Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
30. 9. 2015,
9.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik NK Ilirija

Sreda, 30. 9. 2015, 9.31

8 let

Pušnik po sramoti zagrozil igralcem: Nekateri so šli predaleč

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tretjeligaš Ilirija, najstarejši ljubljanski klub, je v torek presenetil slavnega mestnega brata. Olimpija je v nekoliko oslabljeni zasedbi izgubila z 1:2 in spravila ob živce njenega trenerja.

Ilirija nastopa v eni izmed štirih tretjeligaških skupin. S pogumnimi načrti ambicioznega vodstva se vrača na vrhunsko nogometno sceno in skuša izboljšati raven ljubljanskega klubskega nogometa, ki ga v prvi ligi zastopa le Olimpija, v drugi pa je že kar nekaj let brez predstavnika. V pokalnem tekmovanju se je v drugem krogu krčevito upirala Domžalam in na koncu priznala premoč Elsnerjevi četi, v torek pa se je v prijateljskem dvoboju udarila z Olimpijo.

Nogometaši Ilirije, tako ponosni na letnico 1911, ki si jo v grbu "lasti" tudi Olimpija, so se tako na domačem igrišču pomerili z vodilno prvoligaško ekipo. Trener Marijan Pušnik je po napornem sobotnem derbiju v Domžalah odpočil večino najboljših igralcev, je pa vseeno na zelenico v Kosezah poslal zasedbo, ki bi vsaj na papirju morala odpraviti tretjeligaškega tekmeca.

Nekateri se ne zavedajo svoje odgovornosti

Napoved se ni uresničila, zmaji so doživeli poraz z 1:2 in razočarali svojega stratega. Korošec je bil razočaran nad odnosom in pristopom nekaterih posameznikov: "Tako se ne igra v Olimpijinem dresu, nimam česa skrivati in bom iskreno priznal, da so nekateri šli predaleč. Moji igralci bi morali takšne priložnosti izkoristiti in jih obrniti sebi v prid, a je bil pristop k tekmi z eno besedo katastrofalen," ni skoparil s kritikami na račun nogometašev, ki so si privoščili sramoten poraz.

Pušnik je po tekmi športno čestital Iliriji na dobri igri in zasluženi zmagi, njegovi varovanci pa mu bodo morali do nedelje, ko se bodo zeleno-beli v Stožicah za točke pomerili s Krškim, pojasniti še marsikaj. Če ne bo sprememb, bo nekatere doletel tudi skrajni ukrep, slovo.

"Očitno se nekateri posamezniki ne zavedajo svoje odgovornosti in vsega drugega, kar Olimpija kot klub želi postati v prihodnosti. Drugi pa so skoraj izgubili ves svoj 'kredit' in če ne bodo hitro spremenili miselnosti ter odnosa do dela, jih čakajo izhodna vrata," je zagrozil trener Olimpije, ki se je čudil, saj očitno njegovi varovanci niso razumeli sporočila od predsednika, ki jim ga je posredoval pred začetkom tekme.

Afričana na preizkušnji

Za Olimpijo, ki je v dveh zadnjih prvenstvenih nastopih osvojila le točko, je edini zadetek dosegel 18-letni ofenzivni zvezni igralec, nekdanji knap Semin Omerović. Na preizkušnji sta dva Afričana.

Anan, ki prihaja iz Gane, je zadnji zvezni igralec, v Ljubljano pa je pred nekaj dnevi prispel tudi mlajši brat Ezekiela Hentyja, Nigerijec Israel Henty. Na tekmi z Ilirijo nista navdušila, tako da obstaja verjetnost, da bosta v kratkem že zapustila ljubljanski tabor.

Ne spreglejte