Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 11. 2023,
10.08

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96

Natisni članek

zlata žoga Aitana Bonmati Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Erling Braut Haaland

Sreda, 1. 11. 2023, 10.08

6 mesecev

Odziv Ronalda in Haalanda na zlato žogo Messija? Razlika je očitna!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96
Erling Haaland Zlata žoga 2023 | Norveški napadalec Erling Haaland je športno čestital Lionelu Messiju za osmo zlato žogo, medtem ko se je Cristiano Ronaldo odločil za drugačno potezo. | Foto Guliverimage

Norveški napadalec Erling Haaland je športno čestital Lionelu Messiju za osmo zlato žogo, medtem ko se je Cristiano Ronaldo odločil za drugačno potezo.

Foto: Guliverimage

Odzivi na že osmo zlato žogo, ki jo je v Parizu prejel argentinski nogometni mojster Lionel Messi, so zelo različni. Nekateri menijo, da si jo po sezoni, v kateri je z reprezentanco Argentine osvojil naslov svetovnega prvaka, več kot zasluži, drugi pa so prepričani, da bi najbolj prestižno individualno priznanje v svetu nogometa moralo pripasti norveškemu zvezdniku Erlingu Brautu Haalandu. Ta se je v zvezi s tem že oglasil na družbenih omrežjih, in to precej drugače kot Cristiano Ronaldo.

Medtem ko si je 38-letni portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo privoščil nešporten odziv (kritično objavo uveljavljenega španskega športnega novinarja Tomasa Roncera na Instagramu, uperjeno proti Messiju in njegovi osmi zlati žogi, je pospremil z emodžiji, ki jočejo od smeha), pa je 15 let mlajši Erling Haaland svojo zrelost in športnega duha dokazal s povsem drugačno objavo. Messiju je športno čestital na družbenih omrežjih, in to v španskem jeziku.

Odziv Ronalda na osmo zlato žogo Messija:

Haaland je v letošnji sezoni zabil 52 golov in z ekipo Machester City osvojil trojno krono (zmagali so v ligi prvakov, angleškem prvenstvu in pokalu) in je poleg Messija veljal za enega glavnih favoritov za osvojitev zlate žoge. Da bi mu lahko pripadla že letos, je v svojem govoru omenil tudi Messi, in tako javno priznal veličino 23-letnega Norvežana.

Čestitka Haalanda Messiju:

Haaland story | Foto:

Nagrado za najboljšo nogometašico je prejela Španka Aitana Bonmati in tako nasledila rojakinjo Alexio Putellas, ki je bila najboljša v letih 2021 in 2022.

Španka je bila prva zvezdnica zmage španske izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v Avstraliji in na Novi Zelandiji, z Barcelono pa je osvojila tako španski naslov kot naslova v ligi prvakinj in Uefinem superpokalu.
Aitana Bonmati | Foto: Reuters Aitana Bonmati Foto: Reuters

Preberite še:

 

Ne spreglejte