Davy Pröpper. To je bila le še ena v neverjetnem nizu zapravljenih najstrožjih kazni PSV v zadnjem času.

Pred njim so bili z bele točke nenatančni še zdaj že nekdanji član PSV Memphis Depay, Andres Guardado, Jurgen Locadia, vsi so zgrešili dvakrat, in Luuk de Jong, ki je v zadnjih dveh sezonah zapravil kar pet enajstmetrovk.

Od 19 najstrožjih kazni, ki so jih izvajali nogometaši PSV v zadnjih letih, so jih zapravili kar 12!

Ne spreglejte