Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
2. 8. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,90

5

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Rok Kronaveter

Četrtek, 2. 8. 2018, 4.00

5 let, 8 mesecev

Nova vrnitev Mariborčana

Rok Kronaveter pojasnil, zakaj se je sprl z nekdanjim trenerjem

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,90

5

Rok Kronaveter | Rok Kronaveter pravi, da je imel z Ilijo Stolico drugačen pogled na nekatere stvari. | Foto zajem zaslona

Rok Kronaveter pravi, da je imel z Ilijo Stolico drugačen pogled na nekatere stvari.

Foto: zajem zaslona

Olimpijo danes zvečer čaka povratna tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Crusadersu, a bolj kot obračun s Severnimi Irci, ki je po zmagi Ljubljančanov s 5:1 v Stožicah praktično že odločen, je v Belfastu v središču pozornosti Rok Kronaveter. Eden izmed najboljših nogometašev slovenskega prvaka, ki se je vrnil in spregovoril o sporu z zdaj že nekdanjim trenerjem Ilijo Stolico, zaradi katerega ga na zadnjih treh tekmah ni bilo.

Rok Kronaveter
Sportal Pri Olimpiji priznali: Da, Stolica in Kronaveter sta se sprla

"Res je, med nama in trenerjem je prišlo do nesoglasij," je Rok Kronaveter najprej potrdil tisto, kar so pred njim že storili pri Olimpiji. "Vsak od naju je imel svoj pogled na ti tekmi, ki sta bili. Zakaj točno se nisva strinjala, jaz ne bi razlagal. Trener se je potem odločil, da me ne uvrsti v kader, jaz pa sem to normalno sprejel in normalno treniral. Ni bilo nobenih težav. To je bila njegova odločitev, o kateri pa ne bi več govoril," je nadaljeval.

Nogometaš, ki je tako letos kot leta 2016 zabil odločilna zadetka za edina naslova državnega prvaka Olimpije v zadnjih 23 letih, se tako po tem, ko je bil pred časom že dalj časa odsoten zaradi spora z navijači Green Dragons in tudi poškodbe, spet vrača v ekipo.

Toda med tem, ko je manjkal – nazadnje je igral na povratni tekmi proti Qarabagu 18. julija v Bakuju, kjer je Olimpija izpadla iz kvalifikacij za ligo prvakov –, se je na klopi Olimpije zgodila sprememba. Ilija Stolica je odšel. Nekateri pa so – čeprav so v klubu poudarili, da ni tako – prepričani, da je moral srbski trener po vsega petih tekmah z ljubljanske klopi ravno zaradi zvezdnika Olimpije, na stran katerega naj bi se v sporu med njima postavil predsednik Milan Mandarić.

Milan Mandarić
Sportal Javil se je Milan Mandarić in spregovoril tudi o Roku Kronavetru

Je moral trener oditi zaradi njega? "Tega nima smisla komentirati."

"Tega nima smisla komentirati. Lahko rečem le, da sem vesel, ker sem v kadru. Klub se je pač odločil, da bo zamenjal trenerja. Jaz na to nimam vpliva. Klub se je odločil. To je to," se je Kronaveter ogradil od tega, da naj bi vplival na trenersko menjavo, in dodal, da v ekipi čuti podporo soigralcev.

Prepričan je, da lahko da Olimpiji še veliko. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Prepričan je, da lahko da Olimpiji še veliko. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

"Normalno. Glede na to, da sem v Olimpiji že tri leta in sem marsikaj dal temu klubu, je normalno, da čutim podporo soigralcev. Vedo, česa sem sposoben. Dobili so soigralca, ki lahko naredi razliko in je v preteklosti pokazal svojo vrednost," je samozavestno povedal nogometaš, ki je pred dvema letoma zbral pet nastopov za reprezentanco Slovenije in zabil tudi gol za pomembno kvalifikacijsko zmago nad Slovaško, nato pa se poškodoval in izpadel iz izbrane vrste takratnega selektorja Srečka Katanca.

Ilija Stolica
Sportal Zdaj je tudi uradno: Ilija Stolica ni več trener Olimpije!

Slabši rezultati so posledica številnih sprememb

Potem je nekaj besed namenil tudi slabemu začetku sezone. Olimpija, ki je pred nekaj več kot dvema mesecema osvojila tako naslov državnega kot pokalnega prvaka, je iz kvalifikacij za ligo prvakov izpadla ekspresno, v prvenstvo pa štartala z le točko. Na kar štirih od petih tekem, ki jih je odigrala, ni dosegla gola.

"Moramo vedeti, da se je pred začetkom sezone zgodilo nekaj sprememb. Tudi trener se je menjal, odšli so nekateri nosilci igre. Nismo imeli dovolj časa, da bi se pripravili in uigrali. Mogoče je tudi to krivo, da nismo bili dovolj učinkoviti. Dejstvo je namreč, da smo imeli na vseh tekmah, ki smo jih odigrali, ogromno priložnosti za gol. Le izkoristili jih nismo," se je razgovoril Kronaveter, ki pred nadaljevanjem sezone verjame v boljše čase.

Verjame, da ima zdajšnja Olimpija veliko več kakovosti, kot je pokazala na začetku sezone. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Verjame, da ima zdajšnja Olimpija veliko več kakovosti, kot je pokazala na začetku sezone. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Verjame, da bodo spet začeli zadevati

"Mogoče je težava tudi psihološka, da vse hočemo preveč na silo. Verjamem, da se nam bo odprlo. Imamo kakovostne nogometaše, kakovostne napadalce. Upam, da se nam že proti Severnim Ircem odpre in potem še v nadaljevanju prvenstva. Imamo kakovost in to si zaslužimo," je še povedal nogometaš, ki se je v ekipo vrnil po odhodu Stolice, zdaj pa ga bo v Belfastu s klopi vodil Aleksandar Linta, pomočnik prejšnjega trenerja, ki je začasna rešitev na klopi Olimpije.

"Za zdaj se še nisva pogovorila o vlogi v njegovi ekipi. Bomo videli, kdo bo sploh igral. Počakajmo na tekmo," se z začasno rešitvijo na klopi Olimpije Kronaveter ne obremenjuje preveč. Še veliko manj se obremenjuje z umetno travo in slabim vremenom, ki je Ljubljančane pričakalo v Belfastu.

"Hitro se bomo privadili. Smo izkušeni. Ne bi smelo biti težav. To ne sme biti noben izgovor," je jasno sporočil.

Na koncu je kljub temu, da je Olimpija na drugo letošnje evropsko gostovanje prišla z izdatno prednostjo, ki so si jo njegovi soigralci brez njegove pomoči priigrali pred tednom dni v Stožicah (5:1), opozoril, da Crusadersa ne gre podcenjevati.

Severnih Ircev ne podcenjuje, a najavlja, da je Olimpija prišla po novo zmago. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Severnih Ircev ne podcenjuje, a najavlja, da je Olimpija prišla po novo zmago. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"V Ljubljani so pokazali, da znajo igrati. V prvem polčasu so imeli dve, tri priložnosti. Je pa dejstvo, da smo mi boljši, kar smo pokazali že na prvi tekmi. Jutri gremo resno v tekmo. Pokazati moramo, da smo boljša ekipa, in zmagati," je za konec povedal nogometaš, ki bi moral biti v prihodnjih tednih, ko Olimpijo čakajo pomembne evropske tekme in nadaljevanje domačega prvenstva, eden njenih osrednjih akterjev. Konec tedna jo ob slabem štartu v novo sezono v domačem prvenstvu čaka prav tako ranjeno Celje, ki ima tudi samo eno točko.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Ilija Stolica
Sportal Trener Olimpije se norčuje iz svojih navijačev
Rok Kronaveter
Sportal Rok Kronaveter: Olimpija v ligi prvakov? Zakaj pa ne.
Sportal Po incidentu v Krškem: To je super za šport! #video
Maribor Čikura
Sportal Mariborčani in Ljubljančani naprej, Jokić ustavil Domžale, slovo Rudarja
Ilić
Sportal Ni kriv Stolica, krivi so vsi #video
Rok Kronaveter
Sportal Čudno dogajanje v Olimpiji: je med Kronavetrom in Stolico počilo?
Ne spreglejte