Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
1. 10. 2013,
16.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Diego Costa Diego Simeone

Torek, 1. 10. 2013, 16.33

8 let

Real ga ni mogel, lahko Atletico ustavijo Portugalci?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V skupini H bo Zenit danes v drugem krogu lige prvakov gostil dunajsko Austrio. Madridski Atletico, ki je v vseh tekmovanjih zmagal šestkrat zapored, bo gostoval v Portu.

Zenit je v prvem krogu izgubil v Madridu pri Atleticu, Dunajčani so pričakovano ostali brez točke proti Portu. Jasno je, da bo tisti, ki bo izgubil danes, močno oddaljen od morebitnega napredovanja, kar pa je za avstrijskega prvaka tako ali težko pričakovati. Rusi, ki imajo nekajkrat vrednejše moštvo od Austrie, pri kateri je na plačilnem seznamu tudi Slovenec Dare Vršič, ki pa je močno oddaljen od prve ekipe, so seveda favorit. Vse razen domače zmage bi bilo veliko presenečenje. Tudi zato, ker ima Hrvat na klopi gostov Nenad Bjelica, nemalo težav s sestavo ekipe. Tokrat ne bo mogel računati na Kaja Rogulja, Alexandra Grünwalda, Marka Stankovića in Alexandra Gorgona. Domači trener ima na voljo razpoložljive sile.

Derbi skupine v Portu, kjer bomo zagotovo spremljali zanimivo tekmo. Ko se udarita moštvi z Iberskega polotoka, eden prihaja iz Španije drugi pa s Portugalske, je vedno tako. Oba sta v prvem krogu osvojila poln izkupiček, oba sta konec tedna v prvenstvu zmagala in jima gre dobro v domačem prvenstvu. Porto je na Portugalskem vodilni in še neporažen, madridski Atletico je sicer drugi, a v odlični formi. Sedem tekem in sedem zmag. Barcelona, ki je vodilna, je na prvem mestu zgolj zaradi boljše razlike v zadetkih. Da ekipa Diega Simeoneja misli resno, je pokazala tudi z zmago na mestnem derbiju konec tedna, ko je veliki Real premagala kar na njegovem igrišču. Zato se na štadionu Dragao danes zagotovo obeta spektakel, obračun za prvo mesto v skupini H. Atletico, ki bo igral brez poškodovanega napadalca Adriana, kar pa je ob odlični formi Brazilca Diega Coste, ki mreže nasprotnika trese kot za stavo, skorajda brezpredmetno, medtem ko je Porto kompleten, je sredi niza šestih zaporednih zmag in bo prav gotovo naredil vse, da bo tako ostalo tudi po gostovanju v Portu.

Ne spreglejte