Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
15.35

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Nogometna zveza Slovenije futsal futsal euro 2018 Ricardinho Andrej Dobovičnik

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 15.35

6 let, 2 meseca

Ricardinho: Slovenija je v zadnjih letih kot moj drugi dom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Ricardinho | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Evropsko prvenstvo v dvoranskem nogometu, ki bo med 30. januarjem in 10. februarjem prihodnje leto v Stožicah, je vse bližje. Priprave so vse resnejše, na vse to pa kaže tudi to, da se bo slovenska vrsta v torek ob 19. uri v Litiji in v sredo ob 19. uri v Stožicah pomerila z eno od favoritinj Portugalsko in njenim zvezdnikom Ricardinhom.

Prav Ricardihno, nogometaš španskega Interja FS, evropskega prvaka iz sezone 2016/17, je bil osrednji mož današnjega medijskega dogodka v Ljubljani, kjer so udeleženci predstavili pričakovanja pred tekmama s Portugalsko in se ozrli tudi k bližajočemu se EP.

"Slovenija je v zadnjih letih kot moj drugi dom. V zadnjih dveh letih sem gostoval s klubom v Mariboru v ligi prvakov," je uvodoma dejal 32-letni Ricardihno, v svetu dvoranskega nogometa znan po svojih izjemnih tehničnih sposobnostih.

S Slovenijo bi se rad pomeril v finalu

Portugalska spada med favoritinje za najvišja mesta na Euru 2018. | Foto: Getty Images Portugalska spada med favoritinje za najvišja mesta na Euru 2018. Foto: Getty Images A da pride do prikaza teh in do dobrih iger ter uspehov, je pomembno tudi vzdušje. "Če govorimo o vzdušju, je najpomembneje, da se dobro počutiš v ekipi. Ta mora biti kot družina," pravi Ricardihno, ki s Portugalsko še nima kolajne z reprezentanco.

"To je nekaj, za kar se borimo in delamo vsak dan. To je dober pritisk za nas. Ljudje spoznajo tvoj trud in nadarjenost. Poskušali bomo vse, da tokrat zmagamo, in upam, da bomo v finalu igrali s Slovenijo," je na dušo domačim navijačem popihal Ricardinho, ki se s slovenskimi reprezentanti dobro razume, ne nazadnje je to dokazal filmček, v katerem so pred leti skupaj kazali nogometne vragolije.

Mojstrovine Ricardinha:

Tudi zato jih dobro pozna in jim laska. "Slovenija raste iz leta v leto, ima dobro generacijo s šestimi, sedmimi izvrstnimi igralci, dobrega selektorja in ves čas kaže dobre igre. Želim ji najboljše in še enkrat ponavljam, želim si finale s Slovenijo," je še povedal Ricardinho, ki bo v torek 150. oblekel portugalski dres. Zato mu je Nogometna zveza Slovenije podarila slovenski dres s številko 150.

Slovenski kapetan ne mara izgubljati

Igor Osredkar bo v sredo prvič preizkusil igralno podlago v Stožicah. | Foto: Sportida Igor Osredkar bo v sredo prvič preizkusil igralno podlago v Stožicah. Foto: Sportida Kapetan slovenske vrste, trenutno sedme v Evropi, Igor Osredkar se prav tako veseli obračunov s Portugalci, ki so na evropski lestvici tretji. "Zagotovo je vsaka tekma za reprezentanco zelo pomembna, pomemben pa je tudi rezultat. Smo športniki, radi zmagujemo, ne maramo pa izgubljati. Ne glede na to, ali gre za prvenstveno ali pripravljalno tekmo," meni Osredkar.

Ta bo skupaj s soigralci in Portugalci v sredo prvič preizkusil uradno podlago v Stožicah. "Zagotovo je prednost, da bomo lahko prvi preizkusili podlago, dvorano in vse skupaj. Veselimo se tega in upamo, da bo v sredo pozitiven rezultat," še pravi Osredkar, ki hvali vzdušje v slovenski ekipi.

Dobra prodaja vstopnic

Ta bo uvodno tekmo prvenstva odigrala 30. januarja s Srbijo. Kot je pojasnil direktor EP 2018 Aleks Štolfa, se vstopnice za ta obračun zelo dobro prodajajo. Slovenija bo v skupini A igrala še 3. februarja proti Italiji.

Žreb za Euro 2018 je odprl predsednik Uefe Aleksander Čeferin. | Foto: Vid Ponikvar Žreb za Euro 2018 je odprl predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Foto: Vid Ponikvar

V skupini B bodo igrali Rusija, Kazahstan in Poljska, v skupini C Portugalska, Ukrajina in Romunija, v skupini D pa Španija, Azerbajdžan in Francija.

Slovenija je do zdaj igrala na petih EP, najuspešnejša pa je bila leta 2014 v Belgiji, ko je edina premagala poznejše prvake Italijane, izpadla pa v četrtfinalu.

Izbrance selektorja Andreja Dobovičnika pred samim EP čaka še pripravljalni dvoboj s tretjo reprezentanco sveta Iranom, ki bo na sporedu 18. januarja.

Ne spreglejte