Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 7. 2021,
10.50

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Martin Milec Simon Rožman konferenčna liga NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 22. 7. 2021, 10.50

2 leti, 9 mesecev

Pred tekmo Hammarby : Maribor

Rožman pred novo evropsko oviro ne išče alibija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
NK Olimpija, NK Maribor, prva liga, Simon Rožman | Simon Rožman verjame v uspeh svoje ekipe. | Foto Grega Valančič/Sportida

Simon Rožman verjame v uspeh svoje ekipe.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Kot zadnji od štirih slovenskih predstavnikov v evropskih tekmovanjih ta teden se bo na zelenico danes ob 18.45 podal še Maribor. Slovenskega podprvaka v Stockholmu v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo čaka obračun s Hammarbyjem.

NK Olimpija Ljubljana : Birkirkara, Mustafa Nukić
Sportal Maribor v težkem položaju, Olimpija do prednosti

Maribor po turbulentnem uvodu v novo sezono in zmago nad Celjem v 1. SNL s 3:2 čaka druga ovira v kvalifikacijah za nastop v konferenčni ligi. Štajerci so že igrali, in sicer so v 1. krogu izločili armenski Urartu s skupnim izidom 2:0, zdaj pa jih čaka precej močnejši švedski Hammarby, ki tekme igra na umetni travi, kar bo posebna preizkušnja tudi za Mariborčane.

"Pogoji za igro bodo morda specifični, a daleč od tega, da bi pomenili morebitni alibi. Vsaka misel v drugo smer bi bila zgrešena. Smo mlada ekipa, željna dokazovanja, ki mora biti osredotočena le na našo zastavljeno pot. Po informacijah, ki jih imamo, se obeta zelo dobro ozračje na stadionu, kar bo le še dodaten motiv," je pred tekmo za uradno spletno stran Maribora dejal trener Simon Rožman.

Štajerci so v 1. krogu izločili armenski Urartu s skupnim izidom 2:0. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Štajerci so v 1. krogu izločili armenski Urartu s skupnim izidom 2:0. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Potrebovali bodo tudi nekaj sreče

Švedski klub je v pretekli sezoni izpadel v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa, tekmovanje v švedskem prvenstvu pa je sklenil na osmem mestu. Ima pa Hammarby na skoraj dvakrat več ocenjeno vrednost ekipe (16,48 milijona evrov) od Maribora (9,41 milijona evrov), ekipa pa je novo sezono švedskega prvenstva začela v začetku julija.

"Energija v tej zgodnji fazi sezone ne bi smela biti vprašljiva, imamo dovolj širok kader, ki zmore prestati raznolike izzive. Vemo, kaj nas čaka v Stockholmu. Zanimiva preizkušnja proti tekmecu iz kakovostne lige. Glede na kratek čas smo se ustrezno pripravili na nasprotnika. Potrebovali bomo tudi kanček sreče, da uresničimo cilj, vendar smo v dobrem stanju in z našo strategijo, z doslednim izpolnjevanjem vseh nalog se lahko vrnemo v Maribor s spodbudnim izhodiščem za povratno tekmo," je prepričan Rožman.

Martin Milec je bil v nedeljo kot prvi igralec v 1. SNL deležen aktiviranja tehnologije VAR in "dobil" dvoboj s preklicano odločitvijo o enajstmetrovki ter rdečem kartonu. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Martin Milec je bil v nedeljo kot prvi igralec v 1. SNL deležen aktiviranja tehnologije VAR in "dobil" dvoboj s preklicano odločitvijo o enajstmetrovki ter rdečem kartonu. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Prvih 90 minut ne bo odločilnih

V taboru slovenskih podprvakov se zavedajo, da jih čaka težka naloga. "Želimo si napredovanja v 3. krog. Vemo, da nas čaka zahtevna, trda preizkušnja na specifičnem igrišču. Prvih 90 minut še ne bo odločilnih, seveda pa si želimo priti do ugodnega rezultata. Ko igraš evropske kvalifikacije, gre za tekme, za katere se živi," je pred tekmo dejal Martin Milec.

Če se bo Maribor uvrstil v 3. krog, bosta njegova morebitna tekmeca srbski Čukarički ali azerbajdžanski Sumgait.

Preberite še:

Antoine Makoumbou
Sportal V Maribor prihaja 23-letni Francoz Makoumbou
NK Maribor Urartu
Sportal Po prvem krogu najvišja kazen za Maribor
Mura : Shkendija, kvalifikacije liga prvakov
Sportal Najboljši slovenski klubi dočakali ples kroglic
Ne spreglejte