Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 4. 2022,
8.05

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

1

Natisni članek

Katar 2022 hrvaška nogometna reprezentanca

Torek, 5. 4. 2022, 8.05

1 leto, 3 mesece

Luksuz za hrvaške nogometaše v Katarju

Prva velika zmaga za Hrvaško na SP 2022

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

1

Zlatko Dalić | Zlatko Dalić je zaploskal spremembi hotela, v katerem bodo Hrvati nastanjeni med SP. | Foto Guliverimage

Zlatko Dalić je zaploskal spremembi hotela, v katerem bodo Hrvati nastanjeni med SP.

Foto: Guliverimage

Hrvaški nogometaši bodo na svetovnem prvenstvu v Katarju, ki se začne 18. novembra, bivali v luksuznem hotelu Hilton Doha. "Velika zmaga hrvaške delegacije," so zapisali na hrvaški nogometni zvezi.

žreb Katar 2022
Sportal Poslastica Špancev in Nemcev, zahtevno delo tudi za Hrvate in Srbe

Hrvaška nogometna zveza je imela sprva rezerviran hotel Dusit v središču mesta oziroma ob igriščih za trening Al Garafa. Ko pa je ena od reprezentanc, ki se ni uvrstila na svetovno prvenstvo 2022, odpovedala rezervacijo v hotelu Hilton Doha, je vskočila Hrvaška. Tako bodo trenirali v trening centru Al Ersal 3, ki je podoben igriščem Al Ersal 2, na katerih so trenirali ob nedavni prijateljski akciji s Slovenijo in Katarjem. 

Predvsem pa so s Hiltonom pridobili luksuzne pogoje za bivanje in sprostitev pred treningi in tekmami ter po njih oziroma v dneh med njimi. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je udeleženkam prvenstva ponudila na izbiro 40 hotelov, Hilton Doha pa je eden od le petih med njimi, ki ima lastno plažo. "Velika zmaga za hrvaško delegacijo," je tako v sporočilu za javnost Hrvaške nogometne zveze (HNS) dejal njihov selektor Zlatko Dalić.

"Dusit je izpolnjeval vse naše pogoje, a ko se je pojavila priložnost, da rezerviramo tega, smo se takoj odzvali. Obiskali smo ga in se pogovorili s selektorjem in kapetanom, ki sta spremembo pozdravila. Glavna prednost je, da je trening center bližje, v tem hotelu pa bodo tudi boljši pogoji za nogometaše," je povedal predsednik HNS Marijan Kustić. "Fantje se bodo lahko čez dan družili na svežem zraku in v miru popili kavo, kar je v klasičnih mestnih hotelih, kakršen je Dusit, veliko težje," je še dejal selektor hrvaške reprezentance.

Klasična dvoposteljna soba s polpenzionom za dve osebi v Hiltonu Doha stane 260 evrov na noč. Cene suit gredo čez 500 evrov, predsedniških apartmajev čez 1.000.

Hrvaško reprezentanco na prvenstvu, ki bo potekalo konec leta, v skupini F čakajo tekme z Belgijo, Kanado in Marokom. Vsekakor skupina, iz katere lahko napredujejo.

Matjaž Kek
Sportal "Moraš biti nor, da se ne veseliš uspeha vsakega Slovenca"
Ne spreglejte