Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
11. 4. 2012,
11.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

futsal Tajska svetovno prvenstvo Slovenija Češka

Sreda, 11. 4. 2012, 11.10

8 let

Rok Grželj: Vsak zadetek v gosteh šteje dvojno

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu bo ob 18. uri na povratni tekmi kvalifikacij proti Češki branila prednost dveh zadetkov iz Velenja. V slovenskem taboru so pred obračunom optimistični.

Reprezentanca Slovenije je pred izpitom in tekmo generacije. Reprezentanco od leta 2005 vodi Andrej Dobovičnik, ki je z zasedbo nastopil na dveh evropskih prvenstvih (2010 in 2012), zdaj pa ima z ekipo možnost, da se s prebojem na SP 2012 zapiše med nesmrtne.

''Moram reči, da smo si sodelavci v strokovnem štabu in igralci ogledali precej videozapisov. Z ničemer nas niso presenetili. Tekma v Velenju je šla po takem planu, kot smo pričakovali. Velikokrat smo igrali proti njim (17 tekem do zdaj; op. p.), velikih skrivnosti ne more biti,'' je za uvod dejal selektor, ki bo slovensko izbrano vrsto v Pragi vodil že 96. ''V futsalu sta dva zadetka mala prednost. V nekaj minutah se lahko zgodi marsikaj. Igrišče je kratko, tekmec pa zelo dober v igri z vratarjem. Če bo rezultat ugoden za nas, se bodo te igre prav gotovo posluževali. Skratka, nimamo se kaj zanašati na prednost. Odigrali bomo po najboljših možnih močeh. Igrali bomo na zmago''

''Naredili bomo vse, da se na koncu veselimo''

Kaj bi pomenilo za Slovenijo, da se uvrsti na SP? ''Zelo veliko. Tudi za nas, saj veliko dajemo in se odrekamo za futsal. Slovenije v tem športu tako visoko še ni bilo.

V zadnjih letih se je konkurenca zaostrila, tudi ekipe iz 3. in 4. evropskega kakovostnega razreda napredujejo. Uvrstitev na Tajsko bi bila lepa krona. Zagotovo bi lahko potem govorili o zlati generaciji,'' še pove Dobovičnik in zaključi: ''Sanje so dovoljene. Z mislimi samo pri obračunu, ki je pred nami. Naredili bomo vse, da se na koncu veselimo.''

''Ne bomo se branili, ampak igrali tako, kot da je rezultat 0:0. Pričakujem, da nam uspe in da se veselimo zgodovinske uvrstitve na SP,'' je pred obračunom povedal Rok Grželj. ''Odličen podatek je, da na prvi tekmi nismo prejeli zadetka. Vsak gol v gosteh šteje dvojno. Menim, da nam lahko s tako ali podobno igro tudi v Pragi, uspe.''

''Potrebovali bomo gol ali dva za napredovanje''

''Potrebno bo biti pameten in ne zaletav. Vemo, kaj se zgodi, če gremo brezglavo v srečanje. Prepričan sem, da smo se iz zadnjih dvobojev precej naučili,'' je dejal kapetan izbrane vrste Igor Osredkar. ''V Velenju smo igrali dobro, smo pa padli v drugem polčasu, kar pa na srečo Čehi niso izkoristili. Popraviti moramo tudi realizacijo, potrebovali bomo gol ali dva za napredovanje. Dobro smo se pripravili tudi na igro z vratarjem v polju,'' je še doda Osredkar, ki pozdravlja povratek v ekipo Damirja Pertiča: ''To je velik plus za nas, saj vemo, da je Pertič v odlični formi. To je dokazal v klubskem dresu. Verjamem, da se bo tudi to pot izkazal.''

178. uradna tekma članske vrste

Slovenci so do zdaj s Čehi odigrali 17 tekem, od tega so jih sedem zmagali in enkrat remizirali. Z osmo zmago, drugim remijem ali porazom z manj kot dvema zadetkoma, bi se Slovenija veselila uvrstitve na novembrsko svetovno prvenstvo na Tajskem.

Slovenska AA reprezentanca je od 15. septembra 1995 do 26. marca 2012 odigrala 177 uradnih srečanj. Benjamin Melink je z 100 nastopi rekorder po številu nastopov za Slovenijo.

Kot so že v slovenskem taboru povedali, bi bili v primeru zadetka v gosteh v velikanski prednost. Sploh, če bi bil ta zadetek prvi na obračunu. Nato bi sledil juriš češke izbrane vrste z igro brez vratarja, ki pa je vsekakor veliko tveganje. Le majhna napaka v zadnji liniji in Slovenija bi lahko še povišala vodstvo. Potrebno je še omeniti, da bo Slovenija v Pragi potrebovala tudi razpoloženega vratarja. V Velenju je blestel Damir Puškar, ne gre dvomiti, da je formo zadržal tudi za povratno srečanje.

Slovenija je v zelo lepem položaju, v kakršnem še ni bila, ali bo to dovolj za ''mundial'' pa bo znano, če ne bo podaljškov, okoli 19.30.

Ne spreglejte