Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
16. 11. 2013,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Zlatan Ibrahimović

Sobota, 16. 11. 2013, 10.13

8 let

Ronaldo zasenčil Ibrahimovića: Nočem ostati brez svetovnega prvenstva

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je prvo tekmo dodatnih kvalifikacij s Švedsko odločil v prid gostiteljev in zasenčil njenega največjega aduta Zlatana Ibrahimovića.

V spopadu dveh igralcev, ki spadata med svetovno elito, je imel po prvem dejanju več razlogov za zadovoljstvo Cristiano Ronaldo. Na igrišču ni skrival živčnosti, sploh v trenutkih, ko se je na semaforju še bleščal rezultat 0:0. Prepiral se je s švedskimi branilci in pritoževal nad številnimi sodniškimi odločitvami. Ko je v 82. minuti po lepi podaji Miguela Velosa zatresel švedsko mrežo, si je močno oddahnil, saj je je Portugalska korak bližje nastopu na svetovnem odru. "To je bil zelo pomemben zadetek, ki je na koncu zadoščal za zmago. Lahko bi zadeli v polno še nekajkrat, a se to žal ni zgodilo," je po petkovem srečanju povedal portugalski kapetan in strelec edinega zadetka.

Ronaldo gre še po zadetek na Švedskem

"Najbolj je pomembno, da nismo prejeli zadetka," je poudaril domači selektor Paulo Bento, ki ni pozabil izpostaviti, da je Švedska zelo zahteven tekmec, tako da njegove izbrance na povratni tekmi čaka vse prej kot preprosta naloga. V izdihljajih srečanja je imel Ronaldo še eno priložnost, a je njegov strel z glavo zatresel okvir vrat. Ostalo je pri 1:0, tesni, a dragoceni zmagi Portugalcev, ki jim zagotavlja lepo prednost pred povratnim srečanjem v Skandinaviji. "Moramo biti zadovoljni z rezultatom. V torek nas čaka nova bitka, na katero vstopamo s prednostjo. Vsekakor bolje, kot pa da bi se prva tekma končala z remijem. V torek bomo dali vse od sebe, nočem ostati brez svetovnega prvenstva. Zdaj moramo doseči zadetek še na Švedskem," meni prvi as madridskega Reala.

Hamren: Ne morem biti zadovoljen s porazom

Ronaldo je poleg Zlatana Ibrahimovića, ki na štadionu Luz ni blestel, pač pa soigralcem skušal pomagati pri strpni in disciplinirani obrambni igri, eden največjih kandidatov za dobitnika zlate žoge. Če švedska reprezentanca, ki si je v Lizboni pripravila le eno resnejšo priložnost za zadetek, v torek ne bo zaigrala bolj hrabro, se ji na poti do svetovnega prvenstva ne obeta nič dobrega. "Prejeli smo nekoliko naiven zadetek. Z remijem bi bil zadovoljen, s tem porazom ne morem biti nikakor. Upam, da bomo doma igrali bolje. Moramo zmagati za vsako ceno," meni švedski selektor Erik Hamren, ki je športno priznal, da je Portugalska v drugem polčasu nadigrala njegove izbrance.

Ne spreglejte