Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 8. 2023,
22.00

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

Natisni članek

Al Nassr Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Torek, 22. 8. 2023, 22.00

8 mesecev, 2 tedna

Al-Nassr v azijski ligi prvakov

Ronaldo se je spogledoval s katastrofo, a je sledil neverjeten preobrat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81
Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo je z Al-Nassrom po veliki drami le napredoval v azijsko ligo prvakov. | Foto Guliverimage

Cristiano Ronaldo je z Al-Nassrom po veliki drami le napredoval v azijsko ligo prvakov.

Foto: Guliverimage

Portugalski nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo ima željo, da bi po evropski ligi prvakov, ki jo je osvojil petkrat, postal najboljši še v Aziji. Ni manjkalo veliko, pa bi se mu ambiciozni načrt porušil že na začetku. Al-Nassr je še nekaj minut pred koncem doma izgubljal dvoboj play-offa s Shabah Al Ahlijem (1:2). Dišalo je po hudem razočaranju, saj bi CR7 ostal brez velikega tekmovanja, a je nato sledil preobrat. In to kakšen!

Cristiano Ronaldo
Sportal Nekdanji trener Olimpije lahko uniči sanje Cristianu Ronaldu

Bogati klub iz Savdske Arabije je nedavno osvojil prvo tekmovanje, odkar njegove barve zastopa tudi eden od najbolj oboževanih nogometašev na svetu. Cristiano Ronaldo je tako z Al-Nassrom osvojil arabski ligaški pokal, zdaj pa se mu ponuja še priložnost, da bi bil najboljši v azijski ligi prvakov. Pot do lovorike bo še dolga, za njo se bo v glavnem delu tekmovanje potegovalo 24 ekip, Al-Nassr pa si je moral priigrati vozovnico v play-offu.

Ronaldo nezadovoljen s sojenjem

Senegalski zvezdnik Sadio Mane je Al-Nassru v torek pomagal do zelo pomembne zmage.  | Foto: Reuters Senegalski zvezdnik Sadio Mane je Al-Nassru v torek pomagal do zelo pomembne zmage. Foto: Reuters Čeprav je imel proti prvaku ZAE Al Ahliju, ki ga, zanimivo, vodi nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić, prednost domačega igrišča, mu ta ni kaj veliko pomagala do uspeha. Vsaj sprva. Čeprav je Al-Nassr hitro prišel do vodstva, v polno je zadel Brazilec Talisca, ki ga je trener Luis Castro vendarle uvrstil na seznam petih tujcev, s katerimi lahko nastopa na tekmah azijske lige narodov (s seznama je izpadel zvezni igralec iz Slonokoščene obale Seko Fofana), je povedel Al-Nassr v vodstvo že v 11. minuti.

Gostje iz Dubaja so hitro odgovorili. Reprezentant ZAE Yahya Al-Ghassani je sedem minut pozneje izenačil na 1:1. Čeprav je bil Al-Nassr podjetnejši in nizal priložnost, je ostalo pri 1:1. Ronaldo ni skrival nezadovoljstva, v prvem polčasu je kar trikrat zameril glavnemu sodniku, da ni pokazal na belo točko. Dvakrat po domnevnem prekršku nad njim v kazenskem prostoru, enkrat pa zaradi igranja z roko tekmeca po njegovem atraktivnem strelu, ko je žoga švignila nad prečko.

Sporne odločitve v 1. polčasu, po katerih je Ronaldo pričakoval, da bo sodnik pokazal na belo točko:

Ko se je začel drugi polčas, je sledil velik šok. Yahya je poskrbel za popoln preobrat, Al Ahli je povedel z 2:1. Čeprav so gostitelji napadli z vsemi silami, izenačenje pa je viselo v zraku, je rezultat na semaforju ostajal nespremenjen zelo dolgo. Dvoboj se je bližal koncu, napetost v taboru gostiteljev je bila vse večja, saj so vedeli, kakšen udarec bi bil to za ambicije kluba, če bi zasedba s takšnimi zvezdniki, kot so Ronaldo, Sadio Mane in Marcelo Brozović, ki je pred nekaj meseci nosil kapetanski trak v finalu lige prvakov pri milanskem Interju, izpadla v kvalifikacijah za azijsko največje klubsko tekmovanje.

Al-Nassr je nedavno osvojil arabski ligaški pokal, zdaj pa želi osvojiti še azijsko ligo prvakov. | Foto: Reuters Al-Nassr je nedavno osvojil arabski ligaški pokal, zdaj pa želi osvojiti še azijsko ligo prvakov. Foto: Reuters

Ko je bil Al-Nassr že v hudih težavah, pa je le sledil preobrat. Najprej je Sultan Al-Ghannam, nogometaš iz Savdske Arabije, v 88. minuti izenačil na 2:2. Gostitelji so se vrnili v igro, v sodnikovem podaljšku pa nadigrali goste iz ZAE. V peti minuti sodnikovega podaljška je še enkrat zadel v polno Brazilec Talisca, dve minuti pozneje pa je končni rezultat 4:2 postavil Hrvat Brozović. Podajo je prispeval Ronaldo.

Cristiano Ronaldo Savdska Arabija
Sportal Legendarni Hrvat navedel Čeferinove besede in dal misliti bogatim Arabcem
Al-Nassr, ki se je igral z ognjem, si je tako le priboril nastop v tekmovanju, v katerem bodo po zaslugi odmevnih okrepitev najboljših savdskih klubov nastopili takšni velemojstri, kot so Ronaldo, Neymar in Karim Benzema. Obeta se torej blišč, kakršen je vrsto let na zelenicah plenil pozornost v evropski ligi prvakov. Ronaldo in njegovi delodajalci so si oddahnili, azijska liga prvakov ni ostala brez največjega magneta, kar jih je kdaj bilo v Savdski Arabiji, s tem pa tudi v vsej nogometni Aziji.
Maribor Fenerbahče
Sportal Petar Stojanović zapušča Empoli, Maribor se je okrepil z Makedoncem
Kylian Mbappe
Sportal Dogaja se na polno! Najbolj vroča poletna saga dobila nov zasuk.
Ne spreglejte