Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 12. 2017,
15.46

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Robin van Persie Feyenoord

Ponedeljek, 25. 12. 2017, 15.46

6 let, 4 mesece

Nizozemski prvak ima veliko novoletno željo

Pri Feyenoordu se trudijo, da bi vrnili Robina van Persieja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Robin van Persie | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Pri Feyenoordu se bodo potrudili, da že v januarskem zimskem prestopnem roku v svoje vrste vrnejo najslavnejšega nogometaša tega kluba zadnjega obdobja Robina van Persieja, ki je v Rotterdamu nazadnje igral pred 13 leti.

Pri nizozemskem prvaku Feyenoordu so želeli Robina van Persieja pripeljati že letos poleti, a jim to ni uspelo, saj je njegov zdajšnji klub Fenerbahče zanj zahteval preveč denarja. Zdaj je zgodba drugačna, saj naj bi se ga Turki želeli znebiti.

V tej sezoni je zanje odigral le štiri tekme, saj je imel težave z zdravjem. Ker je njegova visoka plača precejšnje breme za klubski proračun, naj bi pri Fenerbahčeju poskušali poskrbeti, da se ga v prihajajočem zimskem prestopnem roku znebijo pol leta pred iztekom pogodbe.

Pri Feyenoordu so zato začutili priložnost in naredili bodo vse, da 34-letnega rekorderja po številu golov v nizozemski reprezentanci pripeljejo v Rotterdam. "Trudimo se, da bi ga pripeljali nazaj. Vsi vemo, da gre za ikono. Njegov prihod bi za klub pomenil veliko v vseh pogledih," je o temi, ki v prazničnih dneh navdušuje navijače Feyenoorda, povedal športni direktor kluba iz Rotterdama Martin van Geel.

Za člansko ekipo Feyenoorda je že nastopal med letoma 2001 in 2004. | Foto: Getty Images Za člansko ekipo Feyenoorda je že nastopal med letoma 2001 in 2004. Foto: Getty Images

Zabijal je povsod, kjer je bil

Van Persie je prve nogometne korake naredil prav v Feyenoordu, iz katerega je leta 2004 prestopil v Arsenal. V Londonu je ostal kar osem let, potem je leta 2012 za več kot 30 milijonov evrov prestopil v Manchester United. Po treh letih je odšel v Feberbahče, za katerega igra v zadnjih dveh letih in pol.

Za Fenerbahče je v tem času dosegel 40 golov v vseh tekmovanjih. Kar 131 jih je prispeval za Arsenal, 58 za Manchester United in 21 za Feyenoord. Za Nizozemsko je dosegel 50 golov.

Ne spreglejte