Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
19. 8. 2015,
17.55

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mateo Kovačić Real Madrid Inter Milano Florentino Perez Luka Modrić Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 19. 8. 2015, 17.55

4 leta, 9 mesecev

Prišel je k prijatelju in najboljšemu nogometašu na svetu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Prišel sem v največji klub na svetu," je ob predstavitvi v Madridu, ko si je prvič nadel beli dres, povedal Mateo Kovačić, mladi hrvaški zvezdnik, ki je okrepil Real.

V torek so pri Realu potrdili njegov nakup, milanskemu Interju so zanj odšteli kar 35 milijonov evrov, v sredo so ga na štadionu Santiago Bernabeu predstavili javnosti. "Počutim se sijajno. Prišel sem v največji klub na svetu. Od sebe in ekipe tukaj pričakujem ogromno," so bile prve besede Matea Kovačića kot nogometaša Reala, pri katerem bo na hrbtu nosil številko 16.

Zdaj si bosta garderobo delila še v klubu

"Pogovarjal sem se že s trenerjem Rafaelom Benitezom, ki sem ga spoznal že v Italiji, ko je bil trener Napolija. Veseli me, da bom delal pod taktirko tako dobrega trenerja. Kje bom igral in kakšno vlogo v moštvu bom imel, ne vem. Tudi na položaju defenzivnega vezista se počutim dobro. Trener se bo odločil, kako in kaj," je še povedal 21-letni vezist. Tega pri Realu mnogi vidijo kot zamenjavo za Nemca Tonija Kroosa in Kovačićevega sonarodnjaka Luko Modrića, ki spada med najpomembnejše nogometaše madridskega moštva.

"Luka je moj zelo dober prijatelj in odličen nogometaš. Veseli me, da si bom zdaj tudi v klubu delil garderobo z njim. Prav tako se veselim igranja s Cristianom Ronaldom, ki je zame najboljši nogometaš na svetu," je mladi as polaskal tudi portugalskemu zvezdniku.

Ob Kovačićevi predstavitvi je bil seveda prisoten tudi predsednik Reala. "Dobrodošel v novem domu. V domu desetkratnih evropskih prvakov, od koder prihaja najprestižnejši in najboljši nogometni klub na svetu," je nekdanjega soigralca Samirja Handanovića pozdravil Florentino Perez. "Prepričan sem, da bo Mateo tukaj razvil svoj velik potencial. Gre za odličnega nogometaša, ki ima kljub mladosti kar nekaj izkušenj. Verjamem, da bo še izboljšal naše že tako dobro moštvo," je še povedal.

Star je vsega 21 let, a je izkusil že marsikaj

Kovačić, ki je z Realom podpisal šestletno pogodbo, je bil član Interja dve leti in pol. Milančani so zanj zagrebškemu Dinamu odšteli enajst milijonov evrov. Za Inter je v vseh tekmovanjih odigral 97 tekem in zabil osem golov. Pred tem je pri Dinamu, za katerega je debitiral, ko je bil star vsega 17 let, odigral 63 tekem in prispeval sedem golov v vseh tekmovanjih.

Je tudi hrvaški reprezentant. V izbrani vrsti je do zdaj zbral 18 nastopov, igral je tudi na lanskem svetovnem prvenstvu v Braziliji. Med strelce se v reprezentančnem dresu še ni vpisal.

Ne spreglejte