Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 3. 2019,
20.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Primož Gliha

Petek, 22. 3. 2019, 20.00

5 let, 1 mesec

Prijateljska tekma mlade reprezentance

Visok poraz mladih Slovencev v Gruziji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Primož Gliha | Primož Gliha je na prvi pripravljalni tekmi v letošnjem letu doživel hud poraz. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Primož Gliha je na prvi pripravljalni tekmi v letošnjem letu doživel hud poraz.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Ne samo Matjaž Kek, ki je s prvo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 včeraj v Izraelu začel novo zgodbo na klopi članske nogometne reprezentance, tudi pred Primožem Gliho, selektorjem mlade reprezentance, je novo obdobje, katerega cilj je evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021 tudi v Sloveniji. Začel ga s prijateljsko tekmo v Gruziji, kjer je izgubil z 0:3.

Slovenska nogometna reprezentanca do 21. leta starosti do zdaj še nikoli ni igrala na evropskem prvenstvu, leta 2021 pa ji bo to uspelo. Ne zato, ker bi se tja uvrstila, ampak zaradi tega, ker bo zaključni turnir najboljših evropskih mladih reprezentanc gostila. Organizirala ga bo skupaj z Madžarsko.

Do takrat je še nekaj časa, selektor Primož Gliha, ki je v začetku letošnjega leta podaljšal pogodbo z Nogometno zvezo Slovenije do konca evropskega prvenstva (od 13. do 21. junija 2021), pa bo pred tem odigral številne prijateljske tekme. Prvo je danes v Goriju, kjer so Slovenci doživeli hud poraz z 0:3. Potem jih čakajo še tekme s Švico, Anglijo, Madžarsko in Albanijo, Gruzijci pa bodo junija gostovali tudi v Sloveniji.

Prijateljska tekma:

Petek:
Gruzija : Slovenija 3:0 (1:0)
Vodišek 33./a.g., Arabidze 47./11m, 89.

Seznam Primoža Glihe za tekmo z Gruzijo:

Žan Celar (Roma/Italija), Sven Šoštarič Karič (Derby County/Anglija), Tomi Horvat (Mura), Rok Vodišek (Genoa/Italija), Luka Koblar (Aluminij), Dejan Petrovič (Aluminij), David Brekalo (Bravo), Žan Zaletel (Celje), Janez Pišek (Celje), Matija Rom (Domžale), Tomaž Zakrajšek (Krško), Sandi Ogrinec (Krško), Ester Sokler (Krško), Žan Rogelj (Triglav), Tom Žurga (Triglav), Jalen Arko (Triglav), Timi Max Elšnik (Northampton Town/Anglija), Vanja Drkušić (Heerenveen /Nizozemska)
Ne spreglejte