Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
28. 10. 2015,
21.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Celje Marijan Pušnik Iztok Kapušin

Sreda, 28. 10. 2015, 21.42

8 let

Pušnik udaril po igralcih in dodal: Krivda je moja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Olimpija ni v krizi," poudarja Marijan Pušnik, razočaran nad igro Olimpije, ki je po porazu 1:3 izpadla iz pokala. Strateg Celja Iztok Kapušin po preboju v polfinale ni skrival navdušenja.

Strateg zeleno-belih Marijan Pušnik je bil pred povratnim četrtfinalnim pokalnim srečanjem v knežjem mestu prepričan, da bo Olimpija dosegla zadetek. Njegove besede naposled le niso izzvenele prepotentno, saj ga je res, se je pa uštel pri napovedi, da bodo njegovi izbranci zaigrali veliko bolje kot na prvi tekmi, ki se je v Stožicah končala z 2:2.

Zato tudi edini zadetek Olimpije, ki ga je tik pred koncem rednega dela dosegel Ezekiel Henty, ni poskrbel za val navdušenja v ljubljanskem taboru, saj so gostje takrat zaostajali z 0:3 in se v mislih že poslovili od priložnosti, da bi osvojili pokal.

Olimpija po vrnitvi v 1. SNL v novi klubski preobleki še ni osvojila lovorike. Konec oktobra ji je ostala le še ena možnost, da si jo zagotovi v prvenstvu, kjer igra neprimerno bolje, kot je v četrtfinalu pokala proti Celjanom. Izpadla je s skupnim rezultatom 3:5 in razočarala trenerja.

"Če smo imeli prej dvojna vrata za Evropo, smo si zdaj ena zaprli. Žal mi je gospoda Mandarića (predsednik Olimpije Milan Mandarić, ki je prišel v Ljubljano z zelo ambicioznimi cilji, op. p.), bodo morali pa nekateri fantje v svojih glavah spremeniti veliko stvari," je 54-letni Korošec opozoril na težavo, ki se je prikradla v njegovo ekipo in pomagala Celjanom do presenetljivega preboja med štiri najboljše klube v pokalu.

Igralci se niso držali dogovorov

Pušnik je udaril po nekaterih igralcih, a se tudi sam posul s pepelom in dejal, da prevzema odgovornost za boleč poraz. "Čestitam Celju za zasluženo zmago, bili so boljši. Moje moštvo je igralo taktično nedisciplinirano. Ni se držalo dogovorov. Po eni tekmi sem dejal, da prevzemam krivdo nase, tako je tudi danes," je spomnil na izrečene besede po domačem porazu z Zavrčem, ki je za nekaj časa ustavil zeleno-belo evforijo v prestolnici in prekinil mogočen zmagovalni niz v prvenstvu.

"Očitno sem jaz tisti krivec, ki je slabo pripravil fante in jih fokusiral na današnjo tekmo. Čeprav je tekmec vodil 2:0, sem zelo razočaran zaradi nespoštovanja dogovorov v drugem polčasu, ko smo imeli igralca več," je pričakoval več od drugega dela, kjer je Olimpija najprej prejela še tretji zadetek, v izdihljajih srečanja pa s častnim golom Nigerijca postavila končni rezultat 3:1.

Ljubljančani niso izkoristili prednosti igralca več, ki so jo imeli dober polčas, kapetan Andraž Šporar pa je izgubil dvoboj z vratarjem, Celjanom Maticem Kotnikom, ko je izvajal strel z bele točke in pustil navijače na cedilu.

Preložen derbi nima nobene povezave s tem porazom

"Nismo v krizi, smo pa slabo odigrali pokalni tekmi s Celjem," razmišlja Pušnik, ki se bo v soboto vrnil v Areno Petrol, takrat pa bo dvoboj štel za prvenstvene točke. Vprašanje je, če bo takrat na voljo Rok Kronaveter, ki je sredi prvega polčasa odšepal z igrišča. Prejel je močan udarec v koleno.

Vprašanje, ki si ga je postavljala nogometna javnost, je bilo povezano tudi z neodigranim večnim derbijem. Je uničil ritem Olimpiji, ki je dvoboja proti Celju odigrala pod pričakovanji?

"Pustimo derbi ob strani. Te tekmi sta bili nekaj povsem drugega. Še enkrat prevzemam krivdo nase, derbi pa nima s tem nobene zveze, saj je vsaka nova tekma priložnost za novo dokazovanje," nekdanji trener Celjanov izključuje možnost, da bi prestavljen večni derbi vplival na slabšo predstavo varovancev v knežjem mestu.

Trenerja Celjanov je presenetila odlična igra v napadu

Če je bilo razočaranje v vrstah Olimpije ogromno, saj so bili pred tekmo vsi prepričani o napredovanju med najboljše štiri, pa Celjani niso skrivali zadovoljstva. "To je velika zmaga za nas. Fantje so pustili srce na igrišču, mi pa se veselimo polfinala v naslednjem letu," je zaupal Iztok Kapušin. Posavec na klopi Celja še ni izgubil v pokalu.

Povratno srečanje z Olimpijo, ki ga je razveselilo s sladko zmago s 3:1, je razdelil na dva dela. "Do izključitve Kousa smo delovali zelo dobro v obeh fazah igre. Ni me presenetilo, da smo bili v fazi branjenja dovolj dobri in agresivni, me je pa presenetilo, da smo po odvzetih žogah igrali dobro tudi v fazi napada in dvakrat zadeli," je delu srečanja, ki so ga Celjani dobili z 2:0, dodelil odlično oceno.

"Po izključitvi smo morali v podrejen položaj. Začeli smo z organiziranim branjenjem pred svojim kazenskim prostorom," se je opravičeval za nujen ukrep, ki pa je prinesel želen rezultat in podaljšal upanje Celja o nastopu v Evropi.

Kapušin zdaj pričakuje, da bodo Celjani s podobnimi predstavami nadaljevali tudi v prvenstvu in se približali sredini. "Ko je moštvo v težavah, se vračaš h koreninam. Vrnili smo se k obrambi, od nje izhaja naša igra," je pojasnil, da je igro prilagodil danemu kadru. Sam raje zagovarja napadalen nogomet, a je bil prisiljen v drugačno odločitev. Ko je proti Olimpiji blestel še Ivan Firer, strelec prvega gola in "podajalec" pri avtogolu Olimpije, se je načrt uresničil.

Ne spreglejte