Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 4. 2019,
9.47

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Juventus serie A italijansko prvenstvo Giorgio Chiellini

Nedelja, 21. 4. 2019, 9.47

5 let

Cristiano Ronaldo ob osvojitvi naslova italijanskih prvakov

Ronaldo ob novem mejniku prisegel zvestobo Juventusu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo se veseli naslova italijanskih prvakov. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo se veseli naslova italijanskih prvakov.

Foto: Reuters

Juventus si je s sobotno zmago nad Fiorentino v italijanski serie A tudi teoretično že zagotovil nov naslov italijanskih prvakov. V eni izmed glavnih vlog je bil znova portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je podal za zmagoviti zadetek Juventusa, z novo lovoriko pa je postavil tudi nov mejnik v zgodovini nogometa.

Juventus je v soboto izkoristil drugo zaključno žogo v boju za naslov italijanskih prvakov in vsaj nekoliko omilil izpad italijanskega kluba iz lige prvakov. V soboto se je torinski klub znova znašel v zaostanku, a sta preobrat z goloma zrežirala Alex Sandro in German Pezzela. V ospredju pa se je znova znašel Cristiano Ronaldo, saj je postal prvi nogometaš, ki mu je naslov državnih prvakov uspelo osvojiti tako v Angliji, Španiji kot Italiji. V Angliji se je trikrat veselil z Manchester Unitedom, v Španiji je dvakrat zavladal z Real Madridom, zdaj se veseli tudi v svoji prvi sezoni v Torinu.

"Presrečen sem, da sem v svoji prvi sezoni z Juventusom osvojil naslov prvakov. Osvojili smo tudi italijanski superpokal. V ligi prvakov nam ni šlo, a vedno ostaja druga sezona," je bil ob novi lovoriki optimističen Portugalec, ki je v letošnji sezoni serie A dosegel 19 zadetkov. Obenem je zatrdil, da bo tudi v prihodnji sezoni nosil črno-beli dres.

Juventus se veseli 35. naslova italijanskih prvakov. | Foto: Reuters Juventus se veseli 35. naslova italijanskih prvakov. Foto: Reuters

"1000-odstotno bom ostal v Torinu. S ponosom zastopam ta klub in ljudi, ki delajo kot eno. Če bomo trdo delali, bomo lahko uspešni tudi v prihodnji sezoni, a hkrati se zavedamo, da nismo nepremagljivi, kar se je pokazalo tudi na tekmi z Ajaxom. To je že preteklost," je bil jasen Ronaldo, ki se je očitno po izpadu iz četrtfinala lige prvakov hitro pobral, žalost in jeza, ki jo je gojil do svojih soigralcev, pa sta že preteklost.

Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldo se je po bolečem porazu zaupal mami

Chiellini: Zaradi njega smo vsi boljši

Giorgio Chiellini je navdušen nad Portugalcem. | Foto: Reuters Giorgio Chiellini je navdušen nad Portugalcem. Foto: Reuters Svoje navdušenje nad Portugalcem je po naslovu italijanskih prvakov izrazil tudi branilec Giorgio Chiellini, ki je z Juventusom osvojil zadnjih osem zaporednih naslovov italijanskih prvakov. Chiellini zaradi poškodbe proti Fiorentini ni nastopil, po tekmi pa je z izbranimi besedami spregovoril o portugalskem soigralcu.

"Cristiano je v klub prišel s skromnostjo in spoštovanjem. Zaradi njega smo se vsi izboljšali. Povsem je osredotočen na nogomet. Razlikuje se od vseh preostalih nogometašev in verjamem, da bo za Juventus storil še veliko tudi v prihodnosti. Nisem dvomil o tem, da bo ostal," je še povedal Chiellini.

Preberite še:

Ajax Juventus
Sportal Ni vse v denarju: Ajax očaral romantike, Ronaldo izgubil živce
Ne spreglejte