Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
11. 4. 2014,
17.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Real Madrid Bayern München Chelsea Atletico Madrid Carlo Ancelotti Franck Ribery Tiago Jose Mourinho

Petek, 11. 4. 2014, 17.18

8 let

Pričakovano: polfinalisti se otepajo vloge favoritov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nihče od udeležencev polfinala lige prvakov ne more biti zadovoljen z razpletom žreba, nihče ne more biti nezadovoljen. Ko ostanejo zgolj štiri najboljša moštva, drugače ne more biti.

Za vstopnico za veliki finale, ki ga bo letos 24. maja gostil štadion Benfice v Lizboni, se bosta med seboj udarila Bayern München, branilec naslova in s petimi naslovi tretji najuspešnejši klub v zgodovini tekmovanja, in madridski Real, z devetimi lovorikami za najboljšega v Evropi najbolj trofejen klub tekmovanja. To bo finale pred finalom, so enotni vsi. Tudi drugi polfinale bo zelo zanimiv, senzacija te evropske sezone Atletico Madrid bo skušal prekrižati načrte Chelseaju, ki je edini evropski naslov osvojil pred dvema letoma.

Ancelotti: Bayern je favorit

Mnogi nogometni sladokusci so upali, da se bosta Real in Bayern pomerila v finalu, a žreb je želel, da bosta velikana evropskega nogometa obračunala že krog pred tem. "Bayern je favorit. Ne bo nam lahko, a tudi nasprotniku ne bo. Za vsakega je Real velika prepreka, tudi za Bayern bo," je vlogo favorita nasprotniku prepustil trener Reala Carlo Ancelotti, ki bo obračunal z glavnim predstavnikom mlajšega, zelo uspešnega trenerskega vala v Evropi, Josepom Guardiolo.

"Pep Guardiola je eden izmed najboljših trenerjev na svetu, o tem ni dvoma," je izkušeni Italijan pohvalil španskega kolega, ki je Realu nekaj zaušnic v španskem prvenstvu in tudi v evropskih pokalih že prisolil, ko je bil trener Barcelone. Seveda si trener Bayerna želi, da bi to početje nadaljeval.

Če bo Real v polfinalu igral tako, kot je na povratni tekmi polfinala proti Borussii Dortmund, ki jo je izgubil z 0:2, je to zelo mogoče. "Proti Borussii Dortmund nismo igrali dobro, bili smo slabi. Toda to zdaj ni več pomembno. Pomembno je le, da smo v polfinalu," je na malce provokativno vprašanje odgovoril Italijan, ki je na klop Reala sedel pred začetkom te sezone.

Ribery: Tekma klubov z najboljšima napadoma

Tudi pri Bayernu po žrebu seveda ne morejo biti preveč zadovoljni. Še vedno so favorit za končno zmago, saj v tej sezoni Bavarci igrajo res odlično, a ovira v polfinalu bo višja od tiste, ki so si jo želeli, kar je priznal tudi eden izmed nosilcev igre evropskega prvaka Franck Ribery.

"Zelo zahteven žreb. Odličen polfinale, o tem ni dvoma. Zanimivo bo. Udarila se bosta kluba, ki imata najboljši napad na svetu. To bosta tekmi za nogometne sladokusce. Upam in verjamem, da bomo mi tisti, ki se bomo veselili velikega finala," je po plesu kroglic v Nyonu govoril francoski zvezdnik, ki je v tej sezoni na osmih tekmah lige prvakov zabil tri gole.

Tiago: Chelsea je favorit, a se bo moral potruditi

V drugem polfinalu je favorit, vsaj glede na veličino kluba in tradicijo, Chelsea, a kdo lahko trdi, da je Atletico, ki v tej sezoni vodi v Španiji, v četrtfinalu pa je izločil najuspešnejši evropski klub zadnjega desetletja, Barcelono, brez možnosti? Nihče, seveda. Ekipa, ki jo odlično vodi Diego Simeone, bo seveda naredila vse, da ji uspe.

"Chelsea je odlična ekipa s še boljšim trenerjem. Londončani so navajeni igrati tako pomembne tekme in zmagovati. Zelo težko bo, a tudi mi nismo brez možnosti. Smo v formi in polni posebne energije, zato je mogoče prav vse," je po žrebu povedal Tiago, ki trenerja Chelseaja Joseja Mourinha dobro pozna, saj je pred desetimi leti eno sezono igral pod njegovo taktirko. Prav na Stamford Bridgeu. "Chelsea je seveda favorit, a se bo moral za finale zelo potruditi. Prišli smo zelo daleč, presegli pričakovanja, a se tukaj ne nameravamo ustaviti," je še obljubil izkušeni Portugalec.

Gourlay: Odločale bodo malenkosti

Pri Chelseaju so prav gotovo zadovoljni, ker so se v polfinalu izognili najtežjima nasprotnikoma, Realu in Bayernu, a tega seveda ne bodo povedali na glas. "Kogarkoli bi dobili, bi bilo težko. Res je, da je Atletico vsaj na videz nekoliko lažji nasprotnik od Bayerna in Reala, a vseeno gre za klub, ki spada med najboljše na svetu. V polfinalu lige prvakov drugače niti ne more biti," je žreb z nasmeškom na ustih komentiral izvršni direktor Londončanov Ron Gourlay. "Napeto bo. Prepričan sem, da bodo odločale malenkosti. To bo izjemno napet polfinale," je še dodal.

Ne spreglejte