Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 2. 2014,
14.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Manchester United Zenit Borussia Dortmund

Ponedeljek, 17. 2. 2014, 14.03

8 let

Real Madrid v polnem sijaju, Chelsea iztržil remi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Real Madrid je po prvih tekmah osmine finala lige prvakov v najboljšem položaju, saj je zabil kar šest golov. Chelsea remiziral v Carigradu. Manchester United priredil novo razočaranje.

Real Madrid je v Gelsenkirchnu pokazal ves razkožen napadalni potencial v izvedbi Cristiana Ronalda, Karima Bbenzemaja in Garetha Bala. Vsi so dosegli po dva gola. Galatasaray in Chelsea pa sta na tekmi v Carigradu remizirala. Chelsea ostaja favorit za napredovanje.

''David Moyes je naša nočna mora,'' si verjetno misli prenekateri navijač Manchester Uniteda. Ta Škot, ki je na klop angleškega prvaka sedel pred začetkom sezone, ko je nasledil legendarnega rojaka Alexa Fergusona, je v prvenstvu praktično že sredi sezone zapravil možnosti za ubranitev naslova, izpadel je iz obeh pokalnih tekmovanj, in si zdaj nov spodrsljaj privoščil še v ligi prvakov.

Olympiakos je Manchester Unitedu pripravil učno uro nogometa in ga zasluženo premagal z 2:0. Grki so bili boljši v vseh prvinah nogometne igre. Prvič so zadeli v prvem polčasu, ko se je med strelce vpisal izkušeni argentinski napadalec Alejandro Dominguez, drugič pa na začetku drugega dela igre, ko je vodstvo povišal Kostaričan Joel Campbell.

Do konca tekme se izid ni spremenil in vročekrvni domači navijači, ki so pričakovano pripravili izjemno navijaško kuliso, upravičeno sanjajo o tem, da se bodo njihovi ljubljenci prebili med najboljših osem.

V nekoliko bolj zgodnjem terminu je Borussia Dortmund gostovala v Sankt Peterburgu in prišla do izdatne prednosti pred povratno tekmo. Sicer nikoli ne reci nikoli, a zdi se, da je finalist minule sezone lige prvakov praktično že v četrtfinalu, saj je zmagal s 4:2. Nemci so že po petih minutah tekme vodili z 2:0, Zenit se je potem dvakrat približal (na 1:2 in 2:3), a je z dvema goloma vselej za novo povišanje vodstva gostov poskrbel kdo drug kot Robert Lewandowski.

Pred tednom dni zmagi Bayerna in Atletica

Prejšnjo sredo je tekmo v Londonu bolje odprl Arsenal, ki je imel že v 8. minuti enajstmetrovko, a jo je zapravil Mesut Özil. Strel z bele točke je v prvem delu zapravil tudi Bayern, mimo gola je sprožil David Alaba, v drugem delu pa so branilci naslova le izkoristili prednost igralca več in prišli do pričakovane zmage. Prvi zadetek je dosegel Toni Kroos, končni izid pa je postavil rezervist Thomas Müller

Zanimivo je bilo tudi v Milanu. Tekmo so bolje začeli domači nogometaši, zatresli vratnici preko Kakaja in Andree Polija, a to v nogometu ne šteje. Edini zadetek na San Siru je v drugem delu dosegel v tej sezoni neustavljivi Diego Costa in Atleticu pred povratnim obračunom priigral lepo prednost.

Barcelona in PSG praktično že napredovala

Prejšnji torek so Katalonci v svojem petem poskusu le zmagali v Manchestru, kar jim ni uspelo na Old Traffordu, jim je uspelo na Etihadu. Barcelona si je po zadetkih Lea Messija in Danija Alvesa pred povratnim obračunom priigrala lepo prednost. Zdi se, da sinjemodre reši le še čudež.

Še bolj suvereno kot Barcelona je na gostovanju blestel PSG. Francoski prvak je sredi Leverkusna Bayer razbil s kar 4:0. Mrežo Nemcev je načel Blaise Matuidi, nato je dva zadetka prispeval še izven serijski Zlatan Ibrahimović, zdaj jih ima na svojem računu že 10 v letošnji ligi prvakov, končni izid pa je postavil novinec v moštvu Yohan Cabaye, za katerega je bil to sploh prvi zadetek za Parižane.

Ne spreglejte