SiolNET. Sportal Nogomet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pri Muri začudeni, v 1. SNL Aluminij ali Krka?

1

termometer

Licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije kot kaže ni obravnavala izredne pritožbe Mure 05 za pridobitev dovoljenja za igranje v 1. SNL. V klubu so nad tem začudeni. Kdo utegne biti novi prvoligaš?

Pri klubu iz Fazanerije so poudarjali, da so uredili zaostale obveznosti z novim investitorjem, vendar čakajo le na privolitev dodatne izredne pritožbe krovne organizacije. Podobno naj bi, kot poudarjajo pri Muri 05, storili že v pretekli sezoni, in takrat jim je NZS ugodil. Tokrat pa ne. To naj bi bil glaven kamen spotike. Zakaj in kako, v klubu za zdaj še ne vedo, pri NZS pa vodja tekmovanja Andrej Zalar ni želel podati mnenja. "Ne vem, zakaj je za preteklo sezono to obveljalo, zdaj pa ne bi. So se morda v tem času spremenila pravila, ne vem," je povedala predsednica Mure, Nataša Horvat.

Če bo obveljala ta odločitev, potem bo klub najbrž spet razpadel, saj so vodilni potrdili, da v nižjih ligah ne bodo igrali s takšnim dolgom, posledično pa se bo umaknil tudi potencialni investitor. S športnega vidika so si v klubu izborili deveto mesto in s tem dodatne kvalifikacije za izpopolnitev lige, vendar jih, kot sporoča NZS, ne bo.

Tako naj bi se ob Zavrču v Prvo ligo Telekom Slovenije med elito prebil tudi Roltek Dob, vendar v klubu domačih tekem ne nameravajo igrati na drugem štadionu, zato tudi oni najbrž ne bodo pridobili licence. In tako pridemo do tega, da lahko v ligi obstane Aluminij ali pa bo to možnost dobila ambiciozna Krka, ki napoveduje tudi gradnjo štadiona.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin